Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia-podwójna:)

wypadające włosy dwulatki.

Polecane posty

Mojej 2,5 letniej córeczce bardzo wypadają włosy. Nie dość, że ma bardzo delikatne mięciutkie "puszki" to jeszcze przy czesaniu bardzo jej wypadają. W marcu miała złamaną rączkę i przy nastawianiu była w narkozie - ok godziny, ale myślę, że to też mogło mieć wpływ na osłabienie włosków. Jak myślicie, czy jeśli obetnę ją i będę jej często podcinać włoski to wzmocnie je jakoś?

a gdzie może być przyczyna? Córka jest zdrowa, ma 26 m-cy i waży 14kg także wszystko ok. Nie choruje. Tylko te włoski :(

dobrze a w takim razie druga część pytania... Czy obcięcie jej włosków wzmocni je, tzn. czy bedą gęściejsze?

Na pewno nie jest łatwo patrzeć nawet na chwilowy ból jak przy szczepieniu czy przy pobraniu krwi.Ale skoro trzeba to nie ma wyjścia.W końcu robisz to dla dobra dziecka.

Gość ja słyszałam o tym , ale nie
nie wiem ,ale kiedys kolezanka miała podobny problem Jej synowi zaczeły wypadac włoski i jak mówiła doktorce , to własnie tamta stwierdziła ze trzeba zrobic badania , bo to u dzieci nie jest normalane W sumie u niego chyba nic nie wyszło i pózniej włoski przestały wypadac , ale lepiej przyjzec się problemowi Moze czegos jej brakuje , zelaza czy witamin Najlepiej jak pójdziesz do doktora , on na pewno skieruje dziecko na badania

Hmmmm różne opinie słyszałam od fryzierów.Jedni twierdzą że tak ,drudzy że geny ;) U nas pewnie geny bo to czy obcinałam czy nie to mojego dziecku szybko rosną że co miesiąc musze jemu obcinać,są gęste i grube-po mamusi ;)

Gość ja słyszałam o tym , ale nie
niektórzy uwazaja ,ze w ten sposób włoski sie wzmacniaja A co wypadania tak sobie pomyslałam, a moze jej sie wycieraja , jezeli ma takie słabiutkie ( wiesz podobnie jak niemowlakowi ale nie wiem czy w wieku 2, 5 lat mogą się jeszcze wycierac , chyba jest za duza ?)

właśnie ja też mam gęste, mąż w sumie też, ale już jego siostry i moja siostra mają parę włosów na krzyż - kurcze, że też nie miała się do kogo wrodzić ;), ale przytne jej na "grzybka" albo "boba" - może coś da. Synkowi (1,5 roku) też strzyżemy co miesiąc, albo i częściej!, też szybko mu rosną

nie, to raczej nie wycieranie... Wypadają jej gdy ją czeszę grzebykiem, na poduszce itp nie widzę włosów. Nie wiem, może powinnam jej częściej szczotkować. A jakiego szamponu używacie? Bo ja narazie ciągle jeszcze albo Nivea 2w1 albo Bobini 2w1. Może powinnam zainwestować w jakiś normalny szampon dla dzieci. I może częściej myć? Myje jej główkę raz w tygodniu...

a są wogóle szampony dla dzieci?

Gość o tak o
zrob badania krwi, lepiej sie temu przyjrzec ale skoro mowisz ze miala ta raczke w narkozie zlamana to wlasnie moze ta narkoza moze byc przyczyna, bardzo wielu ludzi doroslych tak reaguje

Gość o tak o
w narkozie skladana mialo byc:)

dokładnie, powiem o tym lekarzowi - niech on zadecyduje. A włosy niedługo jej obetnę, czytałam opinie w necie - niektórym dzieciom pomogło, a w zimie i tak będzie w czapeczce chodzić więc co mi tam.

Gość Siuup
Narkoza ma wpływ na włosy i to duże, organizm potrzebuje czasu na regenerację. Ale jeśli będzie się to utrzymywać to warto porobić badania dodatkowe bo może być zdrowa ale coś się dzieje niedobrego w organizmie i nie widać tak tego. https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI

Gość gość
u nas przyczyną była za mała ilość żelaza no i niedoczynność tarczycy (dziecko 2 latka i 4 miesiące)