Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy_załamana

zapalenie mieszków łosowych czy ropień?

Polecane posty

Gość pomocy_załamana

słuchajcie kochani.. mam problem udam sie do lekarza na 100% ale nie wiem z jakim mam tam iść nastawieniem otóż po depilacji laserowej po paru dniach zrobiła mi sie mała krostka-kulka na łonie:/ z dnia na dzień sie powiększała i bardziej bolała. przykładam ją płynem burowa, bo wyciąga gorączkę (a ta krocha nie dośc że duża to zaogniona). słuchajcie, czy to może być zapalenie mieszków włosowych? nie widze tam ropy ale może jeszcze nie zebrało... pomocy

Gość sodą oczyszczoną potraktuj
to moze byc rownie dobrze czyrak, a to czysty zbieg okolicznosci, jednak to musi lekarz zobaczyc

Gość pomocy_załamana
teraz jakby mi się to trochę zmniejszało ale nadal boli. u lekarza dostanę pewnie skierowanie do dermatologa a na wizytę znów będę czekać.. porażka ta nasza służba zdrowia. a może w szpitalu mi to usuną?

Gość hrtyyer
mialam takie zapalenie, wygląda ono róznie. Raz to jest po prostu kulka, twarda, przesuwalna, niebolesna, sama znika po ok. 2-3 tygodniach. Czasami robi się z tego ropień. Raz mnie strasznie bolało, napęczniało, aż w koncu po niewielkim nacisku - wyciekło z tego mnóstwo ropy i krwi, a rana powoli zaczela się goić.

Gość pomocy_załamana
tylko że jak nacisnę (a chol***nie boli) to mi nic ropa nie leci.. dziadostwo.

Gość okladaj to soda oczyszczona zm
zmieszana z odrobina wody, przyspiesza ziarninowanie 🖐️

Gość hrtyyer
No, tak tez bywa. Skoro nic nie wycieka to albo się samo z czasem wchłonie (tylko że to potrwa parę tyg), albo w koncu się zbierze ropa i poleci. W sumie nic groźnego. Często się zdarza własnie przy róznych metodach depilacji czy golenia włosów łonowych.

Gość pomocy_załamana
czyli pare tyg bez seksu :( załamka

Gość Magdalenka.
Miałam dokaldnie to samo, niesamowity ból ;/ Robi się co pare miesięcy ;/ zazwyczaj to wyciskalam i się goilo,a czasem po prostu samo znikalo po ok 2 tygodniach. nigdy nie bylamz tym u lekarza, dopiero gdy anstąpiło po tym swędzenie poszłam i przepisał jakieś tabletki i masc clotrimazolum ale bardzije to miało zwiazek ze swędzeniem niz tą bolejącą, napełnioną ropną kulką wiec nawet nie wiem co Ci polecić..