Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pisuarka

Świadkowie jehowy

Polecane posty

Gość pisuarka

właśnie miałam wizytę dwóch pań, które nagabywały mnie do przejścia na ich wiarę. Oczywiście były to jehowe....ja nie wiem co to za zwyczaj, chodzenie po domach!Te kobity przychodzą do mnie już któryś raz przy czym za każdym razem mówię im, że nie jestem zainteresowana i że sobie nie życzę. Dzisiaj było już trochę ostrzej bo skoro do nich nie dociera jak mówię kulturalnie to może zrozumieją w bardziej prymitywny sposób!

Gość Delicja00
Ja też nie rozumiem tego głupiego zwyczaju, że im tak nie wstyd.

Gość zapewne nigdy w reku nie
miałyscie biblii. Mateusza 24:13 " i ta dobra nowina o królestwie bedzie głoszona po całej zamieszkanej ziemi na swiadectwo wszystkim narodom , a potem nadejdzie koniec " mogłas zapytac dlaczego chodza od domu do domu >?

Gość bellyjell
Zakładam, że jestes katoliczka? a katolicyzm jest oparty na Biblii, wiec róznież twoim obowiaziem jako soby 'wierzacej' w Twoim przypadku pewnie pseudo jest obeznanie w Bliblii, a tam jest wyraznie napisane, że obowiazek chrzescijanina jest głoszenie dobrej nowiny na całym świecie, WIEC WY SIE WSTYDZCIE ZE NIE ZNACIE kSIEGI NA KTOREJ JEST OPARTA WASZA WIARA...

to nie jest zwyczaj to jest głoszenie wg wskazówek jezusa on tez był głosicielem a głosza o kólestwie , które ma nadejsc a nie jak to katolicy twierdza - koniec świata toz to okrutny musi byc ten Bóg aktolików a On jest kochajacym nas Ojcem , jego załozeniem był raj i do tego dązy

i jak tam pisuarka zakumałas czy jasniej wyłozyc ..?

mateusza 24:14- przepraszam

Gość wiara wiarą ale ja
czuję się molestowana jak ktoś mnie na ulicy zaczepia i mówi o końcu świata albo dzwoni do mojego domu:O zastanawiam się czy policja by się tym nie zajęła ostatecznie jest to naruszenie miru

Gość pisuarka
nie zakładaj->bo nie jestem katoliczką dziwi mnie to, że nigdy nie spotkało mnie takie zjawisko ze strony innej wiary. Jeśli te panie pojawią się u mnie raz jeszcze (bo ciągle są to te same osobniczki) zgłoszę sprawe na policję o nachodzenie:)

kto mówi o koncu świata dziecko ? tylko katolicy - zgłos na policje skoro pzreszkadza

bo inne wyznania sa w błedzie i nie wiedza ze to jest obowiazkiem chrzescjanina a policja cie wysmiej bo słyszałm ajuz o kilku takich pzrypadkach ale cóz .. a ile masz lat pisuarko ?

Gość bellyjell
tak samo jak sie czułam napastowana w szkoach kiedy byłam zmuszana do obchodzenia/czczenia katolickich rytuałow a na to tez by sie cos znalazlo w kodeksie, dodoaje ze nie jestem swiadkiem J.

Gość wiara wiarą ale ja
ja jestem taka ,że szanuje czyjąś prywatność,nie pakuje się do kogoś do domu i nie głoszę swoich ideologii i żądam tego samego

beeljell - dokładnie ! ale oni widza tylko swój czubek nosa ...

Gość PeePeePee
Powiedz im, ze jestes ateistka. Wiecej sie nie pojawia. :)

wira wiara-- rzadac to sobie możesz aby kupa wyszła ci z tyłka ... a ja sobie nie zycze by mi procesje pod oknem chodziły i dziwczne maryjki - figurki stłay badz krzyze wszedzie zawieszone . tez sobie nie zycze a nawt rzadam ich usuniecia !

ateista to wiecej sie nie pojawia , as dziecko wymysliła

Gość wiara wiarą ale ja
no i jak sąsiadka wyżej napisała że czuła się w szkole molestowana w pełni ją rozumiem i dlatego popieram propozycje zniesienia katechezy w szkole,to co łączy się z wiarą niech będzie oddzielone od instytucji państwowych

Gość pisuarka
bellyjell->u mnie w szkole nikt nie zmuszał do czczenia katolickich rytuałów, nie było obowiązku uczęszczania w lekcjach religii (bo tylko tam były te rytuały;)) zapewne nigdy w reku nie-> mam 30 lat

Gość bellyjell
dokładnie zniescie katecheze w szkołach usuncie krzyze z klas, a swiadkowie powinni był mniej natarczywi, bo zdaje sobie sprawe ze to moze byc irutujące

Gość wiara wiarą ale ja
procesja mnie bezpośrednio nie dotyczy ,ksiądz mnie w moim domu nie molestuje a tu przychodzi jakiś fagas z babą i dotyka mojego prywatnego dzwonka i staje na mojej drogiej wycieraczce i zmusza mnie do otwierania drzwi:O człowiek normalny po obcych ludziach nie chodzi i nie udowadnia że jego goowno jest święte:P

Gość pisuarka
zawsze mówię, że jestem ateistką i nic w tek kwestii się raczej nie zmieni. Niestety te panie nie rozumieją:/

w polsce niestety rzadzi katolicyzm ! brak tolerancji ! jesli swiadkowie maja pzrestac fłosic co nigdy sie nie stanie to katolicy powinni duzo wiecje zmienic i wykluczyc

Gość Pytajcie ich o dzieje
Ziemii-dinozaury wiek naszej planety,oni nie uznają metody węgla C14 i ich interpretacja to zabawa na całego,choć to często b mili ludzie,ale poprzekręcani(ja nie należę do żadnej religii,choć wierzę w Boga ale bez tego całego folkloru )

wira wiara jest katoliczką ?

pytajvie ich o dziej - spokojnie tez ci wyjasnia i odpowiedza - oczywiscie ze nie wierza w ewolucje bo to bzdura nad bzdurami

Gość wiara wiarą ale ja
nie jestem katoliczką,jestem ateistą mam wielki szacunek do innego człowieka bez względu na jego wiarę,kolor skóry czy przynależność społeczną,nienawidzę jak ktoś narusza moją prywatność,w kolejce do kasy w supermarketach pot

to w kolejce do kasy jak ktos narusza twoja prywatnosc?

Gość Pytajcie ich o dzieje
tu nie chodzi tylko o ewolucję-oni negują metody naukowe,rzeczy udowodnione,badanie np metodą węgla C14 pozwala na dokładne ustalenie wieku znaleziska,dla nich dinozaury to wymysł szatana,przepraszam,ale z takimi interpretacjami wchodzimy w świat baśni braci Grim i dyskusja przestaje być poważna,a dzieciom które opowiadają o potworach pobłażliwie się przytakuje i głaszcze po główce,żeby się nie bały....

Gość koka z czarnego oka
a czy to prawda ze jehowi nie zgadzaja sie na transfuzje krwi??gdzies cos takiego slyszalem...