Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość numa numa

chciałam Was przestrzec

Polecane posty

Gość numa numa

Ostatnio będąc u kolegi dowiedziałam się od jego mamy, że jej najlepsza przyjaciółka jest strasznie chora. Okazało się, ze wszystko jest winą lekarzy ... Lekarz przepisał jej jakieś tabletki ( chyba antybiotyki) na jakąś chorobę .. kazał jej brać je jakiś czas i przyjść na kontrolę. Po kontroli powiedział, że ma dalej brać te tabletki, ale ona zaczęła się źle czuć, miala straszne problemy z żołądkiem... Poszła do innego lekarza i okazało się, ze antyiotyki jej zaszkodziły. Coś jej się stało z jelitami .. nie wnikałam dokładnie co.. ale kobieta do konca zycia ma przejebane .. :O musi nosic przy sobie cały czas cewnik :| W ogole Ci lekarze sa bezmyslini !! Jak ja bylam chora na nerki lekarz dal mi taki antybiotyk, ze po nich nie wiedzialam gdzie jestem :( po 2 dniach go odstawilam i poczulam, ze odzywam....

Gość koo.la
a przed czym chciałaś nas ostrzec przed lekarzami czy antybiotykami. Jak wiadomo antybiotyki nie są zdrowe ale my uwielbiamy się nimi leczyć, byle przeziebienie grypa wizyta u lekarza i prosze przepisać mi antybiotyki. wiadomo jest ich sporo i cięzko jest dobrac odp, fakt lekarze powinni umiec je dobrać ale tak to jest z lekarzami że jedni są dobrzy drudzy nie. Ważne żeby choroby nie zaniedbąć a antybiotyki brac tylko wtedy gdy są naprawde potrzebne i tyle

Gość Nie no, w sumie masz rację, na
cholerę komu nerki :O Oczywiście zdajesz sobie sprawę z tego, że odstawianie przedwczesne antybiotyku skutkuje brakiem reakcji na niego w przyszłości? :O A znajoma pewnie nie stosowała probiotyku osłonowo

Gość Nie no, w sumie masz rację, na
A swoją drogą lekarze przepisują antybiotyki bez umiaru i bez sensu, ale akurat w przypadku nerek żartów nie ma.

Gość numa numa
"a przed czym chciałaś nas ostrzec przed lekarzami czy antybiotykami." Przed tym i przed tym.. Często idac do lekarza z byle gownem lekarz zapisuje antybiotyk, zamiast próbować leczyć to jakoś inaczej.. Trzeba wiedzieć kiedy antybiotyk jest już niezbędny, a kiedy mozna sie bez niego obejść .. U nas w przychodni jest taki lekarz ktory notorycznie zapisuje antybiotyki :| Moj brat przez to lezał w szpitalu i moja mama powiedziała koniec !!

Gość podyskutujmy
Chetnie z toba pogadamy, ale napisz jakis konkret. Jakas choroba, jakis antybiotyk, klopoty z zoladkiem i cewnik. I tyle wiemy. Tez nie przepadam za lekarzami, ale nieraz wizyta u nich jest konieczna.

Gość 856 55
kiedyś oglądałam program w którym wypowiadała się lekarka że ludzie jak nie dostaną antybiotyku to uważają że nie wyzdrowieją, że antybiotyk to recepta na wszystko, samemu trzeba powiedzieć czy zamiast antybiotyku mogę dostać inny lek. Z drugiej strony jeśli często bierze się antybiotyki to bez nich organizm może nie poradzić sobie z infekcją, i koło zamknięte. Droga autorko nigdy sama nie odstawiaj antybiotyku jeśli, źle się czułaś powinnaś iść i pewnie zmniejszyć dawke, tak samo jak bierzemy antybiotyki do końca opakowania lub tyle ile lekarz zalecał, a często są odstawiane po kilku dniach gdy czujemy sie lepiej i zdziwienie że nam antybiotyk nie pomógł i znowu jestesmy chorzy