Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość b yugtuyfv

Narty czy snowboard??

Polecane posty

Gość b yugtuyfv

Witam. mam pytanie wyłącznie do osób, które mają z tym do czynienia. :) podczas ferii planuję wyjechać na urlop w góry. chciałabym wynajać instrukktora do nauki jazdy. Probblem jest w tym na co się zdecydować. Narty czy snowboard? Chodzi dokładniej o to, że nie wiem na czym jest łatwiej. Marzę o snowboardzie, ale nie wiem czy podolam ;p Dodam, że mam 21 lat i nigdy nie mialam wczesniej do czynienia z tego typu sportami. Prosze o rady i Pozdrawiam serdzecznie:)

Mam 21 lat i od kilkunastu lat jeżdżę na nartach, dlatego oczywistym jest dla mnie, że narty są prostsze, bo je dobrze znam i lubię. Ale jeśli kręci cię snowboard, to idź na snowboard, bo potem ciężko się przestawić z dwóch desek na jedną. I na snowboardzie nie jest tak ciężko wcale, bo w końcu "dużo się siedzi" :P I też można nieprofesjonalnie dupę zwozić ;)

Gość b yugtuyfv
Nikt nie odpowie?? :|

Gość lekooomankaa
łatwiejsza jest deska :) ja się nauczyłam bez instruktora w zeszłym roku :) Polecam :)

Gość lekkoatletkaaaa
ja również proponuję deskę. tym bardziej że cie to interesuje. nie jest tak żle jak sie wydaje :P

Gość ja jednak doradzam narty
Co dwie deski to nie jedna :D

Gość wujekzwanny
polecam narty, szczegółnie w zime poztym snowbord jest bardziej kontuzyjny a na nartach jezdził james bond i papiez wiec oczym ta rozmowa

Gość karrrdan
Chyba jednak narty.Sa bardziej uniwesrsalne,wszedzie zjedziesz na nich.Łatwo mozna nauczyc się jazdy carvingiem.Potem mozesz nauczyc sie na snowbordzie,

Gość deska deska
deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska deska :D:D:D:D

Gość Ja ze sportów to tyko bieganie
Po kanałach w telewizji :) tururu

od osób które zaczynają swoją przygodę z tym że sprzętem orientuję się że to właśnie na snowbordzie się łatwiej jeździ, ale proponuję samemu trochę spędzić czasu na tym i na tym by porównać co sprawia większą frajdę z jazdy :)

Ja wybieram narty. Jeżdżę od paru lat i jakoś mi się to jeszcze nie nudzi, a wręcz przeciwnie. Właśnie jeszcze bardziej się wkręcam. Dlatego teraz poszukuję odpowiednich nart, żeby mieć swoje własne. Także przesiaduję na stronie dobrenarty.pl i poszukuję tych odpowiednich. Jest tam sporo używanych nart najlepszych marek, także jest z czego wybierać.

Gość SnołbordowyMisio
ja zaczynałem od nart, ale przesiadlem sie na deske. To i to jest super, a przy decyzji moze pomoc to na czym jezdza znajomi. ja sie przesiadlem na deche bo wszyscy jezdzili na deskach a ja sam na nartach i bylo ciulowo... narty są super i deska tez, nie wiem co fajniejsze i z jednego i z drugiego jest super frajda, moze decha jest troche prostsza w obczajeniu, ale moim zdaniem popatrz na czym jezdza znajomi z ktorymi bedziesz wyjezdzac w gory

Ja myślę, że z tym jest tak, że trudno jednoznacznie powiedzieć co będzie łatwiejsze dla kogoś, kto nie uczył się jeździć ani na nartach, ani na desce. Na deskę chyba po prostu trzeba czuć się pewniej i mieć więcej odwagi w sobie;). Jeśli już się zdecydujesz to zgadzam się, dobry sprzęt możesz kupić na dobrenarty.pl. Są tam i deski i narty, a asystent doboru sprzętu doradzi Ci na co się zdecydować. Ich narty, mimo, że używane są w na prawdę dobrym stanie.

Gość Choclik87
Ja bym dwóch srok za ogon nie ciągnęła. Jak swego czasu robilam podobne rozeznanie slyszalam od wielu osob ze jesli kreci Cie ktores konkretnie to nalezy na nie isc, zreszta był posluch iz deska jest latwiejsza. Zawsze mozesz wybac sie na wyjazd mlodziezowy/oboz/zimowisko z nauka jazdy z instruktorem, przy okazji poznaje sie sporo nowych osob ktore sa w takiej samej sytuacji :)

Gość jak mieszkasz blisko
Poznania to na malcie organizują 5-o dniowe lekcje i tego i tego

Podobno łatwiejsza jest deska, ja jeżdżę prawie 10 lat na nartach i od kilku lat korci mnie żeby się nauczyć na desce. Ale podobno najlepiej zaczynać od deski a potem nauczyć się na nartach, tak jest prościej. Dla mnie narty są łatwiejsze bo masz większą sterowność, ale jeśli marzy ci się deska to bierz deskę. :)

też byłabym za tym co bardziej Cie kręci. Przejrzyj sobie oferty biur podróży, chociażby BUT-a, tam są opisane cały plany wyjazdowe. Instruktaże. Może coś wpadnie Ci w oko.

Jeśli ktoś jeszcze nie miał okazji wyjechać na narty lub snowboard to tutaj ciągle organizują wyjazdy: http://www.tramp.gda.pl/ w Alpach nadal są świetne warunki, wiec warto skorzystać :)

Gość gość
Snowboard wydaje mi się, że jest przede wszystkim dla osób bardziej zaawansowanych w jeździe, ale mogę się mylić. Ja mam za sobą pierwszy sezon na desce i łatwo nie było, ale zdecydowanie lepiej bawiłem się na nartach. Planuję swój pierwszy zakup deski snowboardowej. Upatrzyłem sobie już nawet model, który jeszcze przed rozpoczęciem tego sezonu kupię - http://boardslide.pl/pl/p/DESKA-HEAD-1516-DAYMAKER/2675

Gość gość
jedno i drugie. Ja zaczynałam w wieku przedszkolnym od nart. Potem w szóstej klasie jeszcze deska na zimowisku i myślę, że jedno nie wyklucza drugiego. Jeszcze narty biegówki kiedyś próbowałam, ale mi nie pasuje, wolę zjazdy

Gość gość
Ja zdecydowanie bardziej lubie narty ale to oczywiście kwestia gustu. Musisz spróbować jednego i drugiego by wiedzieć co bardziej polubisz. Jeśli będziesz poszukiwać dobrego sprzętu narciarskiego to mogę polecić Ci sklep www.nartykrakow.pl.

Gość gość
Jedno i drugie ☺

Gość gość
Ja po mieście często poruszam się na desce, więc moim wyborem był oczywiście snowboard. Znalazłem bardzo dobry sklep snowboardowy www.boardslide.pl, w którym mają dobry i wytrzymały sprzęt. Polecam wszystkim, którzy wybiorą jeżdżenie na desce.

Gość jagodaa

Ja o wiele bardziej wolę narty natomiast mój chłopak deskę i zawsze się o to spieramy 🙂   Znajoma podesłała mi taki artykuł http://lulagoga.pl/blog/trudna-decyzja-narty-czy-snowboard/

nawet pomocny w kwestii negocjacji co do wyboru , może i Tobie pomoże . My jakoś się dogadaliśmy co do tej kwestii 🙂