Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pani bum bum

rachunkowosc finansowa

Polecane posty

Gość siedzi,a co

jak sie tego nauczyc to wtorku? zupelnie nie wiem jak podejsc do tej rachunkowosci, niektore operacje sa takie ze nie mam zielonego pojecia dlaczego na tych kontach

Gość siedzi,a co
jak sie nauczyc to nie mam pojecia:), a konkretniej czego nie rozumiesz?

Gość alliska
ale do czego sie nauczyc? do szkoly czy do pracy? bo jak do pracy to zapomnij - lata praktyki a jak do egzaminu to da sie spokojnie

Gość do pracy to do pracy
ale jak na rozmowe kwalifikacyjna ..... :D :o

wyemitowano nowy pakiet akcji -przyjeto wplaty od nabywcow 800 -aport-srodek trwaly- 150 a) cena nominalna akcji 1000 b)cena emisyjna 1200 c)koszt emicji 400 d)wydano akcje akcjonariuszom 950 e) wydano akcje pracownikom bez pokrycia finansowego 250 no i co gdzie? :)

Gość alliska
z rachunkowoscia to jest tak że zeby robić takie zadania czy w ogole pracować w zawodzie, to trzeba sie dobrze nauczyć teorii, to są bardzo logiczne rzeczy tylko trzeba znać podstawowe zasady inaczej ani rusz

nie mam pojecia :P mam tylko tak: przyjeto wplaty od nabywcow 800 >rachunek biezacy DB -aport-srodek trwaly- 150 >srodki trwale DB a) cena nominalna akcji 1000 > kapital zakladowy CT b)cena emisyjna 1200 >kapital zakladowy (200) CT c)koszt emicji 400 >koszty finansowe DB d)wydano akcje akcjonariuszom 950 > pozostale rozrachunki CT e) wydano akcje pracownikom bez pokrycia finansowego 250 > inne rozrachunki z pracownikami