Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiuniaMała00

do alergików !!! Ważne !!!

Polecane posty

Gość kasiuniaMała00

byłam u lekarzw w sprawie łopatki, mialam zrobione badanie krwi i wyszło, że moge byc alergikiem. Nie dała mi zadnego skierowania do alergologa, ale kazała ponowic badanie. Teraz jest na urlopie i bedzie dopiero po 20 wrzesnia. Mam te wyniki badan ale nie znam sie za bardzo na tym :/ lekarce nie powiedzialam o tym ze kicham, bo od razu wysłałaby mnie do alergologa, a mi zalezało na rehabiliacji łopatki i kregosłupa. Od jakis 3 tygodni łechta, drapie mnie w gardle, nie powiem ze to przyjemne :/ wrecz dokuczajace. Dlatego chcialabym sie was zapytac czy przy alergii mielicie cos takiego? Moge podac wyniki badan i obiecuje, ze pojde z tym do lekarki jak tylko wroci z urlopu. I tak musze jej pokazac te badania. Z góry dziękuję

Gość ogień zaporowy
a na co masz mieć niby tę alergię?

Gość kasiuniaMała00
podnosze

Gość kielek;
alergia może się objaiać kichanie, łzawieniem z oczu czy wodnistą wydzieliną z nosa. Także drapanie w gardle może wystąpić. Myślę, że to są objawy alergii wziewnej. Np pyłki roztocza itp. Podaj może wyniki. Przy alergiach podwyższony jest poziom eozynofili.

Gość kasiuniaMała00
no własnie nie wiem :/ skierowała mnie na badanie krwi i z tego wyczytala ze moge miec sklonnosc do alergii i pytala czy kicham, odpowiedzialam ze nie, bo wiedzialam ze skieruje mnie do alergologa.. a wtedy chcialam skupic sie na łopatce, bo to straszny ból. Zrobilam rozmaz, mam te wyniku i po 20 ide do lekarki. Nie wiem co zx tych wynikow wyszlo, bo sie nie znam

Gość ten kot jest bez sensu
dlaczego to niby takie ważne? alergia to nie jest choroba śmiertelna, żeby miała pierwszeństwo przed rehabilitacją łopatki, nie przesadzaj :o a po drugie, objawy się nie ujawniają nagle po badaniach, albo wcześniej miałaś jakieś objawy alergii, albo teraz świrujesz i sobie wmawiasz 🖐️

Gość kasiuniaMała00
Neutrof. segment. 48.00 %N w refer. 46.00-68.00 Limfocyty 42.00 %L 20.00-40.00 Monocyty 3.00 %M 2.00-8.00 Eozynofile 7.00 %E 1.00-5.00

Gość kielek;
początkowe stadia alergii nie są śmiertelne, ale nieleczone alergie to np. astma oskrzelowa, która prowadzi do śmiertelnych duszności i zapaści serca, więc nie można niczego lekceważyć.

Gość kasiuniaMała00
a czy ja pisalam ze alergia wzaniejsza? napisalam ze na rehabilitacji łpatki i kregosłupa mi zalezalo!! a alergia mogła poczekac! a ze mam te wyniki i musze z nimi isc do lekarki to juz inna sprawa! czytaj uwaznie! PIERW ŁOPATKA potem alergia. w gardle łechtało i drapalo wczesniej, KICHALAM.. ale lekarce powiedzialam ze nie kicham, bo chcialam z ta lopatka cos zrobic! wybacz ale kregosłup i łopatka sa dla mnie wazniejsze..

Gość kielek;
U Ciebie jest podwyższony poziom eozynofili, Jak napisałam wyżej podwyższony poziom eozynofili pojawia się przy alergiach lub chorobach pasożytniczych. Aha jeszcze możesz mieć podwyższony poziom IgE są to przeciwciała podwyższone przy alergiach. Ale na to pewnie nie masz badań, bo są to już szczegóły.

Gość kasiuniaMała00
ostatnia wypowiedz była do ten kot jest bez sensu. wiem, o tym ze nie moge alergii zlekcewazyc, chce isc do lekarki z tymi badaniami. Tylko pierw chcialam zalatwic łopatke i kregosłup. Doczekalam sie rehabilitacji, dlatego teraz przyszla kolej na alergie. wiesz nie chialam po prostu isc w sprawie lekarki a ta zamiast sie zajac łopatka, to kieruje mnie alergologa. Z tym kichaniem jakos dało sie zyc, ale z bolem kregoslupa i łopatki nie :/ reka dretwiala, szyja bolala..

Gość kielek;
możesz sobie kupić w aptece bez recepty tabletki na alergie jak Ci to dokucza. Wylecz Lopatkę a póżniej idz do alergologa. Zrobi ci testy i się dowiesz na co masz nadwrażliwość.

Gość kasiuniaMała00
aha rozumiem, no zobacze co lekarka pwoie i dalej mnie skieruje :) ale, ze teraz mnie to dopadło.. w sumie alergia zawsze moze przyjsc.. moj chlopak jest alergikiem, ale przeciez to nie jest zarazliwe

Gość kielek;
nie, na pewno nie jest zarazliwa. Czasami się objawia u osób w wieku starszym

Gość kasiuniaMała00
dziekuje bardzo ;)

Kasiu, jak Cię drapie w gardle to chyba pokarmowa. Ja mam na owoce, niektóre warzywa i orzechy. Jak zjem owoc to po chwili drapie mnie w gardle, leci mi z nosa i zaczynam kichać. mam też uczulenie na niektóre pyłki i wtedy kicham, smarkam i swędzą mnie bardzo oczy./

Gość gość
Kupowaliśmy inchalator Alergia Stop jakiś czas temu. Dużo było pozytywnych opinii w sieci na jego temat i też nasza znajoma lekarz pediatra go zachwalała. Mała cząstka leku przez co aerozol może dostarczyć lek aż do płuc (to jest ważny parametr, na to warto patrzeć na pierwszym miejscu szukając inchalatora)

Gość roman

Też polecam Alergia Stop. Rzeczywiście jest cichy i rzeczywiście jest precyzyjny, lek dolatuje też w dół dróg oddechowych.

Gość gosc

Mi wszystko pięknie działa w modelu Novama Familino Pro. Już go mamy jakiś czas i żadne awarie się nie robią, aerozol szybko przetworzony, leci z wygodną prędkością, można łatwo wziąć taką mgiełkę w płuca bez dyskomfortu podczas wdechu.