Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mrrrówka

Potrzebna pomoc w badaniu naukowym dotyczącym Kobiet

Polecane posty

Gość Mrrrówka

Witam serdecznie! Jestem studentką,piszę pracę mgr na temat zależności poziomu aktywności fizycznej kobiet a przebiegiem porodu. Badanie polega na wypełnieniu trzech kwestionariuszy. Czy jest tu może jakaś Pani chętna do pomocy i chcąca przyczynić się do rozwoju nauki?:) Jeśli tak to bardzo proszę o kontakt mailowy (tutaj lub na nr gg 7932468)- w celu przesłania ankiet:) Dziękuję

Gość rfwfwf
Nie mam specjalnie ochoty podawać maila na forum. Parę spostrzeżeń natomiast chętnie wstawię tutaj. Wierzyłam w aktywnosć fizyczną. Pracowałam prawie do ostatniej chwili (co się wiązało z codziennym marszem, parokilometrowym) i jeździłam co tydzień na szkolenie z psem, na parę godzin na świeżym powietrzu. I co? Organizmowi wszystko się popieprzyło. O wiele za wcześnie zaczęło powstawać rozwarcie, potem zbyt wcześnie odeszły wody ale organizm chciał dotrzymać terminu i rozwarcie przestało się powiększać. W efekcie urodziłam zbyt wcześnie i przez cesarkę. Następnym razem będę ostrożniejsza.

Gość Mrrrówka
Ponawiam:) Oczywiście nie trzeba tutaj podawać żadnych maili ani danych kontaktowych. Chętne osoby proszę o zostawienie mi adresu mailowego na gg-numer podałam wyżej. Serdecznie zapraszam do udziału w badaniu wszystkie chętne do pomocy Panie- w szczególności te, które niedawno stały się mamusiami :)

Gość znalazla się jakaś
powiem tak... 3 miesiące przed rozwiązaniem poszłam na zwolnienie, chociaż nie jestem jego zwolennicką, bo uważam ze ciaza to nie choroba, ale szef tak mie wk.... ze w sumie zrobilam mu na złośc i poszłam;) gdyby zus mnie naszedl w domu to by sie chyba przeżegnali:D robiłam grządki z wielkim brzuchem, kopałam ogródek, wyrywałam darń, żeby sobie zrobić rabatki przed domem, biegałam jak szalona z miotłaki, odkurzaczami i mopami, mylam okna, jeździłam na rowerze...mama tylko mnie goniła, i twierdziła ze się to dla mnie i dla malucha źle skonczy... urodzilam zdrowego chlopaka dzień po terminie. w dniu terminu pojechałam do szpitala, ale mnie wygonili i powiedzili ze urodzę za dwa tygodnie. następnego dnia o 6 rano wezwałam karetkę bo nie dojechalabym autem do szpitala, urodziłabym w nim;) na izbę dotarłam z pelnym rozwarciem, pól godziny później bylo po wszystkim:D polecam ruch;)

Gość znalazla się jakaś
zapomniałam dodać ze ani nie pęklam ani mnie nie nacinali, moze dlatego ze się dużo ruszalam, moze dlatego ze staralam się ćwiczy mięśnie kegla, a moze poprostu mialam szczęscie;)

No to gratuluję - oby było więcej kobiet w takiej formie fizycznej;) Być może jesteś potwierdzeniem na to,że wysoki poziom aktywności fizycznej w ciąży sprzyja ciężarnym - skraca czas porodu i połogu oraz ryzyko uszkodzeń:) Zobaczymy co pokażą badania:)