Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muchołówka

jak zalatwiacie recepty na tabsy

Polecane posty

Gość muchołówka

recepty u mojego gina pobierane poza wizytą kosztują 10 zł, przy czym wypisuje mi maksymalnie 2 opakowania. oboje studiujemy i dokładanie ciągle po 5 zł do paczki, która i tak kosztuje 40 zł średnio mi się uśmiecha. jak pomyślę że rocznie dokładam do interesu 60 zł czyli wartość półtorej paczki robi mi się słabo. w dodatku jak idę na wizytę to wypisuje mi tylko 1 paczkę, bo wiadomo - więcej recept będę potrzebować. czy wasi lekarze też mają takie metody zarobkowania? macie jakiś patent na recepty?

Gość jkhjklhjljkl
mój mi wypisuje na 3opakowania przy jednej wizycie i bez problemu, jak idę po następne 3to bez żadnego ale wypisuje od raz żadnego badania ani nic, tzn chodzę 4razy w roku w tym 2mam normalną wizytę u gina i 2tylko wypisanie recepty

Gość taka jedna babka0000000000
mi wypisuje lekarz rodzinny, do gina chodzę raz w roku do kontroli (chyba,że coś by się działo, ale na razie jest ok)

Gość przerwa0000000000
Ja używam microgynon, są pakowane po 3 listki, więc jak przepisze 2 opakowania to mam na pół roku ;P

jedną wizytę mam zawsze kontrolną i biorę wtedy dwie recepty jedną na 3 opakowania drugą na 4, płacę wtedy 50 zł nic mi nie dolicza za recepty. drugą wizytę mam cytologię i też tak biorę i płacę 30 zł za cytologię tylko. kiedyś akurat miałam cytologię i wizytę kontrolną za 1 razem i świeżo przepisane tabletki więc tylko 2 op. więc musiałam raz iść na receptową koszt 15 zł. i też sobie wzięłam 2 recepty, wtedy akurat po 3 op.

Gość jestes w ciazy jak 2 kreski
mi przepisuje na 6 opakowan ale z zastrzezeniem,ze wydawac pojedynczow,wiec a aptece dostaje odpis i kupuje co msc