Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eunika90

Kozaki noszone we wrzesniu - co to za trend?

Polecane posty

Gość eunika90

Ostatnio stoje w kolejce na poczcie i wchodza dwie dziewczyny, odpicowane...a na nogach kozaki :O Normalnie zamszowe z cholewą pod samo kolano:O to był 8 wrzesień, nawet nie było zimno! Nawet kurtki nie trzeba było mieć około południa, bo słoneczko dawało. Czasem na mieście też już widziałam kozaki. Pytam się po co? Jaki w tym sens? :O

Gość kawa z rana i wieczora
no lepiej w kozakach niż japonkach

Gość teraz maluje paznokcie a jak
tez mnie to zastanawia, ale jak chca zeby im sie stopy zapocily i jeszcze dostac grzybice, to niech se nosza kozaki z tej gownianej ekoskory :O

Gość paulinnnnnnnnna
nie wiem czy trend ale kilka dni temu w katowicach tak strasznie wiało,padało i było zimno ze bylabym skłonna ubrac ubrać wszystko na siebie,łącznie z gumiakami po kolana:)

Gość eunika90
a zebys wiedziała, ze tego samego dnia widziałam znajoma w japonkach :D w osrodku z\drowia była tak z dzieckiem. a dziecko opatulone kurtka :D

Gość eunika90
no ok... jakby było zimno i padało tez bym była skłonna załozyc. Ale na termometrze było 18 stopni i świeciło słońce... ja wiem, że łądnie się wygląda w takich kozaczkach i ładnych spodniach, ale jeszcze będzie na to czas. Nawet jeszcze jesień się oficjalnie nie zaczęła. A moze to były nieocieplane buty? nie wiem :O

Gość a nie masz dziewczyno
większych zmartwień ? Kij ci do tego co kto nosi , ja już wolę dziewczyny w kozakach niż w tych rozczłapanych balerinkach :O:O

Gość teraz maluje paznokcie a jak
co masz do balerinek 😠 baleriny sa bardzo wygodne

Gość no ja już botki noszę
a jak ostatnio tak zimno było to też myślałam czy nie ubrać kozaków :-) Autorko wiesz,że są nawet kozaki które nosi się do zwiewnych tunik i sukienek?

Gość no ja już botki noszę
i baleriny ;-)

Gość eunika90
nie mam wiecej zmartwien :D baleriny sa wygodne i prawie do wszystkiego pasuja. a kozaki dały mi po oczach. Jestem po prostu ciekawa jaki jest tego cel? czy moze jestem wsiurem i nie wiem co jest modne :D

Gość eunika90
noooo własnie. teraz czas na botki. w listopadzie jak bedzie juz zimno to moze i załoze kozaki

Gość kaqżdy chodzi jak mu się podob
o jerzu teraz jest taka pogoda ze kozaki w niczym nie przeszkadzają:/ może wyszły rano jak było zimno bardzo? no nie wiem jaka u was pogoda, ale u nas zimno jak cholera dokładnie od końca sierpnia. może w tym tyg był z 1 dzień, co na chwilę wyszło słońce. Co prawda sama w kozakach nie chodziłam, ale w półbutach-czółenkach, do których miałam skarpetki rajstopowe i mi normalnie zimno w tym było:/ wiec w tym wypadku nieocieplane kozaki byłyby najlepszym rozwiązaniem;) a dyskusja lozaki-baleriny które ładniejsza jest wg mnie bez sensu, bo ogólnie za balerinami nie przepadam, ale mogą być tysiąc razy ładniejsze baleriny niż kozaki i odwrotnie. to już chyba zalezy od gustu i wyglądu wyżej wymienionych butów. Tak samo jakby porównywać szpilki i płaskie buty że te są lepsze bo to i tamto. Mi się np szpilki b. podobają(mimo ze nie chode w nich na codzień). Ale szczytem okropieństwa są dla mnie wszystkie szpilki z tymi obleśnymi ostrymi czubami(na palcach). bo mi się np podobają cienkie szpileczki z lekko ogrągłymi czubkami. tak wiec wszystko zależy od wyglądu buta i upodobań. jak ktoś chce moze i sobie w balerinach w zimei łazić(tak tak też widziałam, no za mądre to nie było:) )

Gość epsilonka
Ja ostatnio jak tak zimno bylo, to ubralam plaszczyk i muszkieterki - wszystkie te rzeczy są jesienne, nie maja korzucha, wiec i noga sie nie poci. Plaszczyk materialowy, bez podszycia a muszkieterki cos a la zamsz. I co ze kalendarzowa jesien jeszcze przed nami? Pogoda byla taka a nie inna i sobie zalozylam. Pare dni temu lało u nas strasznie (k-ce) i po ulicach popierniczaly laski w balerinach, przemokniete - osobiscie mam na to brzydko mowiac wyebane. I dlaczego mentalnosc polakow jest taka, ze zawsze interesuje ich to kto w czym i dlaczego? Dlaczego w innych krajach ludzie nie zaprzataja sobie tym glowy? A tutaj koniecznie musisz wiedziec i obgadac?

z reszta jak się w glanach latało w upał w lecie i dało się przeżyć:) to cienkie kozaczki w zimnym wrześniu aż takim nietaktem chyba nie są:P

Gość epsilonka
i co to w ogole za tekst ze teraz jest czas na botki? Ktos to ustala, ze akurat we wrzesniu koniecznie chodzimy w botkach? W innych butach nie wypada? :o

Gość to rzeczywiscie nie masz pojec
w listopadzie kozaki? no oczywiscie ale wtedy to trzeba zimowe, ocieplane!, a teraz? na taka pogode kiedy jest niestety ale zimno, co jakis czas pada kozaki jesionno-wiosenne sa wysmienite! i ladnie sie prezentuja. nie rozumiem takich ludzi co wciskaja swoje 5 groszy ;/ co Ci przeszkadza jak ktos chodzi ubrany? tylko obgadywac potrafisz wrr.A jeszcze Ci powiem, ze kozaki sa tez letnie.....! al to juz z wyzszej polki i watpie aby przecietnego czlowieka bylo na nie stac... tak.. i takim latem to jeszcze moglabym sie zdziwic... ale co mnie ktos ineresuje? moze zajmij sie soba? ;) 🖐️

Gość eunika90
tak musze :D

no własnie epsilonka:) zgadzam się w 100% - wystarczu sobie oglądnąc takie beverly hills 90210 - tam ludzie chodzili(nie mówie tu o modzie, bo wiadomo ze ciuchy staromodne itp bop dawne czasy) ale o rodzaj. raz laska na ul. w stroju kąpielowym, a obok ktoś w kurtce skórzanej i kozakach. Ja sama żałowałam że nie ubrałam zamszowych kozaczków jak tak zimno było tylko w tych czółenkach zamarzałam.

Gość Bo to jest wlasnie Polskie
myslenie i obgadywanie wszystkich w co sa ubrani :(. Dla przykladu podam: jest koniec lipca, ok.35c, California a babki chodza w kozakach, kurtkach skorzanych, apaszkach.........i nikt oprocz mnie polaka nie zwracal na to uwagi. Bardzo mi sie to podoba, tzn. "lekcewazenie" stylu ubierania :)

Gość epsilonka
Gdzie Polsce do beverly hills :) Jednak faktem jest to, że polki są straszne w tym swoim obgadywaniu i komentowaniu co i kiedy wypada. Ja sie pytam czy ktos to ustala? A moze w kalendarzu jest zapisane ze w tymi w tym miesiacu nosi sie to a nie tamto? Wystarczy pojechac raz poza polske i zobaczyc jak tam ludzie chodza ubrani. Nikogo to nie dziwi i nie gorszy. Ludzie maja wazniejsze i ciekawsze rzeczy do robienia niz wytykanie palcami ze ktos ubral sie w kozaki we wrzesniu, boze no tragedia i obciach. Jednak my nadal jestesmy 1-- lat za murzynami i z takim spoleczenstwem tu nigdy nie bedzie dobrze.

tu gdzie mieszkam w kozakach chodzi się przez okrągły rok, no i w butach typu Emu..nie dlatego że zimno, tylko po prostu niektórzy mają pomysł na siebie taki i pasuje im do ubioru ja osobiście wole japonki w październiku niż kozaki w lipcu

Gość anakondaxxx
nic to ja widzialam kiedys w upalne lato dwie panienki w zamszowych kozakach ;)

Gość maliboo
dlateego wlasni lubie mieszkac za granica czy wloze sandalki czy kozaki czy jaskrawo zielone smieszne buty, to nikt sie specjalnie nie oglada, tolrancja wieksza # u nas ciagle jakies sztuczne normy

Gość epsilonka
Ja w pl spedzam ok 4 miesiace w roku i strasznie smiesza mnie niektore sytuacje.. Te krzywe spojrzenia i jak cie kazdy mierzy wzrokiem z gory na dol. Albo te wpatrywanie sie w oczy i jakis glupi wyscig kto pierwszy spusci wzrok. O co w ogole chodzi?

Gość maliboo
bylam w lipcu na wakacjach w pl centrum miasta - ludzie sie gapia, mierza, widac ze oceniaja, po godz chodzenia po sklepach czula,m sie psychicznie wycienczona jakies takie neurotyczne to nasze spoleczenstwo o chamstwie i wciskaniu sie w kolejki nie wspomne

Gość eunika90
no bo bez sensu nooo

Gość Pumperniker czerwony
Ja rowniez wole mieszkac za granica niz w Polsce. Na zachodzie europy, za oceanem jest taka wieksza swoboda odnosnie ubierania sie. Ile razy natknelam sie w markecie na babke w spodniach dresowych i szpilkach lub w spodniach od pizamy.........Kiedys mnie to draznilo, nie ma co w koncu jestem polka ale teraz to juz nie zwracam uwagi i bardzo pasuje mi taka tolerancja ludzi :)