Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katakkkkkk

kto korzysta z COMODO INTERNET SECURITY. Mam pytanie?

Polecane posty

Gość katakkkkkk

Trzy dni temu zainstalowałam ten program antywirusowy, wcześniej korzystałam z Nortona. Powiedzcie mi czy ja muszę jakoś ręcznie skanować system czy on sam sobie robi co potrzeba?

Gość katakkkkkk
nikt nie korzysta?

Gość sdersfree
Ja korzystam ten program jest naprawdę super.Działa jak większość programów tego typu czyli skanuje w tle w czasie rzeczywistym.Mi parę razy wykrył wirusa jak chodziłem po zawirusowanych stronach.Raz na jakiś czas uruchamia się pełny skan systemu.

Nie musisz. Jest to program w działaniu podobny do innych współczesnych antywirusów. Sam skanuje, niestety jest dość upierdliwy, bardzo się przyczepia do niektórych programów. Ogólnie program jest dobry choć może czasem wnerwić.

Gość katakkkkkk
powiedzcie mi w takim razie czy macie szyfrowane połącznia z witrynami? Nie pamietam czy norton wcześniej szyfrował ale teraz comodo nie szyfruje? Czy to znaczy, że jest słabsza ochrona? Do czego takie szyfrowanie jest potrzebne? Dziekuję Wam bardzo za pomoc.

Gość sdersfree
Jeżeli chodzi o ochronę firewall to comodo w testach wypada najlepiej,Norton gdzieś jest w środku.Ja ustawien firewalla nie zmieniałem.Natomiast zmieniłem heurystyke i inne jakieś tam parametry antywirusa.

Szyfrowanie połączenia zależy od strony a nie antywirusa :). Antywirus jedynie może weryfikować klucze SSL ze stron z jakąś własną bazą.

Gość katakkkkkk
Dziękuję bardzo za pomoc. powiedzcie mi proszę jeszcze jak mam ikonkę comodo na pasku to ona ma taki zielony znaczek i obok też na niej miga też czerwony? Czy wy też tak macie?