Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamszczyniezamsz

jak zamszowe buty sprawują się w zimie?

Polecane posty

Gość zamszczyniezamsz

Czy zamsz sie nie brudzi i nie niszczy? Jak to jest?

Gość zakuta koza
brudzi i niszczy

Gość ludzie a popatrzcie na to
hmm ja mam i sa super...kupilam sobie taki sprej kiwi i co trzy cztery dni je pryskami ani nie sa mokre ani brudne

Gość epsilonka
Tak brudzi i niszczy. Zwłaszcza jak wysypią na chodniki sól :)

Oprócz tego że przemakają, brudzą się i szybko niszczą, to sprawują sie bardzo dobrze ;)

Gość taa niedobra pupa
Ja przepadam za zamszakami! Chodzę w jednej parze juz ponad rok - sa to półbuty na koturnie, obcas ma 6 cm. ale pod palcami jest już z 3 cm, więc fajnie podwyższają, i sa wygodne. Przechodziłam w nich całą ostra zimę, nie było problemu. Dzięki grubej podeszwie nie było mi zimno. Latem tez sa idealne. No i kolor czarny - więc brudu tak nie widać. Dziwię się, że ludzie w ogóle kupują na zimę jakieś kozaki, itp. Zwłaszcza że większość wszędzie i tak popyla samochodem.

Gość smanna
Jeśli mają być to jedyne lub takie "główne" buty na zimę, to nie polecałabym. Niszczy się i brudzi dość szybko przy intensywnym chodzeniu, chyba że kupi się bardzo drogie buty dobrej jakości, dobrze wykończone i wzmacniane. Teraz wiele butów robi się dosłownie z papieru i to nie za małą cenę jak na papierowe buty. Osobiście polecam kupić taki sprej aqua coś tam i porządnie za pierwszym razem zaimpregnować, a potem co dwa, trzy dni powtarzać i dbać o te buty. Takie preparaty bardzo dużo dają i warto zainwestować, kosztują ok 15-20 zł, dzięki nim buty nie przemakają tak bardzo i nie brudzą.

Gość taa niedobra pupa
No ja w tych moich chodzę drugi rok, sa firmy Darbut, i kupiłam je na allegro (nowe) za 50 zł łącznie z przesyłką...

Gość izulekskk
ja chodzilam zima w zamszowych i nie polecam, nogi mokre az po kolana :-O

Gość taa niedobra pupa
Możesz kupić, ale tylko takie jak ja miałam - z b. gruba podeszwą. Wtedy w deszczu się nie moczą w kałużach, i w topiącym się śniegu podobnie. Z małą podeszwą - myślę, że byłby problem.

Gość hartttts
W Warszawie to tylko Starshop.pl, jeżeli chodzi o zakup butów marki Converse, CAT Caterpillar, Palladium. Wielu moich znajomych chodzi do nich, żeby zapolować na nietypowe kolekcje butów lub ostatnie sztuki z różnych serii. Sklep dobrze doradza, znają najnowsze trendy, bez problemu pomagają dobrać buty do konkretnych czynności i stylu. Nikogo tam z przypadku nie zatrudniają. Co ciekawe kilka lat temu kupiłem od nich japonki Havaianas i do tej pory wyglądają jak nowe :) Latem tylko w nich chodzę. Absolutna wygoda.