Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pochmurna26

Koszmar porodowy!!!!

Polecane posty

Gość Pochmurna26

Dzisiaj usłyszłam taka historie z pierwszej ręki. Poród, drobna babka,a lekarz kaze jej rodzic droga naturalna. Babka urodziła,ale dziecko było olbrzymie (5,5 kg i 62 cm). Porozrywało ja niesamowicie (jak po wybuchu granatu), poczym została zszyta ale w taki sposób,że lekarz zszył jej obbyt z cewka moczowa!!!!!!! Ja pierdole, jak mozna zrobic cos takiego? teraz koleska ma stomie przez pare miechów (młoda dziewczyna). Lekarz (inny), który ja operował kiedy to zobaczył złapal sie za głowe i powiedzial ze w ciagu całej swojej lekarskiej praktyki nie widzial czegos takiego. Teraz babka bedzie miala sciagany specjalnie z niemiec sztuczny odbyt za który musi zapłacic 16 tys z własnej kieszeni a zdrowie bezcenne pozamiatane do konca zycia, tego juz jej nit nie zrekompensuje! Babka poda lekarza do sadu, i wygra bankowo, koles poleci jak nic za taka akcje.Tacy sa wlasnie u nas lekarze. Od takich historii odechciewa byc sie mama...

Nie poleci, nie poleci... Nie takie afery uchodziły im płazem... Temu ją tak zszył - bo jest pewny, że mu to ujdzie na sucho...

Gość hahaha dokładnie.
to tak apropo tych waszych NATURALNYCH PORODÓW i NATURALNYCH WIADER zamiast narządów po wszystkim :D najeżdżajcie dalej na cesarkę :classic_cool:

Gość Pochmurna26
Dokałdnie. Ja marze o cesarce. A lekarz który kaze rodzic babie naturlanie takie wielkie dziecko jest jakims sadystą, przeciez to istna rzeźnia. I naturalny porób w imie czego? Żeby to jeszcze był jakis kawał baby których teraz pełnio to pewnie dałaby rade, ale nie taka drobinka, rany!

Gość Prywatna klinika i cesarskie
cięcie ! i po sprawie a nie jakieś zażynanie baby i grzebanie jej w pochwie rękami dopóki nie zejdzie albo jej nie rozwali:o jak kogoś stać na dziecko i się decyduje to tym bardziej powinien mieć na klinike porządne warunki i CC , żeby potem bez pretensji że ma wiadro i mielonke między nogami:o

Gość sciemniaj sciemniaj
jak mozna zszyc cewke moczowa z odbytem :D

Prowokacja kretyńska:o Jakby zaszyli cewkę z odbytem to i ujście do pochwy byłoby zaszyte więc baba by żadnej dziury nie miała tylko wsjo zaszyte:o Autorko je.bie ci się w deklu :o Gdzieś tą bajeczkę wyczaiła? :o Dziecko 5,5 kg? A gdzie się takie olbrzymy rodzą? Tępoto:o

Gość sciemniaj sciemniaj
Sztuczna odbytnica 16 tys hhahahaha :D szkoda ze nie sztuczny mozg, chociaz w tym wypadku wystarczy przeszczep od jaszczurki.

dziewczyna takie głupoty pisze a wy wierzycie, zszyć cewkę z odbytem..

przecież to ta sama nawiedzona co codziennie o wiadrach i mielonkach pisze :) ma dziewczyna nierówno i najlepiej olewać jej tematy

Gość Pochmurna26
To sobie nie wierzcie ignoranci. To nie jest zadna prowokacja, dziecko było naprawde takie duze a lekarz uparł sie aby ta kobieta rodziła naturalnie.Rzecz działa sie we wrocławiu.

Gość ja rodzilam nn i zyje
taa.prywatnsa klinika i cc, jak jestes gwiazda filmowa i 15 000 za prywatna klinikie to dla ciebie pierdniecie to idz, ale pomyslze nie nie kadxego na to stac

Gość gin_amator
hahaha odbyt z cewka moczowa ! :D a wy jeszcze sie wkrecacie ! ja pitole, baby, a nie wiecie jak jestescie zbudowane :D

Gość zaczynam sie matrwic
tak, to prowokacja abyt postrascyc kobiety przed porodem! jestescie OKROPNE! czmu je straszycie??? jakby ja tak zaszyli to by jej cala cipke zaszyli!

Gość uwielbiam takie bzdury
czytac szczegpolnie jak jestem w 40tc :) ehhhh.....ja tam mam nadzieje ze urodze naturalnie a nie nagle cesarka dla mnie to jest porazka bo boje sie szytego brzucha....nie jestem za calkowita natura biore znieczulenie, prywatna polozna...stac mnie na oplacenie cesarki ale nawet gdyby to mi do niej doplacili to bym nie wziela :P a takie glupoty czytac ze komus zszyli cwwke z odbytem to moze ktos wypisywac kto albo biologi matoł nie mial albo jest debilem jakims :D

Takie rzeczy adarzaja sie rzadko (chociaz ta wydaje mi sie wyssana z palca) Ciagle jestesm zdania ze porod naturalny jest najlepszy dla matki jak i dziecka. A CC to operacja ktora niesie ze soba ryzyko powiklan. Porod ns tez ale juz nie tak powaznych jak CC.

ale pierdoły pociskujecie :D jak mozna zszyć odbyt z cewką moczową?? :D poza tym nie wierze, że w którymkolwiek szpitalu jakikolwiek lekarz z aprobatą położnych oraz rodziny kazałby rodzić naturalnie dziecko ważące 5,5kg!!!!!! Takie wielkie dzieci od razu sa kwalifikowane do cesarek jeszcze przed terminem porodu, przecież to wiaodmo wcześniej ile dziecko waży :D bzdury i tyle.

Gość i co sie dziwić
1/3 kretynek z tego forum nie zna wlasnej budowy :D co widac po zadawanych pytaniach. To i kity przechodza jak swierze bułeczki.

Gość mama oli i....(?)
przeżyłam jedną cesarkę - okropność 24 godziny sama z bólami na płasko prawie dostałam odleżyny i tylko 1 zastrzyk przeciwbólowy i oczywiście obok płaczące dziecko A jak mnie kroili to mówiłam że strasznie boli a oni że jak doktor ma rękę do łokcia w pani brzuchu to musi boleć - gdybym nie miała związanych rąk i miała pistolet to bym się zastrzeliła Płakałam tylko że moja córka będzie jedynaczką bo wiedziałam że nie zdecyduję się na drugie dziecko A TU JESTEM W ZNOWU W CIĄŻY w 39 tygodniu i znowu mam mieć cesarkę - wolałabym naturalnie rodzic ale z drugiej stony -CESARKA BEZPIECZNIEJSZA DLA DZIECKA a ze my troche pocierpimy....

Gość ale bajki opowiadasz
tutaj wszystkie po cesarce na 3ci dzien na wykopki jadą :P

następna pisze głupotki "przeżyłam jedną cesarkę - okropność 24 godziny sama z bólami na płasko prawie dostałam odleżyny" nie dostaje sie odleżyn po jednym dniu leżenia :D "A jak mnie kroili to mówiłam że strasznie boli a oni że jak doktor ma rękę do łokcia w pani brzuchu to musi boleć - gdybym nie miała związanych rąk i miała pistolet to bym się zastrzeliła" kto Ci wiązal ręce do cesarki na litośc boską??...

Gość Pochmurna26
Te informacje mam z pierwszej reki od położnej, która widziała jak wyglada sytuacja miedzy nogami tej kobiety tuz po tym jak ów "lekarz" ja pozszywał. Kobiete przeniseli do innej kliniki, teraz zajeli sie nia prawdziwi,ludzcy lekarze. Bedzie zadyma jak nic. Naprawde kazali jej rodzic naturalnie, mieli gdzies ze dziecko wielkie, lekarz, który był przy porodzie kazał jej nie histeryzowac i rodzic normalnie, bo jak powszechnie wiadomo kobiety rodza tak od zawsze i niepotrzeba jest zadna cesarska. Podobno dziewczyna jest przepiekna, młoda kobieta,a ten idiota załatwił ja na cacy do konca zycia. I ta historia z tym sztucznym odbytem sciaganym specjalnie z niemiec to zadna sciema. To nie była prowakacja, takie rzeczy dzisja sie naprawde w polskich szpitalach. Fakty sa faktami czy wam sie to podoba czy nie.

Gość mama oli i....(?)
no wyobraź sobie że miałam związane ręce i dajcie spokój z jakimiś obraźliwymi komentarzami nie musicie czytać Ja wiem co przeżyłam i że miałam spieprzone znieczulenie A tam gdzie rodziłam karzą leżeć 24 godz na płasko i wcale to nie jest miłe A co do odleżyn to wiem że ja ich nie dostawałam Ale osoba nieprzytomna nie poruszająca się wcale zaczyna je dostawać po kilku godzinach dlatego np zaleca się zmiany pozycji osób nieprzytomnych Dzięki za głupie komentarze

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
historia wyssana z palca!!!!!!!!!!!!! A teraz coś dla uspokojenia kobiet w ciąży: Nie czytajcie takich farmazonów i bzdur. Ja mieszkam za granica, gdzie nie ma rutynowego nacinania. Tylko kilka procent kobiet jest nacinanych. Reszta rodzi sn. I też rodzą się duże dzieci. W moim szpitalu w zeszłym roku przyszło na świat sn 2300 dzieci! Tylko w jednym przypadku nastąpiło pęknięcie w kierunku odbytu. Cała reszta miała co najwyżej po kilka szwów a często żadnego szycia. Nie jestem co prawda położną ale pracuję w tym szpitalu jako pielęgniarka na oddziale ginekologicznym. Wkurza mnie potwornie jak na kafeterii wypisuje się takie pierdoły i straszy kobiety w ciąży. Cesarka bez wskazania NIGDY nie jest lepszym rozwiązaniem. Cesarka to poważna operacja, po której może nastąpić wiele powikłań. Nie wspominając już o tym że u kobiet po cesarce wzrasta ryzyko komplikacji przy kolejnej ciąży aż o 50%.

Gość ta tak to wiem radio frem
Pochmurna26 położne mieszczą się gdzieś między bajkami a sci-fi :D Moze ona sama nie wiedziala gdzie jest cewka moczowa.

Gość mama oli i....(?)
Napisałam o swoim przypadku cesarki tylko po to byście aż tak bardzo jej nie pragnęły choć może bezpieczniej jest dla dziecka i czasem to jedyny ratunek dla dziecka. Rozmawiałam szczerze z lekarzem i on twierdzi że statystycznie (dla matki) jest o wiele więcej powikłań po cesarce niż po naturalnym porodzie.

Gość ta tak to wiem radio frem
No widzisz, a tutaj jest odwrotnie, tu wszystko jest odwrotnie :D

Gość mama oli i....(?)
DO TAAAAAAAAAAAA masz racje - mądra wypowiedz po pierwszej cesarce gdy zaszłam w 2 ciąże dostałam krwawień które jak się okazało (wpisane w karcie wypisu ze szpitala) są skutkiem przebytej wcześniej cesarki - miałam krwiaki

Gość Pochmurna26
Moja droga, jak sama mądrze wskazałas-mieszkasz za granica, a to dwie rózne bajki. Tutaj jest Polska a w Polsce wszystko dzieje sie inaczej, wiec przestan podwazac to o czym napisałam, bo wcale tego nie wymysliłam. Dziecko które wazy 5,5 kg i rodzi sie naturalna droga nie spowodowałaoby czegos w rodzaju wybuchu granatu miedzy nogami tamtej kobiety? Własnie tak było, stała sie tragedia,a alekarz pewnie sam nie wiedział co zszywa taka mielonka była, wiec prosze oszczedz sobie komentarz,ze to sciema, bo wiem co słyszałam i osonba która widziała to na własna oczy zna sie na rzeczy. To nie jest zadne straszenie tylko opisywanie tego co dzieje sie w polskich szpitalach. Kobiety traktuje sie jak bydło, nic nie jest wazne. A zagaraniczej sytuacji w szpitach w ogole nie porównuj do polskich realiów, bo to dwie rózne bajki.