Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pochmurna26

Koszmar porodowy!!!!

Polecane posty

Pochmurna26 skończ z tymi głupotami i dokształć się troszkę. A tej położnej radzę zmienić zawód skoro nie wie gdzie cewka i odbyt

Gość ta tak to wiem radio frem
To byla 50 letnia położna , (prawie lekarz) w dupie byla i gowno widziala , dosłownie i w przenośni :D

Gość ręce związane do cesarki
! :D Ja bym z tym poszła do "faktu", toż to ja w średniowiecznym szpitalu dla wariatów :) Jak by mnie ktoś próbował przywiązać i na żywca mi cesarkę robił, to bym się tak darła, żeby mnie na antypodach słyszeli, a mąż by po policję dzwonił :O Nie wiem, jak można się tak dać traktować albo takie bzdury wymyślać. Ogarnijcie się, kobiety :O

Dostała byś haloperidol i lerzała być grzecznie jak roślinka tylko by ci ociekającą ślinę wycierali :D

A co do tematu topicu, to nawet wierzę. Każą czasem rodzić bardzo duże dzieci, nie robią cesarek aż wody płodowe gniją, zdarza się to, np. w mojej dziurze zabitej dechami, gdzie obecnie mieszkam. Natomiast jeśli chodz o zszycie, to też nie wiem, jak można cewkę moczową z odbytem zszyć. Myślę, że relacja została przekręcona, ale że kobietę okaleczono straszliwie i przez poród i przez złe szycie, to jest jak najbardziej możliwe.

Cóż, ja na pewno nie byłabym sama. Po to jest mąż albo ktoś z rodziny, żeby konowałom na ręce patrzeć i jakby co - aferę robić.

Haha skad wiesz ze maż będzie chcial patrzec jak ci arbuz z cipy wychodzi :D

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
Oczywiście że w Polsce jest inna rzeczywistość i nie twierdzę że jest inaczej. Ale fizjologię na całym świecie kobiety mają taką samą i w tych samych miejscach znajdują sie u nich zarówno cewka moczowa jak i odbyt. Jest możliwe by dziecko rozerwało kobietę w stronę odbytu i to jest bardzo poważne pęknięcie wymagające sztucznego długich miesięcy leczenia - często plastyki odbytu. Takie pęknięcie zdarza się bardzo sporadycznie. Nie jest one uwarunkowane wielkością dziecka bo zdarza się też przy dzieciach 3kilowych. Przede wszystkim zależy to od anatomicznej budowy kobiety (odległości odbytu od pochwy), od elastyczności pochwy i sposobu prowadzenia porodu. Nie wiem co rozumiesz pod słowem masakra(?) ale mimo że pracuję w szpitalu nie słyszałam żeby kobietę rozerwało w strzępy czy coś w tym rodzaju... tak jak nie słyszałam by cewkę moczową zszyć z odbytem... no chyba że szycia dokonywała sprzątaczka albo salowa. Cewka moczowa raczej nie może ulec w czasie porodu zniszczeniu i pęknięcie nigdy nie idzie w tą stronę.

Gość mama oli i....(?)
o tym że dzieci powyżej 5 kg rodzi się naturalnie to ja słyszałam ale ... od babci Jakieś 60 lat temu urodziła syna który ważył 5,5 kg Kobieta się namęczyła ale podobno tyle ważył. Obecnie no nie wiem nie chce się wypowiadać bo nie jestem pewna ale usg i td - no chyba raczej nie rodzi się takich okazów naturalnie

Gość roznie bywa
Z zagraniczna opieka lekarska to bywa roznie moje Panie. Bo bywa tak ze Polki z "zachodu" przyjezdzaja rodzic do ... Polski, gdyz opieka w tamtyh super szpitalach jest fatalna. W Anglii na przyklad bywa tak, ze kobiecie w ciazy nie robi sie nawet podstawowego USG, przez cala ciaze lekarz nie zaleca zadnych badan i kaze jej pojawic sie jak ... bedzie rodzila. Moja kuzynka tak miala. Lekarze tam to jest farsa. Ona wrocila tu wlasnie po to by urodzic. Wiec nie narzekajcie tak na nasza sluzbe zdrowia, bo owszem wiele jej brakuje, mozna trafic na lekarza-rzeznika-idiote ale tak generalnie , to nie jest najgorzej.

Ja rodziłam w Irlandii i fakt opieka w czasie ciąży jest inna niż w Polsce... co dla nas Polek przyzwyczajonych do polskich standardów może to być szokiem. Nie uważam jednak że opieka jest tu tragiczna. Tu po prostu nikt nie robi 50 USG, nie zagląda 100 razy w 4 litery i traktuje ciążę jako coś jak najbardziej naturalnego na świecie. I w sumie też rodzą się tu dzieci a irlandzkie kobiety są bardzo zadowolone z opieki zdrowotnej. Ja muszę przyznać że nie zawsze byłam zadowolona z tego w jaki sposób była prowadzona moja ciąża. W czasie porodu opieka była jednak super a ja urodziłam pierwsze - ponad 4kilowe dziecko - bez nacinania i poważnych pęknięć - z darmowym i bardzo dobrze wykonanym znieczuleniem zewnątrzoponowym. A wracając do głównego wątku tematu to wierzę że są porody przy których zdarzają się poważne pęknięcia... ale w życiu nie słyszałam o tym bo jakikolwiek lekarz zszył odbyt z cewką moczową... choć pewnie się nie znam na tym...