Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz mam zapisywac?

Zapisy do prywatnych przedszkoli, TRZEBA JUZ?

Polecane posty

Gość juz mam zapisywac?

moja corka ma 2 latka, nie rozumiem czemu niektorzy mowia ze zapisy sa dopiero od marca. A rok szkolny zaczyna sie od wrzesnia. iedy w koncu isc zapisac dziecko aby sie wogoloe dostalo, nie mowie o zwyklym bo szans nie ma ale o prywatnym. I jakie sa koszta? jak przegladam to na stronach przedszkoli nie ma czesnego..az takie wysokie? pisza 300 zl a potem ze jedzenie to okolo 10 zl, wiec wychodzi 500 bo przeciez nie zostawie dziecka bez jedzenia na caly dzien.Nie kumam czemu takie niejasne te opisy

Gość w mojej okolic
to najtańsze prywatne to koszt 700 pln , a moja chodzi do państwowego i płacę 200

Gość u nas jest 450 Z JEDZENIEM
a tak to 500 zl

Gość u nas jest 450 Z JEDZENIEM
a zwykle 300 zl wec duzej roznicy nie widze, wole zaplacic ze 200 zl wiecej i wiedziec ze jest w prywatnym bo o zwyklych slyszalam rozne opinie, zreszta sama do takiego przybytku chodzilam ;/

Gość przecież od marca to tylko do
państwowych do prywatnego przyjmą ci w każdej chwili w końcu płacisz więc nei rozumiem pytania

Gość rozwalilo mnie porownanie
alezy od przedszkola :) u nas w miescie najtansze z jedzeniem to 700zl natomaist zapisy w jednym sa caly rok i moze dziecko isc kazdego dnia :> w innym od wrzesnia, a wtych co lepszych a zarazem tez drozszych to zapisy sa dzis na wrzesien rok 2013 :) ja juz zapisalam nienarodzone do takeigo przedszkola jezykowo-artystycznego :) jakby co zawsze mzona zwolnic miejsce :)

Gość u nas koszt to 650-800 zł
zdarzają się i takie po 1000, ale tych nie brałam wcale pod uwagę bo to dla elity finansowej.Ja zapisywałam w czerwcu na wrzesień. Też mówiłam że na państwowe nie mam szans, więc nie złożyłam papierów w marcu. Prywatne jest obok państwowego wiec tak przy okazji postanowiłam wstąpić do tego państwowego i zapytać jak długą mają listę. Kazali mi wpisać dziecko. Wpisałam w środę, a w piątek już zadzwonili, ze zostało przyjęte i w poniedziałek mamy się zgłosić. Tym sposobem moje dziecko pochodziło do prywatnego 3 dni. Czasem dobrze jest poszukać po państwowych bo na prawdę dużo dzieci rezygnuje. W zasadzie nie mam żadnych szans na przedszkole bo jestem na wychowawczym na drugie dziecko i tylko mąż pracuje, a tu niespodzianka. Nie było chętnych. Lista rezerwowa wcale nie powstała i dopiero jak ja dziecko zapisałam to ją zrobili i było pie4rwsze na tej liście. Więc z braku chętnych moje dziecko się dostało.

Gość zaczynam sie matrwic
a u nas napewno to nie przejdzie, w zeslym roku odmowili przyjecia..120 dzieciom! przyjeli 65

na 2013 rok zapisy??? to chore albo nie narodzone dziecko zapisac gdzie ty mieszkasz jak mogę spytac

za przedszkole państwowe płace150 zł czesnego plus 5 zł za wyżywienie plus 7 zł miesięcznie za rytmikę i 10 zł mies za tańce.W sumie we wrześniu 277 plus 30 zł ubezpieczenia. To połowa z tego co płaciłam w prywatnym i muszę przyznać, że to państwowe mi bardziej odpowiada nie tylko ze względów finansowych, ale ma swój ogródek (prywatne nie miało, korzystali z pobliskiego placu zabaw), ma swoją kuchnie i posiłki są świeże, cieplutkie. W prywatnym był katering i różnie to było. Jak były duże korki na mieście to zamiast jeść obiadek o 12 jedli o 14 i już nie taki cieplutki bo jedzenia nie dostarczają w bemarach tylko w styropianowych opakowaniach. Tutaj jedzenie za 5 zł jest zdecydowanie lepsze niż tam za 10 zł.

a wpisowe w prywatnym wpłaciłam 300 zł i to było bardzo niskie wpisowe bo w innych jak pytałam to 500 zł, a czasem nawet tyle ile opieka za cały miesiąc z wyżywieniem i wychodziło, ze 800 zł. Chore ceny.

ach i u nas też jest takie jedno co na 2013 są zapisy na listę rezerwową, ale to jest prywatne przedszkole finansowane z środków UE i jest w cenie państwowego albo nawet tańsze i stąd takie tłumy chętnych.

Gość zaczynam sie matrwic
bezsens. zapisy DZIECI W ZYCIU PLODOWYM?! to sie kwalifikuje do Uwagi w TVN! nie znacie plci na 100% wiec jak cchecie zapisywac?!

Podaje się swoje dane.

Poza tym wcale nikt nie powiedział, ze to są nienarodzone dzieci. To mogą być dzieci już urodzone. Do przedszkola idą 3 latki i starsze dzieci.

dodam że w tym roku do przedszkola w którym jest moje dziecko przykeli ok 190 dzieci łącznie 7 grup za wrzesień zapłaciłam 330 zł + 30 zł na ubezpieczenie

przedszkole zadna rewelacja a mimo to inf ze brak miejsca do 2013 :) http://www.kropeczki.pl/ takich meijsc jest mnostwo :) w Katowicach zaczyna byc standardem ze w prywtanych miejsc brak i trzeba chwiel zaczekac nie tak ajkw panstwowych rok ale te 2-3mce, az ktos zrezygnuje czy powsatnei inna grupa itp.. u nas przedszkole prywatne to koszt od okolo 700zl wzwyz, montessori kosztuje miedzy 1200-1800 :D