Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tbs

Czy ktoś mieszka w mieszkaniu z TBS-u?

Polecane posty

Gość tbs

Jakie są opłaty w tych mieszkaniach?

koleżanka mieszka w mieście do około 80tys. mieszkańców płaci 650zł czynszu w tym woda, sprzątanie klatki- 2pokoje, 40m2 znajomi we wrocławiu 700zł za chyba 32m2

Gość tbs
To chyba sporo:(

bardzo dużo, ale mieszkanie masz praktycznie za darmo, chociaż póki co nie zapowiada się, aby można było wykupić

Gość tbs
Mnie interesują mieszkania w Łodzi.A gdzieś przeczytałam że w Łodzi ludzie wykupują te mieszkania.

niemożliwe, bo nie ma jeszcze tej ustawy. Odwlekają to od kilku lat. Niby już w przyszłym roku ma być taka możliwość. Poza tym to tbs podejmie decyzję, czy sprzedaje mieszkania, a wiadomo ten wysoki czynsz jest bardziej dla nich opłacalny poczytaj tu i może skontaktuj się z kimś z Łodzi, kto ma takie mieszkanie http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/436174,od_przyszlego_roku_ruszy_wykup_mieszkan_w_tbs_ach.html

Gość zaraz ci podam l inka
to sobie poczytasz i wcalae te mieszkania nie sa za darmo - zanim zlozysz wniosek to musisz zrobic im przlelew a nastepna rate po 6 tyg a pozniej tez cos trzeba wplacac i tak nie wiadomo kiedy i czy w ogole to mieszkanie dostaniesz mozesz dostac za 10 lat albo i w ogole moja znajoma czekajuz 8 lat i nic i czynsz jest wysoki i moga go w kazdej chwili podniesc i z tym wykupieniem to wcale nie prosta sprawa uzazam ze to marnowanie wlasnych pieniedzy POCZTYTAJ REGULAMIN TO CI SIE ODECHCE JAK I MNIE SIE ODECHCIALO

w łodzi czeka się coś ok 4 lat na takie mieszkanie.

warto się zastanowić, czy to się opłaca. Ta koleżanka zapłaciła tylko 5tys.(oczywiście teraz ten ogromny czynsz), ale to małe miasto. Budynek ma ze 4lata, a już się sypie. Skoro chcieliby sprzedać za cenę rynkową, to naprawdę nie warto, bo to ruina

Gość kokojambo
Dojże płaci się liczmy te 50 tys. i to oczywiście zależy od metrażu mieszkania to jeszcze zanim się wprowadzisz trzeba zapłacić kaucję i też jest to około 6-7 tys. Zależy od metrażu i od tego w jakiej miejscowości jest TBS. Poza tym czynsz jest wysoki:o U mnie w mieście czynsz przy mieszkaniu z 2 pokojami wynosi prawie 1000 zł :o Nigdy bym nie poszła do TBSów. No i mieszkania jak narazie nie są do wykupu na własność. Więc to wogóle jest nieopłacalne. Dopóki nie będzie można wykupić takich mieszkań szkoda ładować w nie kasy:o Chyba, że ktoś ma pieniądze i mu nie szkoda. Lepiej wynająć od kogoś mieszkanie własnościowe w prównaniu z TBSami :o Takie moje zdanie.

Gość tbs
Bardziej myślałam o mieszkaniu z TBS-u za odstępne.Jest troche takich ogłoszeń.Za 140 tys. można kupić 46 metrów.

Gość kokojambo
A i w tym czynszu, który płacisz poprostu spłacasz budowę mieszkania, a to się ma nijak do tego wszystkiego. Bo ani to nie będzie twoje i nawet nie ma się pewności co do mieszkania w nim. Dajcie spokój TBSy niezłą kasę ciągną.

"Bardziej myślałam o mieszkaniu z TBS-u za odstępne.Jest troche takich ogłoszeń.Za 140 tys. można kupić 46 metrów." to tym bardziej się nie opłaca skoro nigdy nie będzie Twoje lub będziesz miała możliwość wykupienia i będziesz kolejny raz płacić 140tys. za odstąpienie(bo to nie jest sprzedaż skoro nie mają mieszkaNIA NA własność) takiego szajsu to zdzierstwo