Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciamciaramciammm

ZIEMIA EGIPSKA - prosze o pomoc

Polecane posty

Gość ciamciaramciammm

Chce kupic przez interenet ziemie egipska - moglybyscie mi dziewczyny polecic, ktory kolor mam wybrac - dostepne sa dwa - NATURELLE EE1 - europejska opalenizna- MEDITERRAN EE2 - Śródziemnomorska opalenizna - ja mam ciemne wlosy, jasne oczy , troche piegow na buzi, do bladziochow nie naleze.

Gość ciamciaramciammmm
ponawaim pytanie

Gość a cos tam ...
troche dziwne bo mialam jakis czas temu szkolenie z ziemi egipskiej i jest tylko jeden kolor. Mowisz o tej w kamieniu? Firmy Bi kor? Bo tylko to jest prawdziwa ziemia nie ma innej :)

Gość Hej ja uzywam ziemie
ale jeśli miałabym Ci doradzić to weż lepiej ziemię słoneczną z Lavertu będziesz bardziej zadowolona ;) ja używam 01 to najciemniejsza , mam ciemne włosy i lekko opaloną cerę ;)

Gość ciamciaramciammmm
wlansie mi tez sie wydawalo , ze jest jeden kolor, a teraz znalazlam 2 , firmy Ikos nie Bi - Kor , podobno jest to to samo tylko Bi-Kor jest na europę wschodnią a Ikos na zachodnią. dziekuje Wam za odp sprawdze jeszcze ta sloneczna o ktores wspomnialas :)

Gość bananowy songg
to jak to jest z tymi kolorami ??

Gość ciamciaramciammm
pomoze ktos z wyborem odpowiedniego odcienia?? prosze i z gory dziekuje za pomoc

Gość Ziemia Egipska BIKOR
Nie daj się nabrać na tanie podróbki na allegro. Zobacz sobie tylko skład prawdziwej Ziemi Egipskiej BIKOR, jest o niebo lepszy od reszty dostępnych na aukcjach internetowych. Można powiedzieć że takiego składu nie ma żaden inny puder! Ziemia Egipska BIKOR (Egyptische Erde) jest kosmetykiem dostosowanym do każdego rodzaju cery. Należy do nielicznej grupy kosmetyków upiększających i pielęgnujących, za względu na swój imponujący skład. Egyptische Erde BIKOR zawiera hydrolizat kwasu hialuronowego, jeden z najlepszych środków nawilżających. Substancja higroskopijna - przyciąga i zatrzymuje wodę w naskórku. Ogranicza TEWL (transepidermalną utratę wody z naskórka) oraz tworzy na powierzchni skóry delikatny film, który zabezpiecza skórę. Kosmetyk w swoim składzie posiada również ester witaminy E, charakteryzujący się działaniem antyoksydacyjnym, neutralizującym wolne rodniki, które odpowiedzialne są za starzenie się skóry. Przeciwdziała uszkadzaniu komórek i powstawaniu stanów zapalnych. Dodatkowo, posiada właściwości zmiękczające i poprawiające koloryt skóry. Masło Shea, otrzymywane z miąższu owoców afrykańskiego drzewa Vitellaria paradoxa (masłosz Parka), zmiękcza skórę, ma działanie kojące oraz przeciwzmarszczkowe. Stanowi naturalną ochronę przeciwko promieniowaniu UVB. Posiada silne właściwości kondycjonujące i nawilżające. Egyptische Erde zawiera również palmitynian retinylu, trwalszą formę witaminy A. Charakteryzującą się znacznym działaniem emoliencyjnym - zmiękczającym skórę. Stymulujące działanie polega na zmniejszeniu zmian związanych z procesem starzenia się skóry. W bogatym składzie kosmetyku znajduje się także olej arachidowy, posiadający właściwości zmiękczające oraz emoliencyjne. Doskonale kondycjonuje skórę zapobiegajc jej podrażnieniom. Olej z nasion jojoby, jest wysoce biozgodny ze skórą i zapewnia niezwykłe właściwości pielęgnacyjne. Dodatkowo odżywia, zmiękcza i nawilża skórę, może być używany do pielęgnacji skóry wrażliwej oraz jest bardzo pomocny w leczeniu podrażnień skóry. Więcej na: www.egyptische-erde.pl albo www.bikor.pl

Prawdziwa Ziemia Egipska jest i zawsze była tylko w jednym odcieniu :) Bo na tym polega specyfika tego kosmetyku, że przystosowuje się do każdego rodzaju karnacji ;) Najlepiej zresztą wejść sobie na stronę http://sklep.bikor.pl/ i poczytać albo przynajmniej obrazki pooglądać :P

Gość majerska marta
virhilo - czemu zmyślasz? Prawdziwa i pierwsza ziemia egipska pochodzi od firmy IKOS, której kosmetyk nie ma jednego odcienia. Apropo innych ciekawostek z tematu - Ikos jest sprzedawany na całym świecie, a Bikor powstał tak naprawdę po rozłączeniu współpracy tych dwóch firm.