Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AiYoriAoshi

TORT - DO PAŃ.

Polecane posty

Witajcie. Mój meżczyzna kończy jutro 29 lat. Ciasta piec potrafię, jednak nigdy nie robiłam tortu. Czy mogę prosi o jakiś nieskomplikowany, ale dobry, przepis?

Gość upiecz biszkopt
taki najzwyklejszy :) przetnij na 3 czesci (3 placki okragle zeby ci wyszly) i kazdy z plackow przeloz kremem - masa kremow o najrozniejszych smakach jest w sklepach. powodzenia :)

Gość Lisetka
upiecz biszkopt z 5 jaj przekrój na pół kup śmietanę - kremówkę 4 kubeczki po 200 ml, 2 galaretki - jedną cytrynową i 1 wiśniową, przygotuj je na połowie wody podanej na opakowaniu, śmietanę ubij z 4 łyżkami cukru i dużym cukrem waniliowym, podziel na pół do jednej dodaj krzepnącą galaretkę cytrynową a do drugiej wiśniową (ma już tężeć) krótko zmiksuj i przełóż tort jedną drugą daj na wierzch i pokryj też boki tortu śmietaną. Górę udekoruj owocami (mogą być też kandyzowane) albo listkami itp. dekoracją(można dostać w marketach).Dla wprawniejszych - można zostawić trochę białej ubitej śmietany i szprycą udekorować.

Okej, 3 biszkopty. Biszkopt - dzem. Biszkopt - krem, biszkopt - krem. Gora ozdobiona owocami. Ujdzie? I jak to posmarowac z wierzchu i na bokach aby bylo rowniutko? jakies patenty? Nigdy tego nie robilam. :)

Gość Lisetka
szeroki płaski nóż - nim rozprowadzisz masę i wygładzisz, nóż trzeba zmoczyć wodą (bez przesady)

Gość aleś mi ochoty na tort
narobiła :D :D :D

Dzieki, zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Czyli tort bedzie dobry, gdy np kupie 3 gotowe placki, nasacze jeden z nich woda z cukrem i cytryna, poloze kwaskowaty dzem, np wisniowy, poloze drugi placek. naloze na to krem. Poloze trzeci placek, naloze znowu krem i udekoruje owocami? Czy to takie tandetne bedzie? :P