Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiuulkaa

wstawanie do dziecka

Polecane posty

Gość kasiuulkaa

mam do was pytanie drogie panie: jak często wstajecie do swoich maluszkow? ja mam w domu noworodka i wstaje co 2-3 godziny..a wy?? jak czesto wstawalyscie do maluszka gdy miał niecaly miesiac? a jak czesto wstajecie teraz? jak radzicie sobie z niewyspaniem?

Gość Mamcia Dzidziusia
Ja wstawalam co 2-3 godziny, a raczej budzialam sie przystawialm go do piersi, bo spal z nami. Nie ma rady na niewyspanie. Mowia, zeby spac jak maly spi, ale ja np nie umiem spac w dzien, gdy wokol mnie balagan idt. Powodzenia - moj maly ma 9 miesiecy i juz nie jest tak "uciazliwy"... :)

Gość xxeenaa
prosze jeszcze inne panie o wypowiedz;)

Gość wstawałam jak się budził
na początku średnio budził się co 2,5-3 godziny. zmieniałam pieluchę, karmiłam , potem czasem trzeba było znowu zmienić (kupa za kupą) i kładłam spać do łóżeczka które było w naszej sypialni. często to mąż go przebierał a ja karmiłam (piersią no to wiadomo). trwało to ok. miesiąca, potem stopniowo synek przesypiał 4, 5 godzin. zaczął spać 10-11 godizn w nocy jak miał 4 miesiące. oczywiście czasem się budził szybciej np po 8 godzinach (np. 22-6) lub budził się raz w nocy jak był starszy np. jak ząbkował czy był przeziebiony. czasem nawet teraz się obudzi np. o 3 i chce spać dalej z nami,przychodzi ze swojego pokoju do nas, ale go odprowadzamy do jego i spi tam. ma teraz 3 lata. ale to rzadkośc, ze spaniem dziecka generalnie miałam super czego i Tobie życzę :) 🌻

Gość wstawałam jak się budził
co do niewysypiania, to jak mi się "zebrało" to po prostu od czasu do czasu olewałam sprzątanie, naczynia w zlewie, gotowanie obiadu i leżałam z książką/gazetą/laptopem, lub lub drzemałam jak mały spał. mąż sam kazał mi tak robić do wolał mieć w miarę wypoczętą żonę i bak obiadu, niż obiad, czysty dom + wkurzona nerwowa ze zmęczenia kobieta.

moj synek ma 3 tygodnie w dzien spi tak co 3-4 godziny sie budzi a w nocy przespi nawet 7 godzin czasem 8

walimy po pół kreski na dziure i jedziemy dalej...

Gość mama_niuni
moja córka wstawała co 2-3 godz a czasami nawet co godzinę lub 45 minut. teraz ma 4 miesiące i pierwszy raz budzi się po ok. 5-6 godz. i dalej co 2-3 godz. w ciągu dnia ma 3 drzemki po ok 30 minut. masakra bo nic nie mogę przy niej zrobić :( czekam na powrót męża z pracy i biorę się za gotowanie, sprzątanie itp. :(

Gość karola29
ja wstawałam na początku co 2-2,5 godziny i pił 45 minut !!! pamiętam jak na dzień matki 26 maja (miał 5 mies) poprosiłam o prezent w postaci 4 przespanych godzin i młody spał jeden jedyny raz 4 godziny i 2 minuty :) jak miał pół roku to już byłam tak wykończona że chciałam uciec, dwałam butlę, zagęszczałam a to nic nie dawało! dopiero jakoś koło roku zaczął budzić się raz w nocy, ale dopiero po drugich urodzinach zaczął spać jakoś normalnie, czasem całą noc... powodzenia! w dzień spałam ale tylko na początku