Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość absolwentkaaaaaaaaaaaaa

Studia podyplomowe na Koźmińskim a na innych warszawskich prywatnych uczelniach

Polecane posty

Zamierzam rozpocząć studia podyplomowe na Koźmińskim w Warszawie. Nie są tanie - około 6 tysięcy zł. Na innych prywatnych warszawskich uczelniach jest to kwota z reguły o połowę niższa. Ale podobno Koźmiński jest uczelnią najlepszą wśród prywatnych. Myślicie, że warto? Słyszałyście jakieś opinie lub same studiowałyście?? Magisterkę robiłam państwową i dzienną ( tyle, że nie w Warszawie ), ale SGH ( jedyna państwowa oferująca w Warszawie podobny kierunek ) już w ogóle przerasta mnie finansowo;/

podnoszę

ja też się wybieram na podyplomówkę ale na Bobrowiecka. 6000zł to spora suma. Sama nie wiem czy warto tyle płacic za prywatną uczelnie. Za taką kasę wolała bym zrobic na państwowej uczelni nawet zaocznie i wyszło by taniej

A koniecznie musisz isc do warszawy? może gdziej jest taki sam kierunek i tańsz?

Musi być Warszawa. Dojazd do innego miasta też kosztuje i zajmuje czas. A z państwowymi... Poza SGH ( które jest jeszcze droższe ) nie znalazłam innej ciekawej oferty na państwowej uczelni. Na uniwerku takiego kierunku nie ma w ogóle, na politechnice znalazłam coś podobnego ( i niby trochę tańsze) , ale po przestudiowaniu programu stwierdziłam, że to co oferuje Koźmiński bardziej mnie interesuje. Te studia są zaoczne. Czy może chodzi Ci o zaoczne magisterskie?? Owszem istnieje zawsze opcja pójścia na zaoczne magisterskie, ale to potrwa aż dwa lata, a studia podyplomowe zrobię w rok. Czy któraś z was studiowała może podyplomowe na Koźmińskim?? Jakieś opinie??

Gość gość
Zależy na co jeszcze chcesz iść. Koźmiński jest dobrą uczelnią, ale wymaga od studentów bardzo wiele pieniędzy, znam wiele osób które z tego powodu wybrały inne uczelnie, np. PWSBiA