Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matttka39

Dziecko schodzi na złą drogę...

Polecane posty

Gość Matttka39

Moje dziecko od jakiegoś czasu jest coraz bardziej..."inne".Wszystko zaczęło się jak poznała nowych znajomych i zaczęła chodzić na te imprezy.Zaczęła przychodzić pijana a ostatnio nakryłam jaz chłopakiem w łóżku! Ona ma dopiero 16 lat! Moze ktoś maił podobnie trudna sytuacje? Jak się zachować,co robić bo już sama nie wiem.

Gość 505
nakreśl sytuacje trochę bardziej. bo to co napisałaś to same ogólniki tak naprawdę.

Gość była kiedyś taka reklama
"szukaj porozumienia ze swoim dzieckiem" - gadanie, wyrozumiałość itp.

Gość Matttka39
A co mam powiedzieć? Coś złego zaczęło się dziać a ja nie wiem co robić.Mąż jak się dowiedział to wpadł w furie i skończyło się na tym,że dostał 3 dni zwolnienia bo mu ciśnienie skoczyło.Ona nigdy taka nie była to pod wpływem nowych znajomych,którzy nie chcą się odczepić a na dodatek ostatnio zaczęła uciekać z lekcji.

Gość Matttka39
i oczywiście od męża mi się oberwało za liberalne wychowanie..

Gość 505
Napisałaś że wraca pijana do domu. Nie napisałaś za to jak często i mniej więcej ile piła. Rozmawiacie ze sobą? Kiedy to się zaczęło?

Gość Matttka39
Od czasu jak znajomych nowych poznała.Kiedyś była bardziej spokojna,dobrze się uczyła a teraz...Tak z dobry miesiąc.Od sierpnia.A pijana wróciła z 5 razy ale to o te 5 razy za dużo.Ile ona ma przecież lat.

a co z tym chlopakiem robila? Co to jest szczęście? - Częste pytanie. Odpowiedź złożona, a jednak odpowiem.

Gość postawcie jej warunki
jako rodzice skoro nie ma 18 lat, to jest pod waszą opieką i gra na waszych zasadach wyjście na imprezę, to NAGRODA, przyjemność i jeśli wraca pijana, a wy sobie tego nie życzycie, to na najbliższą imprezę zwyczajnie NIE IDZIE ucieka z lekcji?- odbieracie kolejną przyjemność- komputer, kieszonkowe jeśli ona nie wywiązuje się ze swoich obowiązków (tych oczywistych- jak np. chodzenie do szkoły, odrabianie lekcji, uczenie się, przychodzenie do domu w wyznaczonych porach oraz tych domowych- zmywanie, sprzątanie, wyrzucanie śmieci), to wy jako rodzice macie PRAWO a nawet OBOWIĄZEK właśnie w odpowiedni sposób te czynności wyegzekwować... i nie mówcie jej, że czegoś nie może ZA KARĘ, uświadomcie jej, że odebraliście jej PRZYWILEJ, a właściwie sama sobie go odebrała i jest to tylko i wyłącznie jej wina