Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ubezwłasnowolniona

słoiczki codziennie?

Polecane posty

Gość ubezwłasnowolniona

wprowadzam mojemu 4,5 mc synkowi słoiczki i inne robione zupki i mam pytanie czy taki słoiczek czy zupkę od momentu wprowadzenia trzeba podawac codziennie -chodzi mi o to ,ze za mc wracam do pracy i karmię jeszcze piersia wiec nie musiałabym podawać ich codziennie ,chce tylko go z nowymi smakami oswoic .Nie wiem tylko czy tak mozna ? Bo podaję mu kaszki glutenowe na których jest informacja by nie przerywać wprowadzania glutenu a np przez 3 dni na obiad marchewka i parę dni przerwy na zaakceptowanie smaku przy czy karmiłabym go nadal piersią proszę o odp .Dziękuje

Gość ubezwłasnowolniona
pomoze ktos:)

Gość olalalalalal
cieżko zrozumieć co napisałaś:) podawanie kilka dni z kolei słuzy temu żeby zobaczyc czy dziecko nie ma alergii na jakiś produkt.Po jednym dniu z glutenem nie musi nic sie dziac,ale po tygodniu i owaszem.I dlatego wszystko trzeba podawać po kilka dni i po kolei i obserwować dziecko.Jak mu dasz teraz np jabłuszko przez kilka dni ,codziennie wiecej i nic sie nie będzie działo to potem możesz za 2 miesiące podać bez stopniowego wprowadzania bo bedziesz wiedziała że jest ok:)

Gość olalalalalal
to nie chodzi tylko o poznawanie smaków,bardziej o reakcje alergiczne:)

Gość ubezwłasnowolniona
przepraszam ,ze tak chaotycznie :) chodziło mi o to ,ze chciałam karmic do 6mc tylko piersią ale muszę wracać do pracy i trzeba małego oswoic z nowymi smakami zanim skonczy 6mc .Z glutenem jest tak jak napisałas .Nie chodzi mi o te reakcje alergiczne bo wiadomo ze jak wystąpia to nie podam np jabłuszka tylko czy od momentu gdy dziecko zaakceptuje nowe smaki to już powinno dostawać je codziennie bo sama piers nie wystarczy i będzie głodne ( a mam takiego pediatre który twierdzi ze dziecko moze być na piersi spokojnie nawet po 6 mc) .Mam nadzieje ze zrozumiale napisałam ;)

Gość olalalalalal
nie:) nie będzie głodne.W tym wieku pierś wystarcza dziecku spokojnie.Jak troszkę popróbuje to nie znaczy,że już musi codziennie bo będzie głodny:) ja karmiłam powiedzmy 6 razy dziennie piersią i w pewnym momencie wybrałam jeden z posiłków i przed piersią próbowałam dawac cos tam innego i pierś dopiero.A potem np zdarzyło się,że tydzień nie dawał nic tylko pierś samą znowu:) 4,5 m-ca to jeszcze spokojnie może byc na piersi:)

Gość olalalalalal
bardziej natwoim miejscu skupiłabym się na tym żeby mały jadł z butelki:o bo to jest największy problem jak mama wraca do pracy:o

Gość ubezwłasnowolniona
Masz racje-karmię go tylko piersia ale w czasie upałów podawałam wode i herbatkę to nie protestował..Zobaczymy czy będzie tak samo chętny gdy przez 8 godz nie zobaczy cycusia:(