Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kabba

Dredy - pomóżcie!!!

Polecane posty

Gość Kabba

Mam takie pytanie. Mam bardzo zniszczone włosy. Dużo fabowałam, czesto zmieniałam kolory, bo lubię jakieś wykręcone. Czerowne, rude, czarne, kiedyś miałam nawet taki fiolet. No i teraz nie wyglądają najlepiej, takie siano się z nich zrobiło. Pomyslałam ze moze zrobie sobie dredy, skoro i tak sa przesuszone. W końcu lubię takie oryginalne fryzury. Ale nie wiem jak długie trzeba mieć do tego włosy, żeby nie były za krótkie? Ja mam do ramion. Ile potem mozna nosic takie dredy? Lepiej robic samemu w domu czy iśc gdzieś do fryzjera?

Gość bleeeeeeee
dokładnie!!! pomyślałaś co dopiero wtedy będziesz miała na głowie? a potem jak już ich nie będizesz chciała to będziesz musiała obciąć się prawie na łyso. ja bym w życiu się nie zdecydowała, z resztą to jest brzydkie i niehigieniczne!!!

Gość dziwne rozumowanie
jak masz zepsute to chcesz zepsuć jeszcze bardziej?

Gość z włosów do
ramion będziesz miała krótkie takie sterczące przy głowie bo dredy skracaja włosy o więcej niz połowę ... i nie pieprzcie ,że to nie higieniczne dredy sie myje tak samo jak zwykłe włosy i tak samo się o nie dba więc to że ktoś ma syf na głowie to nie wina dredów tylko niechlujstwa właściciela .

Gość Michalllina
Dziewczyno! Lepiej najpierw podreperuj sobie włosy. Nawet jeśli masz robić dredy, bo to nic z tego nie wyjdzie. Zainwestuj w jakąś porządną odżywkę, szampon. Ale nie taki z drogerii, tylko profesjonalny, taki ze sklepu fryzjerskiego, np. takie stoiska w centrach handlowych ma Beliso Shop. Kup sobie tam taką dobrą odzywkę i zadbaj o włosy. Jak kupowałam tam ostatnio to mieli nawet 20 proc. znizki na swoje kosmetyki. Myślę, że jak juz beziesz mieć ładne włosy to ci sie odechce tych dredów :)))))))))))))

Gość bleeeeeeee
właśnie że jest niehigieniczne. moja kumplea miala i potem jak obcinała to nawet miała jakies glony we włosach po lecie, a to już dawno jesień była. więc mi nie mów że jest higieniczne, jak sa tak włosy splątane to nie domyjesz nigdy.

Gość u fryzjera
Zrób u fryzjera, wyjdą ładniejsze, ona ci doczepi z włosów to będą dłuższe.

Gość z włosów do
moja koleżanka ma do pasa dredy od kilu lat myje raz w tygodniu i ma zawsze pachnące i zadbane i zadnych świńśtw tam nie nosi ... używa specjalnych kosmetyków do dredów i ja w tym nic niehigienicznego nie widzę ...

Boze jacy tu sa zacofani ludzie.. :D faktycznie dready to siedlisko wszy i karaluchow a od readziarzy smierdzi na kilometr :D :D hahah Ja mialam dready prawie 2 lata, przy robieniu mialam wlosy za ramiona, dready nie wyszly najdluzsze gdzies do polowy szyi moze troszke dluzsze, ale je przedluzalam do polowy plecow. Sama dreadow sobie nie zrobisz, ale zamiast do salonu radze wejsc na jakies dreadowe forum, gdzie oglaszaja sie dreadmakerzy z roznych regionow, taki ktos zazwyczaj przyjedzie do Ciebie do domu i zrobi Ci w dzien-dwa fryzurke i wezmie znacznie mniej kasy. Ale lepiej nie bierz nikogo 'poczatkujacego'. Ja sama dbalam o swoje dready, mylam je 3 razy w tygodniu i codziennie szydelkowalam wiec byly bardzo ladne i zadbane. I co zszokuje niektorych tutaj, obcinajac dready zostawilam sobie takie 3 cm kikuty dzieki czemu po ich rozplaaniu mialam super cieniowana fryzurke za ucho a wlosy jakos zniszczone ani rozdwojone nie byly :) na pewno lepsze niz to siano przed dreadowaniem

Gość gość
www.dredy.pl Polecam pogadać ze specjalistą