Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grsdgsrfhtf

Prawo do zwrotu pieniedzy pomocy !!!!!

Polecane posty

Gość grsdgsrfhtf

witajcie czy orientujecie sie jakie jest prawo konsumenta?bo ja nie a sprawa ma sie tak ; 13 lipca kupilam e papierosa chlopakowi na urodziny . Oboje stwierdzilismy , ze wogole nie dymi . (jeden wypuszcza dymek taki jak para z ust kiedy jest chlodno na dworze,drugi wogole.) Oddalismy na gwarancję , pan ze sklepu ktory go tylko sprzedaje ( bo ma dostawce przedstawiciela tej firmy) powiedzial , ze papieros dlugo lezal i musial byc przeczyszczony . Po powrocie do domu okazalo sie ze znow nie dymi . I kolejnym (trzecim razem)tak samo .Pan ze sklepu kloci sie ze nie ma zwrotow i mam zapomniec o pieniadzach , a ja czuje sie oszukana (bo dla mnie 250 zł to dużo) . Blagam powiedzcie co zrobic bo nie mam sily .

Gość grsdgsrfhtf
czyli co / oddawac e papierosa na gwarancje do skutku ???

Gość oczywiście, że masz prawo
do zwrotu i odzysku gotówki lub wymiany na inny. zadzwoń do biura ochrony konsumentów czy coś i idź do tego sklepu z konkretnym paragrafem, jak się będą pluć to ich podaj do sądu

Gość dwa razy możesz
towar oddac na naprawę - za trzecim razem jeśli towar nadal jest wadliwy sprzedawca ma obowiązek wymienic na nowy

takie cuś powinno chyba mieć jakąś gwarancję, zawsze można pana sprzedawcę postraszyć, że sprawa pójdzie do praw konsumenta czy Bóg wie gdzie

Gość grsdgsrfhtf
I za trzecim razem jeden atomizer wymienil na nowy ale tez nie dziala . To z kim mam rozmawiac z panem ze sklepu czy z przedstawicielem tej firmy ??

Gość masz prawo
Napisać pismo w którym stwierdzasz fakty(kiedy kupiony opis usterki)i dać sprzedawcy powołaj się w nim na ustawe o specjalych warunkach konsum. znajdziesz w necie która mówi ze sprzedawca musi oddać kase lub dać sprawny towar bo dałaś kase za sprawny a ten jest bubel niesprawny.Nie wdawaj sie w rozmowe tylko pismo w 2och egz. i podpis sprzedawcy na obu.Napisz na końcu pisma że do wiadomości Federacja Konsumencka-co znaczy że federacja trzyma patronat nad sprawą wogule poszukaj w swoim mieście tej federacji lub w necie i tam można zadzwonić.Powiem tak od siebie że ja zawsze sie powoływałam na ta ustawe i federacje i zawsze wygrywałam sprawy,choć czesto sprzedawcy sie bronili i odpisywali głupoty,a ja nie dałam się zrobic na szaro i zawsze twardo trzymałam swojego.Jak jestes zielona w temacie konsultuj z federacja konsumencka. powodzenia

Gość musisz sie klocic
bo masz prawo, za 3 razem powinien wymienic na nowy

Gość masz prawo
Acha i jeszce jedno są dwa rodzaje reklamacji-jedna producencka zazwyczaj to taka karteczka z prawami narzuconymi od producenta (tj.czas trwania i warunki jakie musza byc spełnione by ja mieć) nie zawsze korzystna dla klienta.Druga to właśniez tego prawa o szczegolnych warunkach konsumenckich i w tym momencie reklamujesz u sprzedawcy a nie producenta czas załatwienia sprawy to 14 dni(nie roboczych)na odpowiedz ze str. sprzedawcy ,jeśli nie odpowie w ciągu 14stu dni reklamavcje uznaje sie za przyjetą :) czyli na twoja korzysc.Taki sprzedawca mając taka sprawe reklamuje później towar u producenta ,no ale to nie twoja sprawa tobie ma oddac albo kase albo towar sprawny..uff

Gość grsdgsrfhtf
kurdeeeeeee ....... chce napisac to pismi chce znalesc paragrafy stojace za mna i nie moge nic znalesc w necie .. pomocy !!

Gość grsdgsrfhtf
moze ma ktos linka do paragrafow konsumenta ?