Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja chce do pracy bardzooo

mam 23 lata i jeszcze nigdy nie pracowałam ...

Polecane posty

NIGDY nawet dorywczo na wakacje (mimo że chcialam jechać ale rodzicie mnie nie chcieli puścic) no i dalej nie wymagają abym czegoś szukała. studiuję ekonomię mam już licencjat w tym roku robię mgr, czy ciezko bedzie mi cos znajleść? boje sie :(

Gość bez doswiadczenia po studiach
ciezko Ci bedzie cos znalezc. Wszedzie poza wyksztalceniem, oczekuja jakiegokolwiek doswiadczenia, moze na poczatek pomysl o jakims stazu.

no właśnie zamierzam zrobić staż, tylko boję się ze nic nie znajde odpowiedniego, no i jak to jest? sama sobie musze znaleść czy przez UP? i dostanę staż nawet jesli nigdy nie pracowałam? na pewno by woleli wziać pracownika z doświadczeniem :(

Gość ja chce do pracy bardzoo
Czy staż w agencji towarzyskiej może być ?

Gość to bardzo zle
ze rodzice nie pozwalaja ci pracowac :(. Ja mam 29lat. moi rodzice tez nie chcieli nigdy abym pracowala i co .............teraz mam fobie spoleczna i boje sie pracowac :(. Kiedys jak bylam na studiach to tez bardzo chcialam pracowac w wakacje ale slyszalam ciagle "po co, jeszcze sie napracujesz, nie wieadomo czy sobie poradzisz......" Tak nie powinno byc. Moja droga najlepszym sposobem bedzie jak sama zadecydujesz, ze idziesz do pracy i koniec kropka. Niech rodzice sie nie wcinaja bo zle na tym wyjdziesz. Powodzenia :)

ktoś ma problemy z sexem chyba

Gość Kamelia......
Myślę,że ciężko...no bo co wpiszesz w CV - studia to teraz bardzo mało - mnie rodzice też utrzymywali przez studia ale od 16roku życia sama zarabiałam na swoje wydatki. A po studiach stwierdziłam że mam za biedne CV a Ci co studiowali zaocznie mieli już pracę w zawodzie.

Gość była stażystka.
Możesz znaleźć sama i może znaleźć ci PUP. Jak wolisz.

Gość ja chce do pracy bardzoo do by
Czy PUP to moja PUPA ?

Gość była stażystka.
Ona nie jest dziwna tylko rodzice. Ja mam takiego ojca. Jak studiowałam to krzyczał - nie idź do pracy, skup się na nauce itp. W końcu dalsza rodzina go przekonała, żebym odbyła staż, bo i to jego zdaniem nie było mi potrzebne. Jak zaczęłam szukkać pracy to aby tylko jak najbliżej domu :O A jakby się trafiła jakaś fajna, dobrze płatna, ale dalej od domu to nie... Tacy zaborczy rodzice się zdarzają.

mam parę kolezanek ze studiow i tez nigdy nie pracowały.. ale wiekszość znjomych cos robi.... i najwieksza obawa moja co ja wpiszę w CV.. bark doswiadczenia , jakiegokolwiek tez uwazam ze to trochę dziwne.. ale przeciez chcialam pracowac, wyjechac na wakacje... przeciez bym nie uciekła .. a im sie nie da przegadac..

no ale co ojciec trzymal ja pod kluczem ze nie mogla niczego znalezc?????ludzie no...bez przesady bil ja?katowal??

Gość opowiedz cos wiecej
autorko , a na tych studiach musialas miec jakies praktyki!!!! to chociaz je sobie wpisz, zawsze to inaczej wyglada niz brak doswiadczenia :-)

Gość była stażystka.
To o mnie do mnie?

oooch no właśnie! praktyki faktycznie miałam ! w sumie niczego sie tam przydatnego nie nauczyłam ale zawsze to coś ;)

Gość opowiedz cos wiecej
no dokładnie zawsze cos:-) wpisz je w cv

nie zmuszali mnie bym szukała, to nie szukałam nigdy! bo kasy mialam wystarczająco na studia..a jak nie trzeba to kto pojdzie do pracy, studia to czas zabawy tez..;p ale jak chce na wakacje jechac zarobic swoje i miec ta satysfakcję ze wydaje swoje pieniądze to NIE. i tak od zawsze..

zawsze też mozna coś nasciemniać w CV, praca za granicą zwykle jest nieudokunentowana... wiec ciezko by było sprawdzic :P

Gość widać, że jeszcze cv
nie pisałaś i nie byłaś na rozmowie walifikacyjnej. Musisz mieć świadectwo pracy jeśli twierdzisz, że pracowałaś.

*kwalifikacyjnej

no ale kiedys moja kolezanka ktora byla na rozmowie o pracę w butiku mowila mi ze rozmaiwala z tym gosciem i wyszło ze pracowala za granicą ale nie miala dokumnetów a on powiedział ze nawet jak sie nie ma swiadectwa to zeby napisać wszystko.

Ale skąd wiesz, że ty też trafisz na taką osobę? Musisz mieć świadectwo pracy, szczególnie jeśli szukasz jakiejś pracy biurowej. Naprawdę czasem łatwo jest się wkopać kombinując.

a czy idąc na staż oni patrzą na to czy mam doświadczenie?