Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rtgregrr

uzaleznienie od slodyczy-czym zastepowac slodkie?

Polecane posty

Gość rtgregrr

jestem strasznie uzalezniona od kilku lat dnia nie przezyje bez kilku ciastek, czekolady, batonikow(mam na dodatek matke ktora uwielbia robic slodyczowe zapasy) piłam szklanke wody z cukrem jak mnie strasznie ssało ale to na nic;/ dajcie dobre rady...

Gość wystarczy spojrzeć w lustro

Gość dojrzała kochanka
seksem

Gość zastanow sie czy warto
a co mowi waga? :classic_cool:

Gość alicja sudakooo
spermą ;)

Gość maćkowy potwór
a próbowałaś zapychać się owocami?

Gość huh
Ludzie nie zdaja sobie sprawy, ze cukier rafinowany potrafi uzaleznic tak samo jak alkohol czy narkotyki. To nie kwestia lakomstwa czy slabej woli, tylko uzaleznienia.

do psychiatry z tym, a najlepiej w ogóle nie kupować słodyczy, a czym je zastąpić ... to nie mam pojęcia, owocami ??

Gość rtgregrr
waga mowi prawie 70 pomozcie;( 165 wzrostu

Gość rtgregrr
ciezko nie kupowac moja matka jest nawiedzona pod tym wzgledem prosiłam błagałam zawsze cos w domu jest stan na teraz w jednej szafce-3 grzeski czekoladowe, poł kilo wafelków, w 2 szafce-kilogram ciastek z nadzieniem na stole 4 pączki ech

Gość rtgregrr
jogurty, owoce-bez roznicy i tak dalej mam ochote na słodkie akktualnie żuje gume o smaku owocowym i jest ok ale cały dzien nie moge tego robic;/

Jedz owoce np suszone morelki. Mnie osobiśie to bardzo pomogło . Pozdrawiam

Gość krem oliwkowy7
Ja zjadałam np. 3 jabłka na raz. Albo zajmowałam się czymś, np. szłam pod prysznic, sprzątałam. Zauważyłam, że jak się nudziłam to wtedy jadłam. Jak coś robię to nie myślę o słodyczach. Kiedyś jak byłam na diecie, to sobie tak mówiłam "mogę zjeść te chipsy, batony, ale to później". I jak je miałam zjeść, to mówiłam sobie, później zjem. I tak mi mijał dzień. Dziwny sposób, ale mi pomagał. Po 3 tygodniach nie miałam ochoty na żadne słodycze;) Może jedynie na chipsy.

Gość Ja tak robiłam
Nie jest prosto zastąpić słodycze innymi produktami. Wiadomo najłatwiej owocami bo słodkie, kakaem zamiast czekoaldy itp. Tylko bez prawidłowej diety to ci się nie uda. Ja dpeiro jak zmieniłam swoje nawyki przestałam się rzucać na czekoladę itp, choć do tej pory jak mam gorszy dzień to lubię zjesć kilka kostek czekoaldy np alpen gold z całymi orzechami:)

Gość rtgregrr
kilka kostek pff ja to potrafie wsunac cala;/ przegryz to wafelkiem i zajesc ciastkiem okropnie to na mnie działa ale od lat tak robie chce z tym skonczyc ale skoro wszystko jest u mnie na wyciagniecie reki jest ciezko;/ sproboje z ta metoda-zjem pozniej i zobaczymy

Gość maćkowy potwór
"ja dpeiro jak zmieniłam swoje nawyki przestałam się rzucać na czekoladę" zmieniłaś? tzn? masz tak zbilansowana dietę że nie masz ochoty na słodkie? ja nie jem słodyczy od wczoraj i tęsknie za słodkim smakiem. Jestem tak zafiksowana na tym punkcie że zauważyłam że moja ślina ma słodki smak:O

Gość maćkowy potwór
rtgregrr ja mam na stanie dwie paczki draży tych dużych z biedronki i paczkę paluszków czekoladowych z pomaranczową galaretką. Wystarczy się odwrócić otworzyć paczkę i zeżreć. Chciałam już podjeść jedno ciastko ale wiem że jednym się nie skończy. Nigdy nie sądziłam że to będzie takie cięzkie😭

Gość moze batoniki niskokaloryczne
Polecam batoniki zbozowe sa o smaku truskawki czekolady a zawieraja 25 kalorii.Ja jestem niestety uzalezniona od coca coli dziennie dwa litrry musze wypic

Gość rtgregrr
ile wazysz ? mackowy potworze?

Gość maćkowy potwór
168 cm wzrostu i (ja pierdaczę) 9o kg:O słodycze pozeram codziennie, dzien bez słodkości jest dniem straconym:O nie miałam w ustach nic słodkiego od wczoraj od godziny mniej więcej 16;00. To prawie 24 godziny a mi się zbiera na płacz bo chcę coś pożreć:O Planuję oszukać się za jakieś 3 godziny Danio ale boję się że pociągnę lawinę:O jakie to żałosne:O

Gość rtgregrr
no rzeczywiscie ja mam dopiero niecałe 70 ale ty masz naprawde ciezko;/ a cwiczysz? cokolwiek? rower?

Gość maćkowy potwór
batoniki zbożowe to dobry pomysł choć jesli już jesc coś słodkiego to lepiej coś takiego że aż krew w żyłach staje;)

Gość rtgregrr
a kupujesz slodycze?? ja dzisiaj rano jadłam wyłacznie chleb razowy'(polecam zamiast białego) do tego popijam zielona herbate i szałwie (lubie)obie niesłodzone i zobaczymy na obiad byly 2 małe parówki z braku czegokolwiek innego;/ ale jutro pokombinuje z grzeszkóe-1 kawa z 2 łyzkami cukry oraz 2 wafelki i 2 ciastka nie jest zle

Gość rtgregrr
batoniki na mnie nie podziałaja bede jadła dopuki sie nie zasłodze:/

Gość mackowy potworze dasz rade
Walcz ze swoim uzaleznieniem pozniej mozesz załowac.Popros kolezanke kolege zeby z toba sie wybrala na siłownie lub na basen oby ci czas zlecial i nie myslalabys o tych pokusach.Wierze ze ci sie uda.Ja w tydzien schudlam 7 kg zawzielam sie i efekty byly nie mialam głodowki ale wysiłek fizyczny małe porcje posiłkow

Gość maćkowy potwór
coś ty! żadnej aktywności fizycznej poza od czasu do czasu 3 godzinnymi spacerami:O na wszystko mam 1500 wymówek: np jestem za cięzka żeby ćwiczyć, nie mam kasy żeby zapisać się na aerobik (parę razy byłam ale to było żałosne:O ) o bieganiu nie ma mowy bo się uduszę (astma). Kurna to już sie robi nawet smieszne:D a ty coś ćwiczysz? poza tym że nie możesz obyć się ze słodyczami jak się odżywiasz? Jakieś fast foody wciągasz;)

Gość moze batoniki niskokaloryczne
Wiec zacznij pic cole tak jak ja tez jestem uzalezniona od cukru wiem ze jest nie zdrowa ale moze sprobuj.

cukier zastąp miodem -tez jest kaloryczny ale duzo zdrowszy od cukru spróbuj ograniczyc sobie słodkości-np powiedz sobie jem 1 batonika dziennie i 2 cukierki i na tym koniec, za każdy wytrwany w postanowieniu tydzien kup sobie jakąs mała nagrode np lakier do paznokci