Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ertgfdsa

problem z alkoholem a poczucie, że ktoś kocha

Polecane posty

Gość ertgfdsa

Mam pytanie - poznałam przez neta faceta, znamy się już ponad 8 lat, nigdy nie spotkalismy sie na zywo, mimo to jest mi niezwykle bliski. Ma problem z alkoholem i zawsze kiedy wpada w taki 'martwy ciąg alkoholowy' ucia kontakt ze mną. O tym, ze ma problem z alkoholem powiedział już jakiś czas temu. Wiem, ze raczej nie jestem w stanie mu pomóc, ale zastanawiam się czy ta świadomośc, że ja jestem, że szukam z nim kontaktu, że kocham go jak przyjaciela, że mimo jego problemów jest dla mnie wartosciowym człowiekiem mogłaby mu pomoc? Czy lepiej jeśli zostawię go samego i wówczas on dostanie takiej 'motywacji' żeby zacząć myśleć o podjęciu próby walki z alkoholem?

Gość kokkon
dokladnie, nawet zona nie jest w stanie sprawic, ze alkoholik przestanie pic, a co dopiero jakis internetowy nick:D

Gość ertgfdsa
dobrze, być może. Ale czy w związku z tym, że pytanie padło - ktoś jest w stanie się wypowiedzieć?

Gość chinota
ale co się tak przejmujesz co on pomyśli, jesteś jak żona alkoholika co ciągle czeka aż mąż wytrzeźwieje i będzie ją kochał? może się zastanów jak ty się czujesz jak ktoś ci bliski nagle ucina kontakt??

Gość chinota
to co ci się przydarza to może być współuzależnienie - masz urojenie że go wyciągniesz z nałogu, przez swoją miłość.