Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moniaa27

Poczta Polska - problem z wydaniem lisu

Polecane posty

Gość Moniaa27

Mój mąż otrzymał list z sądu, jednak przy jego doręczaniu nie było ani mnie, ani męża w domu, toteż listonosz zostawił awizo. Poszłam dziś na pocztę, jednak nie chciano wydać mi listu, co tłumaczono tym, że list ma odebrać właściwy adresat. Problem w tym, że mąż pracuje w godzinach 7-17, poza miejscem zamieszkania, a urząd w naszej miejscowości czynny jest od 8 do 15. Tłumaczyłam to miłym paniom, jednak w żaden sposób nie docierały do nich moje argumenty. Co w takiej sytuacji powinniśmy zrobić?? Mąż nie będzie brał dnia wolnego żeby odebrać list, a jeśli nawet, czy poczta polska zwróci mu za ten dzień nieobecności w pracy?

Gość rada jak ta lala
1. wziąć urlop 2. udzielić ci pełnomocnictwa

Gość Pismo z sądu może odebrać
tylko właściwy adresat i nie ma rady.

Gość w kropce jestem.....
poczta mu nie zwroci za ten dzien a poza tym to nie poczta ma takie wymogi tylko sad. To sad chce by TYLKO I WYLACZNIE list odbieral adresat. Nic nie zrobisz....chyba ze pani z okienka ma dobry dzien to przymknie oko na formalnosci.....

Gość Moniaa27
A kto mu zwróci za nieprzepracowany dzień - poczta?

Pani z poczty postąpiła zgodnie z obowiązującymi przepisami. Niestety jeśli jest to list z sądu jest do osobistego odbioru. Jeśli zna Pani listonosza to proszę spróbować z nim porozmawiać żeby przyniósł jeszcze raz ten list do domui może go Pani wyda na swoją odpowiedzialność jeśli Panią zna.

Gość Mąż nie może zwolnić się
po prostu wcześniej żeby móc odebrać list?

Gość Moniaa27
Trochę to dziwne, bo nasz listonosz wydaje listy każdemu, nie pytając o stopień pokrewieństwa

Gość Moniaa27
Musiałby zwolnić się z połowy dnia, a pracuje 40km poza miejscem zamieszkania

Ale listonosz Panią zna, a Pani z okienka nie. Listonosz postępując w ten sposób bierze odpowiedzialność na siebie, a Pani z okienka nie będzie się podkładała pod każdym listem bo wiele luzi kłamie i póżniej sa problemy.

Gość Kobieto tu nie ma nic
do rzeczy pokrewieństwo! Nie rozumiesz że list z sądu musi odebrać mąż skoro do niego jest adresowany? Nic nie zrobisz. Chyba jak weźmie dzień wolnego to świat się nie zawali?

Gość w kropce jestem.....
z listonoszem pogadaj moze zechce po poludniu gdy maz jest w domu dorczyc go jeszcze raz. Listonosz moze wydac osobie trzeciej......w okienku pani nie. Poczta NIE WROCI TWOJEMU MEZOWI KASY. Sądu sie pytaj bo to oni karza poczcie wydawac listy TYLKO adresatom.

Gość rasowa suczka spod lublina
łomatko, weź kobito zacznij myslec - jak list jest do twojego chłopa, to nie do ciebie - jasne?

Gość rasowa suczka spod lublina
koszt pełnomocnictwa, ok. 25 zł