Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy pomocy pomocy

POMYLIŁAM DNI - POMOCY!!

Polecane posty

Po raz pierwszy biorę tabletki, lekarz przepisał mi Yasmin. Okres dostałam w czwartek tego dnia wzięłam pierwszą tabletkę. I teraz możecie mnie wyśmiać, możecie zjechać, możecie zrobić co chcecie, bo jestem totalną idiotką!! Nie wczytywałam się w ulotkę, nie patrzyłam na spód listka... (co jest do mnie niepodobne, bo zawsze czytam wszystkie ulotki, regulamiy, instrukcje, mam aż jakiegoś fioła na tym punkcie...) I nie zwróciłam uwagi, że są tam dni wpisane. I oczywiście wzięłam tabletkę nie czwartkową, tylko z innego dnia. I teraz mam wątpliwości, czy będzie ok wszystko. Generalnie na zdrowy rozsądek wszystkie tabletki powinny mieć ten sam skład, a dni tygodnia są dlatego, żeby się nie pomylić czy ewentualnie mieć pewność, że danego dnia tabletkę się wzięło. Bo przecież okresu można dostać w każdy dzień tygodnia, więc dziwne by było, jakby się różniły składem - w końcu tabletka nie ma wbudowanego kalendarza ;) Ale z drugiej strony od razu się zestresowałam... Proszę, rozwiejcie moje wątpliwości, że nie ma znaczenia, którą przyjęłam. Czy może jednak ma...??

Gość jak idziesz
jeśli w blistrze jest 21 tabletek to nie masz się czym martwić, wszystkie są jednakowe i nie ma różnicy którą weźmiesz.

Gość OlaFasola1323
Spokojnie:) , nie ma znaczenia którą tabletkę wezmiesz, jestes zabezpieczona :) .Pozdrawiam.

Ufff... :) Dzięki :) W zasadzie na chłopski rozum tak to można odbierać, ale w pierwszej chwili jakby kubeł zimnej wody, że jest się takim głupim ;)