Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona maksymalnie

Wynajmujący cham!

Polecane posty

Wynajmujemy sklep mam w umowie płatność czynszu do 10 i w piątek wpłaciłam pieniądze, a dziś facet wpada mi do mojego prywatnego domu o 20. 30 z awanturą gdzie pieniądze - mam małe dziecko rozpłakało się - a on nic dalej że kasa nie wpłynęła i jego to nie obchodzi! Skąd ja mam wiedzieć czemu bank mu jeszcze kasy nie przelał poza tym a umowie nie ma nic napisane o dacie uznania na rachunku bankowym.... Jak się bronić przed takim chamem?

kurcze mnie do głowy najlepsze riposty przychodzą po wszystkim :( też pomyślałam o tym wtargnięciu czy nachodzeniu.... ... ale dlaczego nie zadzwonił? mogłam mu przecież wysłać potwierdzenie przelewu i po kłopocie...

Artefakt_Diabła>>> tak byś się wkurzyła, żebyś wlazła komuś do domu w nocy bez pukania i zrobiła awanturę widząc kobietę trzymającą na reku dopiero co wykapane - nawet nie ubrane niemowlę? uważasz, że to że mam umowę do 10 upoważnia gościa do gnojenia mnie 2 dni po terminie?

Gość Przelew przejdzie w weekend
pod warunkiem, że zostanie zaksięgowany przed godziną 14:00 bądź 15:00 (to chyba różnie jest). A swoją drogą, może się wkurzył bo to nie pierwszy raz był z Twojej strony? Może miał też swoje terminy i dlatego tak mu zależało? A może to wieśniak bez kultury, który kieruje się emocjami - taki prostak? Nie wiem, ale coś musiało być na rzeczy

Gość Przelew przejdzie w weekend
chodziło mi o piątek, sorry :) Może facet ma zadłużenia w banku? Bankowcy potrafią dzwonić 1 dzień po terminie i truć człowiekowi d**ę, że est niesumienny i że może mieć kłopoty, jeśli to się powtórzy :/

Gość kiciek75456
jeżeli masz termin do 10. to wpłatę musisz przelać przed... z banku pieniądze idą 1 dzień roboczy z Poczty PL pełne 3 dni robocze powinnaś pilnować swoich rachunków, on też ma swoje ale postąpił chamsko z tym wtargnięciem ...

nie mówie ze powinien ci robić wjazd na chate,ale ty powinnaś troche abrdziej umysł wysilić. moze rzeczywiście gosciu ma przez to kłopoty.dzień spóxnienia z byle groszem i jest się w biku

właśnie że 1 - bo ostatnio 10 był w tygodniu i chyba nie było problemu - mam ten lokal od kwietnia, najpierw zażyczył sobie za 3 miechy z góry, potem normalnie płaciliśmy do 10 z 10 włącznie i zawsze było ok i teraz taka afera bo pieniędzy nie ma po weekendzie - nawet nie zadzwonił wcześniej! tak facet to burak i prostak po podstawówce, a jego lokal wcześniej więcej stał pusty niż się wynajmował - bo z nim nikt się nie dogadywał, my wzięliśmy go bo jest blisko domu - też długo się zastanawialiśmy.... a teraz mam ochotę się spakować 30 i bez słowa wynieść!

Gość skoro bACHOR jak widać nie
"tak byś się wkurzyła, żebyś wlazła komuś do domu w nocy bez pukania i zrobiła awanturę widząc kobietę trzymającą na reku dopiero co wykapane - nawet nie ubrane niemowlę?" spał, to ni ma problemu. I tak musiałaś się nim aktywnie zajmować.

ok ale ja też mam umowę z ludźmi, którym wynajmuje mieszkanie do 10 i nie płaca mi wcześniej tylko w ten dzień (tyle ze my mamy konta w mBanku więc jest błyskawicznie przelew)- jak mam kiepski miesiąc w sklepie tak jak ostatnio - to nie mam kasy wcześniej na czynsz dla tego chama! Podkreślam, w umowie nie mam ANI SŁOWA o tym, że mam płacić na konto! Może po prostu mu powiedzieć że gotówka będzie czekała w sklepie 10 i niech sobie odbiera osobiście! wiem, że on gdzieś pracuje - więc pewnie to dla niego kłopot - ale dlaczego to ja mam się stresować i być winna? Niech cham się zwalnia z pracy jak nie umie wykonać telefonu!

skoro bACHOR jak widać nie < nie spał tylko TRZYMAŁAM GO NA REKACH W RĘCZNIKU - gołego - a cham sie na mnie wydzierał, tak że aż mały się rozryczał i nawet wtedy nie przestał - tylko dalej to samo i tak z 20 min, w końcu poszedł i nawet do widzenia nie powiedział!

bazienka - dzięki, że chociaż jedna osoba mnie rozumie.... ja chyba jestem za miękka, bo moim wynajmującym w życiu nie zrobiłabym takiej afery! przecież najpierw się dzwoni i pyta co się dzieje ze nie ma pieniędzy! Są różne sytuacje! Tak sobie myślę, co by było jakby ten cholerny sklepik był moim jedynym źródłem utrzymania - po jednym miesiącu kiepskim miałabym isc na bruk? bo cham musi mieć punkt do 10? nie dziwię się że ten lokal ciągle stał pusty i pewnie znowu będzie stał bo mam wielką ochotę poszukać czegoś innego po tej akcji!

kurde po co ja głupia z nim w ogóle dyskutowałam??? ...chyba dlatego że wlazł mi do domu z zaskoczenie- kąpałam sobie dziecko spokojnie - normalnie byłam w szoku jak go zobaczyłam w holu i lazł by dalej gdybym mu drogi nie zastąpiła! z godzina minęła odkąd poszedł a ja dalej mamy wypieki i ręce mi się trzęsą!

Artefakt_Diabła> ja też mam ratę w banku i tu mam zawsze pieniążki odłożone na jeden miesiąc na zapas - żeby właśnie uniknąć kłopotów z tym bik-iem! sorry, ale z wszystkimi płatnościami się tak po prostu nie da! hmmm ciekawe co facet zrobi ze swoim "bik-iem" jak się od niego wyprowadzę i sklepik kolejny rok będzie stał pusty :P niektórzy ludzie to w ogóle nie myślą chyba o przyszłości!