Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eruuudeka

czy ja mogę być na coś chora?

Polecane posty

Gość eruuudeka

strasznie przytyłam. od początku. waże zwykle ok 54kg. w minioną zimę utyłam do 56, co jest w moim przypadku normalne. od marca tego roku straaaasznie przytyłam. zaczęło się robić cieplej i coraz więcej ruchu, a ja tyje! Jadam wydaje mi się tak normalnie, przeciętnie. jadałam tak od kiedy pamiętam. w zime to swięta itp wpierniczam jak swinia, a i tak tylko 2kg mi zwykle przybywa. teraz kompletnie nie wiem co się dzieje. przytylam od marca do 75kg! pomyslałam sobie, sama nie wiem co, ale przeszlam na diete. Mija 3 tydzien diety 500kcl i schudłam 0,5kg. Piję tylko wodę. Ja nie wiem co jest grane, możliwe, że jestem na coś chora?

Gość jakaśtakaswoja
Jak wyglądasz? Nie chodzi mi o to czy jesteś gruba, ale Masz suche, łamliwe włosy? Szara cera? Przytyłaś głównie w okolicach talii? Jakieś zmiany skórne, guzki? Uderzenia gorąca? Przyspieszone bicie serca(nieregularne)?

Gość jakaśtakaswoja
Tak czy inaczej idź do lekarza.

Gość eruuudeka
wlosy mam chyba takie jak zwykle, cere chyba też. przytylam na brzuchu, biodrach i pupie. guzków nie zauważyłam. uderzen gorąca też nie mam. czasami kłuje mnie w klatce piersiowej i jestem strasznie zmęczona. potrafie przespać ciągiem 20h i budze się dopiero jak chce mi się siku.

Gość ,jnkj
zbadaj sobie poziom hormonow tarczycy

Gość jakaśtakaswoja
Pomyśl co się zmieniło od tamtego roku i wszystko spisz. Zmieniła się w tym czasie Twoja dieta? Zmienił się tryb życia (pracujesz mniej, inna praca, mniej ruchu)? Nowy, inny stres? Zapisuj też wszystko co jesz przez cały dzień razem z godziną , o jakiej spożywałaś posiłek. Jak pójdziesz do lekarza opowiedz również o Twoim przewlekłym zmęczeniu i przedstaw mu wszystko co spisałaś. Także wagę początkową, zmiany w trybie życia i wszystkie inne objawy (kłucie również)

Gość Mimi_1987
A czy bierzesz tabletki antykoncepcyjne? Mnie osobiście lekarz źle dobrał i niestety ciagle spałam i tyłam przytyłam około 20 kg :(

Gość badacz ludności
Może po prostu przeszłaś pewien wiek a wtedy inaczej działa organizm, to mogą być hormony? ile masz lat?

Gość eruuudeka
nie zmieniłam trybu zycia. zwykle jem na sniadanie platki, na uczelni kanapke, w domu jednodaniowy obiad i skromna kolacje. zawsze tak jadalam i bylo dobrze. jestem w stanie przespac 20h, jednak nie moge sobie na to pozwolic i zwykle spie 8. mam 20 lat :(

dziwny przypadek, może nie jedz przed snem? idź do lekarza jakieś badani Ci porobi czy coś.