Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzianka123

założyć konto w banku dziecku?

Polecane posty

Gość madzianka123

tyle się słyszy o zakładaniu kont dzieciom po narodzinach i tak się zastanawiam czy sama tak nie zrobię. Są tu jakieś mamy co założyły? po ile wpłacacie??? W jakim banku?

Gość gonia 35
załóż dziecku polise i tam wplacaj pieniadza zarobia wiecej niz w banku a jeszcze masz ubezpieczenie dla malenstwa, pozdrawiam

Gość madzianka123
ale jaka polise?? możesz mi wytłumaczyć o co dokładnie chodzi?? Moznba te pieniądze za kilkanaście lat wypłacić??? Gdzie się zaklada taką polise>

Gość matka 2 dzieciaczków
Cześć, ja mam 2 takie polisy. Każde dziecko ma swoją. Wpłacasz po 300 zł miesięcznie, oprocentowanie średnio 10%. Pieniądze sa niedostępne przez 10 lat (aby nas nie kusiło wypłacić). Jest również inna opcja-wpłacasz te 300zł miesięcznie przez 5 lat (również pieniądze sa niedostępne), a od 6 roku nie wpłacasz, przechodzisz na tzw. okres bezskładkowy. Zostawiasz te pieniądze by dalej pracowały.Gdy upłynie 10 lat masz całą kwotę do dyspozycji. Te polisy sa fajne, bo masz przez internet dostep do pieniędzy i możesz nimi zarządzać. Ja przy wpłacie 500zł miesiecznie, w ciągu roku zarobiłam ponad 2600zł. Więc nieźle. Jesli chciałabys się dowiedzieć czegoś więcej to napisz: lasiczka77@gmail.com.Jest to dobry sposób na zabezpieczenie finansowe gdy dziecko zacznie okres szkolny-wiadomo jak koszty utrzymania wtedy rosną...Pozdrawiam.

matka 2 dzieciaczków no niby fajna sprawa, ale co jeśli masz np. gorszy miesiąc i nie masz tych 300zł? Można wpłacić w następnym np. 600zł

Gość nie wiem dokładnie czy o to
chodzi ,ale ja chyba miałam taka polise , mąz tez Po latach była akurat wymiana pieniedzy , no i po 18 lat składania pieniedzy nie starczyło mi na bluzke , mama musiała mi dołozyć Z pieniędzmi mojego meza było podobnie Nie jestem na 100% pewna ,ale tro chyba tez była polisa

Gość no ja nie zakładam
mój tata mi założył i mojemu bratu, miesięcznie wpłacał ówczesną wartość odkurzacza:) (wiecie ile to było!!) i po 15 latach wybrał kaskę i dopłacił nam do odkurzaczy!! a to było 10 lat temu!! dziś odkurzacz kosztuje 200zł!! nie zamierzam, kupię dzieciom po działce!!

Gość gonia 35
teraz te polisy sa zupelnie inaczej skonstruowane i maja pewne zabezpieczenia , a poza tym na towarzystwami ma nazdor knf , a kiedys nic sie bylo i tak to wygladalo ale jesli twio rodzice by sie odwolali to dostaliby te pieniadze tylko wystarczylo pisemko

Gość z tymi polisami tak jest
kiedys za milionow rodzice zakladali polisy dzieciom rowniez mi , i moim znajomym rodzice itp na przyszlosc a pieniadz wartosc sie zmienila i otrzymalismy jedno wielkie gowno :O popieram przedmowczynie z tymi odkurzaczami kiedys wplacali wartosc odkurzacza (duza kwota) a otrzymalismy po latach tyle pieniedzy ze trzeba bylo do odkurzacza dolozyc sporo :O lepiej na jakas ksiazeczke

Gość mamo dwóch..
jakim cudem wpłacając po 500 zł, zarobiłaś 2600 w ciągu roku??

Gość jestem kobieta..............
a te polisy sąw bankach?? czym sie rozni polisa od ksiazeczki?

Gość gonia 35
ksiazeczka nie d a ci ubezpieczenia , wplacisz dzisiaj 100 a jutro zginiesz w wypadku i dziecko tylko 100, nie polecam lokat i ksiazeczek

ale Wy chyba piszecie o książeczkach oszczędnościowych tych zakładanych za komuny? Sama miałam taką i mieszkaniową też i gówno wyszło z tego, a rodzice sobie flaki wypruwali, żeby jak najwięcej wpłacić :( pamiętajcie, że w przypadku ewentualnej denominacji będzie tak samo z każdym pieniądzem czy wpłacanym na polisę, książeczkę, konto

Gość gonia 35
polise mozesz kupic w towarzystwie ubezpieczeniowym u doradcy

Gość no ja nie zakładam
do z tymi polisami tak jest dokładnie jak u nas:)

no chyba to bylo takie cos za komuny :D ale gowno warte a nie wierze ze ktos wplacal 500 zl czy 300 zl i w rok zarobil 2600 zl :O ktos chce nabrac :O ja tam wole sama operowac pieniedzmi , zalozyc dla dziecka konto itp oszczedzac przynajmniej wiesz ze masz pieniadze ale tak czy siak jak wejdzie euro do pl to te zlotowki zrobia sie ubogie :( jak wczesniej jak przeslismy z milionami na zlotowki :( zreszta wszystko drozeje a wartosc pieniadza spada ja bym sie bala tego ze przyjdzei kiedys kryzys i pieniadze przepadna :D

zreszta dzis bedziesz sobie zyly wypruwac oszedzajac 300 -500 zl a za 10 lat to bedzie wartosc dobrego wina ;)

Gość no ja nie zakładam
z tymi polisami tak jest będę dzieciom co miesiąc zabierać, żeby dostał figę z makiem, to ja je wolę zabrać raz w roku na wczasy, co przeżyją to ich:) i żaden Tusk im tego nie zbierze:)

Gość gonia 35
jak chcesz oszczedzac to tez bedziesz miala zlotowki na jedno wychodzi, jak masz polise masz teki sam dostep , robisz wykup polisy i wymieniasz na gotowke cala filozofia

no ja nie zakładam z tymi polisami tak jest będę dzieciom co miesiąc zabierać, żeby dostał figę z makiem, to ja je wolę zabrać raz w roku na wczasy, co przeżyją to ich i żaden Tusk im tego nie zbierze tez tak uwazam ;)

albo oszedzac i kupic dzialki poki jeszcze tanie sa czasami w okazjonalnej cenie i dzieciom przepisac a pozniej zrobia z tym co chca ;)

Gość mamo dwóch..
Gdzie jesteś ?? Odpowiedz proszę na moje pytanie :-)

Gość gonia 35
jedni jada na wakacje inni chca dac cos w tym zyciu dzieciom oraz doaja o ich zdrowie

gonia 35 masz racje :)

ja też wolałabym jednak konto oszczędnościowe, może mniej zarobię, ale wpłacam i wypłacam kiedy chcę

tylko jesli teraz wplacasz dziecku na polise itp itp po 18 latach np wyliczy sie ze otrzyma 20 tys zl pomysl o tym ze te 20 tys to bedzie okolo 4-5 tys euro (patrze w przod) a za te 18 lat to tak wszystko podrozeje wartosc pieniadza bedzie inna , tak czy siak wiec za te (teraz wydaje sie dobry start) 4-5 tys euro za 18 lat to kupi starego golfa .

Gość za te polisy założone przed
denominacją wystarczyło się posądzić i każdy dostawał po parenaście tysięcy zł, ja i mój brat tak zrobiliśmy! :)

MINIA85 ja też wolałabym jednak konto oszczędnościowe, może mniej zarobię, ale wpłacam i wypłacam kiedy chcę Tez tak bede robic :)

Gość gonia 35
na polisie tez masz dostep do pieniedzy ale pamietaj ,z e im latwiej jest pieniadze wyplacic tym bardziej korca :) bedzie potrzeba chwili i wyciagniesz ja z konta a pozniej ciezko odlozyc juz tyle samo

Gość gonia 35
oczywiscie wystarczylo sie odwolac i dostalo sie swoje pieniadze:)