Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uszkodziłam

Soczewki..

Polecane posty

Gość uszkodziłam

Hej wszystkim. Od kilku dni nosiłam soczewki, już nawet sie nauczyłam je poprawnie zakładac.. tzn tak myslałam. Bo dzisiaj jedną uszkodziłam, przepołowiła mi się. Nie wiem, czy to jest normalne, że dzisiaj nie mogłam jej wsadzić, zakładałam normalnie, ale nie chciała "wejsc" na to oko.. a potem patrze buum po soczewce.. Fajnie, kupiłam miesieczne za 50 zł plus wizyta 80 no i kasa w błoto. Wpadłam na pomysł, że moze na razie kupic jednodniowe na allegro, ale ja nawet nie znam mocy tych soczewek. Mam tylko wypisaną recepte na okulary, ale na okulary to wiem, że jest jakoś inaczej. Czy uszkodzenie soczewki nastąpiło z mojej winy? Poza tym nie pójde do niej drugi raz, bo ona ma tylko soczewki miesięczne.. więc jak znowu cos sie z nia stanie.. to chyba zbankrutuje. Co mi radzicie? ;/

Gość uszkodziłam
Dodam jeszcze, ze u mnie w miescie zaden okulista to mi nie wypisze recepty na soczewki...

znajdz opakowanie po soczewkach. na "pleckach" powinno byc napisane jaką moc masz. jak nie znajdziesz to zadzwon do gabinetu w ktorym Ci dobierano i zapytaj co mialaś stwierdzone bo zapomniałas, powiedzą Ci przecież.

Gość uszkodziłam
Ona mi dała soczewki bez opakowania ;p mialam je na sobie, i nie podała mi wgl ich mocy :P i to chyba dlatego, ze chce zarobic i mi na pewno nie powie.... :P

Gość BIOCM
Bez opakowania? O.o A do czego je chowałaś na noc?

Moim zdaniem bardziej by się opłacało nosić soczewki Johnsons&Johnsons Acuvue Oasys - wiem, że wg producenta są na 2-tygodnie, ale ja je noszę miesiąc (tak miałam ustalone z okulistką swoją), już 5 lat. Nigdy nic mi się nie stało, wada się nie pogorszyła bardziej niż zazwyczaj (dopiero od tego roku mi się unormowała, z racji wieku). W opakowaniu masz 6 soczewek, więc w razie uszkodzenia masz zapas. Cena waha się od 80-150 zł.