Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katariinka.

Pyt do mam ktore wyprawialy urodziny w tzw. sali zabaw

Polecane posty

Gość katariinka.

czy ktoras z was wyprawiala takie urodziny swojemu dziecku???Jak to wyglada, ile powinno byc min dzieci, ile to kosztuje, co z rodzicami dzieci??Jesli sie ich osobiscie nie zna to co???Mimo wszystko na jakas kawe zaprosic do stolika i przeczekac te 2 godziny czy niech kazdy sobie idzie gdzie chce???Powiedzcie, jak to wogole wyglada.

ja własnie ostatnio bylam na takich urodzinach w Bajkolandzie :) bylo tak: było pięcioro dzieci (w tym jubilat) i dziesięcioro dorosłych :) stół z przyjeciem był ustawiony na małej sali obok głównej sali zabawowej. rodzice dziecka mieli przywieźć tylko jedzonko, resztę zapewniał Bajkoland. co prawda żaden szał, plastikowe miseczki, jednorazowe kubeczki, talerzyki i łyżeczki do tortu, ale wszystko ładne i kolorowe, a przynajmniej nie było strachy czy wydezynfekowane (ale wiem ze jak ktos chce to moze przywieźć swoje, tyle ze sala wted za nie nie odpowiada). żarełko oczywiscie było drobne, czyli tort, jakies owocki, przegryzki, słodycze. konkretnego żarcia nie było, ale to nic dziwnego ostatecznie. co z rodzicami to nie wiem, generalnie my sobie siedzielismy, piliśmy kawkę (dodatkowo płatna) i gadalismy - ale u nas wszyscy sie znali. Ty zrobisz jak zechcesz. na Twoim miejscu pewnie bym spróbowała poznać jakiegoś rodzica. przy takiej okazji nei powinno byc trudno - zawsze jak zabraknie tematów mozna powiedziec "no jak sie ładnie bawią, prosze prosze..." i rozmowa popłynie :P

Gość zalezy od salki zabaw
Ja nie wyprawiałam, ale planuje i już się rozglądałam. W tej co chcę zrobić koszt to 36 zł za dziecko i min 8 dzieci musi być. Do tego tort we własnym zakresie i 100 zł za animatora. Wszystko trwa 2 godziny. Rodzice mogą usiąść przy stoliczkach specjalnie przeznaczonych dla rodziców i przy kawie i ciastkach (dodatkowo płatne) obserwować zabawę dzieci. Myślę, ze wypada zaprosić rodziców. W cenę wliczone są przebieranki dzieci, konkursy i zabawy tematyczne i upominki dla wszystkich uczestników a także prezent dla solenizanta. Napoje i ciastka we własnym zakresie albo 10zł od osoby. Ogólnie obliczyłam, że muszę się liczyć z wydatkiem 600 zł. Dziecko dostało wybór albo prezent za 200zł i szaleństwa w salce zabaw przez cały dzień dla niej i dla jej brata,a urodziny w domu dla kilku koleżanek, albo urodziny dla znajomych w takiej salce, ale już bez prezentu. Zastanawia się.

Gość katariinka.
dziekuje za odp No wlasnie, corka poszla teraz do zerowki i dopiero poznaje kolezanki, a za 2 miesiace ma urodziny wiec myslalam ze moze takie urodziny jej wyprawie. No ja tez bylam 2 razy na takich urodzinach, raz rodzice sie znali i siedzieli razem a innym razem kazdy szedl w soja strone, ale to chyba dlatego bo tam nie ma miejsca przeznaczonego dla doroslych. Jest glowna sala zabaw a zaraz obok wlasnie na urodzinki, a przy tej glownej sa stoliki i krzeselka ale tylko zeby rodzin mogl zostac i patrzec na swoje dziecko jak sie bawi w tej glownej. Zreszta ja bym nie chciala siedziec razem z rodzicami, poniewaz...no wlasnie..... jestem najmlodsza mama w klasie corki, mam dopiero 25 lat a cala reszta jak widzialam to ok 10 lat starsze babki, nie donalazlabym sie w takim towarzystwie...Wiec jak to zorganizowac??/Moze wypowe sie jakas mama ktora to organizowala???

"a przy tej glownej sa stoliki i krzeselka ale tylko zeby rodzin mogl zostac i patrzec na swoje dziecko jak sie bawi w tej glownej." no i wystarczy. po co wiecej? "Zreszta ja bym nie chciala siedziec razem z rodzicami, poniewaz...no wlasnie..... jestem najmlodsza mama w klasie corki, mam dopiero 25 lat a cala reszta jak widzialam to ok 10 lat starsze babki, nie donalazlabym sie w takim towarzystwie..." e tam. na pewno sie odnalazlabys :) kto by tam patrzył na taką różnicę. mozesz oczywiscie dzwoniąc z zaproszeniami (bo uwazam ze poza tym ze córka zaprosi koleżanki w przedszkolu ustnie, wypadałoby tez zadzwonić do rodziców) zaznaczyć jakos dyskretnie że mają być SAMe dzieci - W stylu "zapraszamy Olę na urodzinki, bla bla, bedzie ją można odebrac o tej i o tej, w miedzyczasie bedzie miala opiekę, bo bede ja i animatorka". ale na Twoim miejscu przygotowałaym sie na to że częśc rodziców zostanie przy tych bocznych stolikach pilnowac dzieci samodzielnie :) wiec wiesz, troche glupio bedzie ich lekcewazyc wtedy, wypada podejsc i porozmawiac.

Gość katariinka.
no tak, ale wlasnie wypada nie zapraszac rodzicow a jak by juz zostali tam przy stolikach to nie bylo by glupio ze dzieci sie bawia a dla rodzicow nic nie przygotowalam, tylko taka sama rozmowa bez ciastek i kawy??Bo moze glupio by wygladalo, ze tylko dla dzieci a dla rodzicow juz nie. Co myslicie?

Gość katariinka.
no i wlasnie, ile za dziecko??Cos ok 30zl no i wlasny tort i jedzenie, tak??

iel za dziecko to zalezy od miejscowości, u nas jest 21zł za dzeicko na dwie godziny, wyżej koleżanka podała wyższą kwotę, wiec to różnie bywa. co do poczestunku dla rodziców - przygotuj wiecej troszke na wszelki wypadek. dzieci i tak wszystkiego nie zjedzą. fundniesz im najwyżej kawe i wystarczy. przeciez nikt od Ciebie nie bedzie oczekiwał obiadu z deserem :)

Gość gość
A czy możecie polecić jakąś dobrą salę w Warszawie?

Gość terminka33
Ja wyprawiałam ostatnio urodziny córce tutaj: http://www.incaplay.pl/ Sala zabaw znajduje się w Blue City. Mają tam kilka sal, w których można wyprawić urodziny.Dla mojej małej corci oczywiście wybrałam salą księżniczki .Córka ubrała sie w piękna sukienkę. Na miejscu były zdrowe soki oraz kanapeczki .Pani animatorka organizowała dzieciom czas tak więc maluchy były bardzo zadowolone. Było malowanie buziek oraz robienie figurek z balonów.

Gość gość
Urządzanie urodzin w sali zabaw to jedno z fajniejszych rzeczy. Bardzo lubie takie przyjęcia i chętnie je organizuje. Mam listę kilku ulubionych miejsc, ale zdecydowanie póki co w Warszawie podobają mi się te od www.labibu.pl, oragnizowałam tam zarówno urodzinki dla mojej córki jak i dla dzieci znajomych. Kazdy był mega zadowolony.

Gość gość
Jeśli szukacie lokalu do urzadzenia urodzin dziecku, tu http://bankietyikonferencje.pl/jest mnóstwo lokali, które organizują tego typu imprezy z atrakcjami dla najmłodszych :)