Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość penelopa kruz00

druga blada kreska?

Polecane posty

Gość penelopa kruz00
mam wrażenie jakbyś nie przeczytała wszystkich postów tylko pierwszy hehehe

penelopa - gratuluję:-))) ja tez miałam bladą kreseczkę i już myślałam, że widzę ją, bo bardzo chce zobaczyć, ale test z krwi potwierdził ciążę:-))) teraz jestem w 7 tygodniu

Gratuluje!! tez mialam blada kreske a bylam w 7 t.c;)))))) teraz moja kreska lezy obok i gryzie zabawke-kota:) Powodzenia i dbaj o siebie;))

Gość penelopa kruz00
heh dzięki, dzięki!:) to takie dziwne uczucie :) normalnie szok. nie potrafię się na niczym skupić ;)

Gość o kurcze ale fajnie
gratulacje, czułam ze tak potoczy sie ta historia :) superrrrrr duzo zdrówka przyszła mamusiu.

Witam Waz wszystkie. Piszę bo już sama nie wiem co mam o tym myśleć. Miesiączka spóźnia mi się już tydzień. We wtorek (14.09) byłam u ginekologa i robił mi USG. Zauważył pęcherzyk ciążowy i powiedział, że może to być bardzo wczesna ciąża. Z narzeczonym współżyliśmy bez zabezpieczenia 19 i 22 sierpnia. Ostatnia miesiączka była 13 sierpnia. Dziś rano zrobiłam test wynik negatywny. Dodam, że boli mnie podbrzusze i dziwnie reaguje na owoce. Od razu po nich wymiotuje. Mam stan podgorączkowy 37.2. Co to może być? Czy test mógł pokazać zły wynik? Już sama nic z tego nie wiem. Po tym co powiedział lekarz tak bardzo się cieszyłam.. Co o tym myślicie? Pozdrawiam.

Gość penelopa kruz00
eliza, nie sądzę aby była to ciąża. z dni współżycia tego absolutnie nie wynika. no, ale skoro lekarz powiedział? idź na betę i to koniecznie. wtedy będziesz pewna. a na teście nic nie wyszło? nawet żadnego cienia?

no była taka lekko pod światło kreska ale nie wiem jak mam to odebrać, bardzo ale to bardzo blada, prawie niewidoczna..byłam patrzeć w laboratorium na cennik i listę badań jakie wykonują i nie ma bety jest próba ciążowa metodą jakościową.. to to samo?

Autorko gratulacje :) eliza badanie nie nazywa się beta, a HCG lub ewentualnie betaHCG i ważne, żeby było z krwi a nie z moczu jeśli lekarz widział pęcherzyk to pewnie ciąża, a Ty jesteś z tych kobiet, które mają mało hormonu w moczu. Są to skrajne przypadki, ale się zdarza. Chyba że lekarz się pomylił

Gość penelopa kruz00
nie wiem czy czytałaś 'mój' topik od początku:) w 28 dc drugiej kreski nie było widać w ogóle, ale już w 32,33 bez problemu można było zauważyć:) ja ost.@ miałam 14 sierpnia stosunek ok 2 tyg. później. zrobiłam kolejny test znowu blada kreska, tego samego dnia poszłam na betę , żeby być pewną. beta wyszła:) ja nie mam pojęcia czy to jest to samo, najlepiej zapytaj:) nie musi być na czczo koszt ok 17zł te DNI kiedy współżyłaś, nie wskazują na to aby to były płodne. ale nie jestem ekspertem.

Gość penelopa kruz00
Minia, no właśnie u mnie w laboratorium nazywało się to Beta HCG :) różne sa przypadki, może rzeczywiście masz jeszcze mało hormonu. tylko te dni...takie dziwne..

no wiem właśnie że nie wskazują na to aby były płodne i to co lekarz powiedział bardzo mnie zdziwiło, dlatego też test robiłam. kurcze ja już sama nic nie wiem..

właśnie, że współżyła w dobrym czasie 7 i 10dc. Plemniki żyją kilka dni, a owulacja nie zawsze jest 14dc

kurcze ja już nic nie wiem;D zgłupiałam od tego wszystkiego, tak bardzo bym chciała zostać mamą i po tym co lekarz powiedział tak się nakręcam na to.. a jaki test najlepszy?:)

Aniulcia nie pamiętam, ale się cieszę ;) a ja testowałam najzwyklejszymi z allegro i nigdy mnie nie oszukały :) jeśli masz mozliwość kup bardziej czuły czyli 10 (większość jest 25)

Gość penelopa kruz00
no ja akurat mam po równych 14 dniach, ale rzeczywiście nie można mierzyć kogoś swoją miarą.:) ja raz miałam kinder test, raz pink test, uważam, że wszystkie one są tak samo skuteczne.oba płytkowe. a najbardziej dziwi mnie to, że poszłaś na usg zamiast zrobić badanie z krwi;) no, ale nic życzę powodzenia :)

poszłam do niego bo mi się spóźniała miesiączka a nigdy wcześniej to się nie zdarzało;)

Gość penelopa kruz00
eliza ....i jaaaaaaaaaaaaak?:)

nie zrobiłam, poczekam kilka dni..wole mieć pewność, myślę że tak będzie lepiej, chociaż ciekawość mnie zżera. ;)

Hej dziewczyny jest 3dni po spodziewanej@ wczoraj zrobilam test Po poludniu wyszla druga blada kreska dzis zrobolam rano i wyszla tez blada troche wyrazniejsza czuje sie ok tylko jajniki mnie bola i jestem zmeczona pomozcie prosze

Aha ostatnio mialam miesiaczki co drugi miesiac mam pco czyli zespol policystycznych jajnikow

Gość gość
Ale w czym ci niby pomoc?

No po prostu pytam czy myslicie ze to ciaza?mieszkam w szwecji i tu nie robia testu z krwi