Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama maluszzzzka

7-miesieczniak.ile owocow dziennie?

Polecane posty

Gość mama maluszzzzka

moj 7msc synek bardzo lubi owoce.dalabym mu najchetniej tyle ile chce,tylko ze jemu np.jedna potarta spora gruszka plus cale jablko nie wystarcza,na deser.otwiera buzie,ze chce wiecej. a to wydaje mi sie na tak male dziecko dosyc duzo. nie wiem ,czy sa jakies limity zywieniowe jesli chodzi o podawanie owocow 7-miesieczniakom? mam mu dawac tyle ile chce?

hej moja córcia tez prawie ma 7 miesiecy, aktualnie zjada 4 gerberki dziennie- z owoców, do tego jedno jabłko naturalnie starte. ale moja za to nie je żadnych kaszek, ani zupek ani obiadków :O:O:O a jak Twój maluch?

Gość mama maluszzzzka
je wszystko-nawet duzo za duzo! gotuje mu sama.i tak potrafi zjesc ok 300ml obiadku i jeszcze otwiera buzie.ale ja nie chce przedobrzyc. je kaszki,platki ryzowe,wlasciwie wszystko mu smakuje. nie jest jakims grubaskiem-wazy teraz cos niecale 8kg. stosuje karmienie mieszane.i zaczal mi sie ostatnio budzic po nocach-wola o piers. czyli chyba potrzebuje wiecej jedzenia,nie wiem... wypija 3 butelki dziennie po 180 ml plus obiad,owoce i deser na mleku do tego.

Gość mama maluszzzzka
twoja coreczka,widze ze jest starsza kilka tygodni od mojego synka. moj jest na poczatku 7msc-twoja coreczka juz jest w 8msc.

Gość mama maluszzzzka
ojej-prawie w 8msc-mialo byc

Moja za 2 dni skończy 7 miesiecy - dzis ide z nia do lekarza to napisze ile moja wazy- ona za to co 2- 3 godziny regularnie z cyca je. jak nie mam czasami mleka w piersi i jest wygłodzona to modyfikowane mleko terz wypije - bo jest spragniona, ale na mleku nie chce nic jeść... myślę, ze maluch je tyle ule potrzebuje - nie przedobrzysz - ostatnio lekarka mówiła mi, ze dziecko samo da znak rodzicom - że nie potrzebuje juz jedzenie, ze nie jest głodne, jak je nie żałuj mu:) chłopcy poza tym zawsze wiecej jedzą, wiec sie nie obawiaj:)