Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak z ciekawosci llll

ile % waszej pensji idzie na przedszkole/nianie?

Polecane posty

no juz nie udawajcie zescie takie skromne

Gość Niania :] Kraków.
Moja ostatnia "szefowa" przeznaczała na opiekunkę całą swoją pensję.

Gość jedna trzecia

Gość nasza pensja 4 tys
przedszkole 250 zł, w przyszłym roku będzie już 500 zł, a za 3 lata 750, ale wtedy to pewnie pensja wzrośnie.

jezu, wspolczuje cala pensje swoja przelewac opiekunce :( coza swiat do postu wyzej, a dlaczego ci przedszkola drozeje o 100% zrokuna rok?

Gość nasza pensja 4 tys
Przedszkole nie drożeje :D Dzieci mi dorastają do wieku przedszkolnego :D

pensja 2100 netto (tylko moja pensja) jak zatrudniałam nianie to szło ok 900 zł obecnie przedszkole 330

Gość Ja wlasnie zrezygnowalam z pra
pracy,bo niania wiecej mnie kosztowala niz moja pensja wynosi(1500 wyplata)..Mialam tansza,ale nie upilnowała mi dziecka,placilam jej 800zl.

6% pensji na przedszkole jednego dziecka :). Pracuję w domu, dwa, trzy razy w tygodniu jestem w pracy dla komortu psychicznego, wtedy z posotałą dwójką zostaje mama lub mąż- im płacę smacznym obiadem :)

Gość do myszki
to ty sie zdecyduj w koncu ile placisz za przedszkole,bo jakis czas temu pisalas ze 500zl..sciemniara z ciebie

Bo tamtej Pani mąż bardzo dobrze zarabiał i było ich stać na taki wydatek, ale rozumiem osoby które nie mogą sobie na to pozwolić, dobra opiekunka zajmuje sie dziećmi z miłości a nie dla pieniędzy, choć czasy są takie że każdy chciałby godnie zarabiać... :)

jak chodził prywatnie to płaciłam 500 :P ( tam nie poszło wiec była niania ) a teraz mały jest w państwowym cholera bierze pól roku minęło jak pisałam o prywatnym a juz zarzuty :O jakyby nie mogło sie zmienic

Gość bo jak sie szuka
niani dp pilnowanie a nie do opieki w szerokim yego slowa znaczeniu....to sie moze dziecko nie-upilnowac.... zawsze myslałam, że jak szukac niani to takiej co i poczyta, zabawki, przytuli jak bedzie trzeba....a tu widac..ze jest tez kategoria niania- cieć.

Gość takie tammm
dobra opiekunka zajmuje sie dziećmi z miłości a nie dla pieniędzy, porąbało Cię?? bycie nianią to praca zarobkowa, z miłości to się można własnymi dziećmi zajmować, a nie cudzymi!

Nie porąbało mnie, uważam że nie ma w tym nic złego, tym bardziej jeśli można pogodzić i rozróżnić miłość do dzieci swoich a do cudzych, ja zawsze do opieki nad maluszkami podchodziłam z sercem, czułością i wielkim zaangażowaniem, do każdego byłam bardzo przywiązane - i z wzajemnością - a to, że można w ten sposób zarabiać jest sprawą drugorzędną. Nie raz zajmowałam się dziećmi nie wymagając za to wynagrodzenia, wystarczył mi uśmiech i zadowolenie dziecka po spędzonym ze mną dniu... i to jest właśnie praca z powołania a nie dla kasy.! Pozdrawiam Panie, które nie wierzą, ze dobre i serdeczne nianie istnieją :)

Zgadzam sie z niania powyzej. Dobra niania nie robi tego tylko dla kasy,istnieje rowniez powolanie pedagogiczne, nieprawdaz? Ja ze swoim "maluchem", ktorym opiekowalam sie w czasie studiow wciaz utrzymuje kontakt a z rodzicami jestesmy na przyjacielskiej stopie a byla to tylko praca z ogloszenia. "Maluch" niedlugo skonczy 9 lat :D

Aga UK masz rację, ja też mam kontakt z Rodzicami podopiecznych, i zawsze będe miło wspominać chwile spędzone z dzieciakami, każde znich było inne, a jednak zawsze znajdowaliśmy wspólny język, zdarzają się też niegrzeczne maluchy, ale i z takimi można się zaprzyjażnić - w umiejętny sposób wydobyć z nich pozytywne cechy i nauczyć posłuszeństwa, kultury, dyscypliny i samodzielności... :) Zatem praca niani to nie tylko sama potrzeba zarobku, ale i czysta chęć pomocy rodzicom w nierzadko trudnym wychowaniu ich pociech, a do tego trzeba mieć duuużo cierpliwości. Nie znam osoby, która zajmowałaby się dzieckiem, którego nie lubi, lub które działa jej na nerwy i wchodzi na głowę przez te 8-10 godzin, tylko po to żeby sobie zarobić. Na prawdę trzeba to lubić i wierzę jest dużo takich niań "z powołania" :) Wystarczy odpowiednie podejście i ciepła osobowość.

przedszkole + dodatkowy angielski (2xtyg) to prawie połowa mojej wypłaty :( ale pocieszające jest to ze pracuje tylko na pół etatu.. chciałabym brać cały etat ale wtedy 2 połowe wypłaty musiałabym oddać opiekunce - przedszkole wspaniale czynne tylko do 15.30 a nianie jak nie są cały miesiąc a tylko 2-3 godz dziennie to życzą sobie nawet 15zł/godz :(

Gość kakjaka
siostra mojego chłopaka nie ma pracy i znajmuje sie dzieckiem 10 miesiecznym chlopczykiem od pon do pt po 8 godz, na dwie zmiany raz od 6 do 14 albo od 14 do 22. jakie sa stawki u was za opiekunke bo ona dostaje 350/400 zł za tak przepracowany miesiac.