Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Elodie

nic nie pomaga na ciemieniuchę

Polecane posty

wypróbowalam oliwkę, oliwę z oliwek, krem Oilatum, potem sczesywanie. Macie jakieś inne sposoby?

Gość zwykly olej i wyczesac
tak po pare razy

Gość postukaj sobie
CO TO CIEMIENIUCHA?

Gość dddds
moje dziecko nie mialo ciemieniuchy .moze zle je kapiesz nie boj sie dokladnie myc glowy kilka razy w tygodniu daj oliwke (bez oleju parafinowego ) i bedzie ok z avene jest cos na ciemieniuche sprobuj i lepiej dbaj o dziecko bo jakos nie zdarzylo mi sie spotkac ciemieniuchy u dzieci normalnych mam

Mojej bardzo pomógł Bepanthen;) Co prawda jest na odparzenia, ale ciemieniucha super schodziła jak posmarowałam. Ma fajną konsystencję i super natłuszcza. Spróbuj ten krem. Nałóż i odczekaj trochę, a później lekko grzebykiem lub szczotką do włosków i wkońcu zejdzie. Mojej małej zeszło w kilka dni ;)

Gość fajna i niedroga
myj głowe czysta wodą i czysta wodą spłukuj , potem oliwka i rozczesywanie

Gość fajna i niedroga
do dddds widać jakie masz pojęcie :-0 Kopnieta baba :-0

Gość tez to mialam
i rada pediatry: na godzine przed kapiela grubo posmarowac tlustym kremem a podczas kapieli frotka scierac zmiany. ja jeszcze dostalam do smarowania elocom w plynie i po tygodniu czysciutko, a dodam ze mojemu dziecku az na brwi zeszla ciemieniucha wiec wygladal chlop koszmarnie. Elocom niestety na recepce

słuchajcie, moja ma 9 tygodni i ciemieniuchy ani śladu , nie wiem czy to dobrze , czy źle . jedynym problemem jest to że główka jej się strasznie poci bo włochata jest strasznie ;) . myję jej te włoski codziennie przy kąpieli ale następnego dni pod wieczór mają już taki niemiły zapach :(

ja chodziłam do dermatologa, wypróbowałam chyba wszystkie metody i nic nie skutkowało. Syn sam z tego wyrósł (podobnie jak ze "skazy białkowej")

u nas pomogl krem Epikrem na noc a pozniej szampon Capasal, przepisany przez lekarza. Zeszlo wlasciwie po 1 razie :)

Gość olejuszek
a ja polecam olejuszek do kupienia w aptece.U nas zdał egzamin na 6+ Oliwka tylko pogarsza sprawę bo zatyka pory, przez nią moje dziecko nabawiło się łojotokowego zapalenia skóry:-(

Gość gorniaaak12
Mam 3 miesięczne dziecko, urodzilo się z długimi wlosami na glowie .... ;( i od poczatku ciągle miało ciemieniuchę na szczęście pomógł Babycap spray, jak wybawienie, więc polecam, tym którzy też próbują wszystkich sposobów

Gość gość
Hmm spróbuj zwyklym prawdziwym maslem u nas pomoglo w niecały tydzień było po problemie