Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość anu82

wracam do zdrowia - nalezy mi sie doszkodowanie po wypadku?

Polecane posty

Gość anu82

Witam wszystkich! Mam kilka pytan w zwiazku z wypadkiem samochodowym ktory przydazyl mi sie 5 tygodni temu (sprawca wiadomy, jednoznacznie jego wina, posiadal jedynie ubezpieczenie OC): - Uproszczony opis kontuzji: zadnych zlaman, wylacznie powierzchniowe otarcia naskorka i kontuzje miesni + bol glowy, po kilku godzinach ujawnil sie natomiast "prawdopodobny obrzek rdzenia kregowego na wysokosci C5" (slowo "prawdopodobny" uzyte na wynikach z rezonansu), ktory objawil sie miedzy innymi glebokim niedowladem 4 konczyn, w praktyce 2 tygodnie lezalam kompletnie sparalizowana ale potem wszystkie objawy zaczely powoli ustepowac. Dzis, 5 tygodni po wypadku (przebywam jeszcze na stale w szpitalu) staje juz na nogi, sila miesni jest juz bliska prawidlowej, pozostal jedynie lekki niedowlad prawej konczyny dolnej i zaburzenia rownowagi + rozne drobne bole, wszystko powinno ustapic w nastepne 2 tygodnie (przewidywania lekarzy). W takim przypadku mysle ze nie mozebyc mowy o trwalym ani nawet dlugotrwalym uszczerbku na zdrowiu. O co moge sie jednak zwrocic? Odszkodowanie? Zadoscuczynienie? - Bede musiala stanac przed komisja lekarska czy to stosuje sie tylko w przypadku uszczerbkow na zdrowiu? Jak moge przewidziec ze ten lekki niedowlad nogi mi minie? Jesli nie minie to w przyszlosci moge jeszcze raz zwrocic sie o doszkodowanie lub zadoscuczynienie lub orzeczenie o trwalym uszczerbku czy lepiej poczekac z jakimikolwiek roszczeniami 6 miesiecy, zeby sprawdzic czy wyzdrowieje do tego czasu calkowicie? - Doradzacie mi zwrocic sei do kancelari, firmy czy zlozyc podanie o odszkodowanie i zadoscuczynienie osobiscie? - Bedzie wytoczone postepowanie karne przeciw sprawcy (byl pijany), lepiej zwrocic sie o odszkodowanie i zadoscuczynienie do sadu czy bezposrednio do TU? - Sprawca byl pijany: TU bedzie sie domagac od niego calej sumy mnie wyplaconej bezposrednio czy moze posrednio-poprzez podniesienie skladek? Nie chcialabym rowniez zniszczyc finansowo tej osoby. Dziekuje z gory za kazda rade!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować