Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zala mana

Ceny wynajmu mieszkan sa porazka...:(

Polecane posty

Gość postukaj sobie
no tak, przeciez autorka jest samotna. dzieci, dom itp wiadomo to co innego. ale ona ma cel: usamodzielnic sie. jesli nie ma dzieci to nikt jej nie trzyma. tylko drabina kariery mycia klopow na zachodzie jest krotka. i co po tym? ale kazdy ma swoje priorytety. niektorzy wola myc klopy zeby miec z czego zyc a inni wola pracowac od rana do wieczora i maja wyzsze cele. jesli jest cel,to jest i sila do tego.

Gość Wynajem.pl
www.wynajem.pl

Gość Magda333m
a jaka praca za 1200 zl?? nie masz wykształcenia czy co

Gość u mnie tak samo
chcialabym sie wyprowadzic od rodzicow ale nie moge ;/ zarabiam 1300zl na reke, a koszt wynajmu kawalerki u mnie w miescie to ok. 800 zl ;/ bez oplat ;/ a tu trzeba miec kase na zycie, paliwo ...

Gość do Magda333m
ja jestem wyksztalcona i zarabiam tyle co autorka, wiec nie wiem co ma piernik do wiatraka ! w polsce niejednokrotnie ludzie po zawodowkach zarabiaja wiecej niz ludzie po studiach.

Gość taaaaajaaaa
Ja chcę zapłacić 300 zł za samo wstawienie drzwi, godzina roboty..chętnych brak.... przekładają, nie przyjeżdżaja..eh

Gość Magda333m
no to szukaj pracy nowej , problem jest w pracy a nie w cenie wynajmu!!

Gość magda nie byc taka madra
bo cie z tylu zabraknie ... zobaczymy jak starcisz kiedys prace i jak bedziesz poszukiwac nowej, czy wtedy ceny wynajmu beda dla ciebie niskie :P

Gość Magda333m
moze powinnas jesazcze pozostac z rodzicami ? przeciez przez cale zycie nie bedziesz jechac na 1200 zl?

Gość najmniej intratne zawody
dzisiaj nie liczy się co studiowałeś (oprócz kilku zawodów gdzie studia to podstawa) ale jakie doświadczenie zdobyłeś w ogóle myślę, ze w dzisiejszych czasach usamodzielnić się bez pomocy rodziców trudno człowiek kończy studia mając 24-25 lat później staż lub pierwsza praca, gdzie zdobywa się doświadczenie, a zarobki minimalne kobietom w ogóle pod górkę, ledwie zaczniesz pracować a już bije alarm, że trzeba rodzić

ja mam 25 lat, zarabiam kilka tysięcy miesięcznie ale... zrezygnowałam z dobrych studiów dziennych na rzecz stażu (sama nie wiem czy żałuję) poszłam na zaoczne w wieku 19 lat poszłam do pracy, pierwszy miesiąc za darmo, później staż-wtedy płacili 450 zł jak dobrze pamiętam (dało się żyć i jeszcze wystarczało na przyjemności - nie wiem jak to wtedy robiłam ;) ) kolejna umowa o pracę na 1500, później 1300 a teraz jest bardzo fajnie ale gdybym nie zaczęła te kilka lat wcześniej, mając 25 lat dostawałabym 750zł za staż

Gość postukaj sobie
no i daltego nie urodzilam i nie urodze. i nie uwazam ze TRZEBA. nie mozna miec wszystkiego.Mieszkanie,samochod,paliwo...z czegos trzeba zrezygnowac. A jak zarabiasz 1300 i sa wynajm 800 placisz to kasa zostaje.Mowie tu oczywiscie o kobietach singielkach.Nie mozesz sobie autorko jeszcze jakas prace na weekend znalesc?Dorobisz pare groszy i bedzie lepiej.

Gość taa niedobra pupa
Ja ci poradzę tak: nie powinnaś szukać mieszkania we wrześniu czy październiku! Najlepiej w maju, czerwcu, teraz ceny po prostu wariuja, bo zaczyna się zaraz rok akademicki. Za 1-2 mce już będzie lepiej. Jak na Kielce kawalerka za 900 zł to duzo - to ceny takie na Poznań. Podejrzewam, że słabo szukasz... No i przy takiej pensji nie będzie cię i tak stac na wynajem całego mieszkania samemu. Zdecyduj się na pokój osobny w mieszkaniu z innymi młodymi oosobami - przy okazji zawsze jakieś towarzystwo do pogadania i weselej.

Gość postukaj sobie
a mieszkanie mialas @najmniej intratne zawody?czy u rodzicow siedzialas?

na stażu pracodawca mi wynajmował pokój za 150 czy 200 zł (nie pamiętam) ale nawet ciepłej wody nie było później (czyli po 6 mies. stażu) wynajęłam sobie pokój w bardzo fajnym domu, płaciłam 350 zł. Mieszkali tam brat z siostrą, mijaliśmy się o różnych porach a warunki były luksusowe kolejna praca - mieszkanie zapewniał pracodawca, ale "mieszkanie" to za dużo powiedziane teraz mam w końcu swoje własne bez kredytu :) i ciesze się bardzo :) bez pomocy rodziców oczywiście

Gość taa niedobra pupa
Największe gratki - to mieszkanie w domkach jednorodzinnych - gdzie nie ma czynszu - zdarzaja sie takie, ale schodza szybko jak ciepłe bułki. Co do wyjazdu za granicę - większość osób jest zadowolona, więc to też chyba dobry pomysł.

Gość postukaj sobie
@najmniej intratne zawody widocznie obrotna jestes:-) nie wolno rezygnowac tylko dzialac.

Gość postukaj sobie
no i masz autorko, kolezanka linka ci podala:-)

Gość postukaj sobie
no moja mowa:-)

Gość taa niedobra pupa
no jasne, 250 kosztuje czynsz, a 100 opłaty, ile za wynajem nie pisze... Czasem niektóre biura nieruchomości maja takie oferty - super tanie - ludzie dzwonią, a to podpucha - umieszczają je żeby przyciągnąć klienta do biura. Najlepiej szukac bezpośrednio a nie przez biuro - tez często jest taniej.

:) :) :) zawsze można iść do pracy w weekendy, na pewno obsługi na wesela potrzebują, a sezon jeszcze trwa grunt to na prawdę chcieć a nie narzekać :) za dużo Polek uzależnionych jest od zarobków swoich facetów

Gość taa niedobra pupa
najmniej intratne zawody - czy ty umiesz czytac?? Ta druga oferta - szukaja współlokatorki!

drugie ogłoszenie, czyli pokój na pewno jest bez pośredników można szukać samemu na własną rękę, ale TRZEBA CHCIEĆ!!!

a czy "usamodzielnianie" trzeba zacząć koniecznie od wynajęcia całego mieszkania? czasami pokój też wystarczy

Gość postukaj sobie
@najmniej intratne zawody. mam takie samo podejscie do sprawy jak i Ty:-) nigdy nie chcialam i nie bylam zalezna finansowo od faceta:-) nie ma nic lepszego jak mieszkac samemu.