Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frygga

W jakim banku najlepiej teraz założyć konto?

Polecane posty

Gość frygga

Właśnie zaczęłam pierwszą pracę i muszę założyć konto. W jakim banku najlepiej to zrobić? Dodam, że nie wiem jak długo będę pracować, możliwe, że tylko kilka miesięcy, więc najlepiej by było, jakbym nie musiała płacić za posiadanie konta w razie, jak nie będę mieć dochodów. W pobliżu mam bankomaty trzech banków: PKO, Spółdzielczego i ING, więc najlepiej, jakbyście mi doradzili, które z tych trzech wybrać (niestety mieszkam na prowincji, nie mam zbyt dużego wyboru:( ) ale wszystkie informacje się przydadzą. Z góry dzięki za porady.

Gość maturks4
Załóż w jakimś internetowym. Wtedy wszystko jedno gdzie mieszkasz. A te trochę gotówki, która jest potrzebna na drobne wydatki zawsze możesz np wziąć od matki czy sąsiada, który ma konto w PKO, a ty mu równowartość przelejesz

wez ing, wszystko za darmo, oplata za karte 5 zl, ale jesli w ciagu miesiaca dokonasz operacji karta lacznie za min 100 zl to tych 5 zl tez nie placisz, konto interentowe oczywiscie takze free

Gość dfshtrgjr
ing:) konto direct

Gość mały odkrywca
frygga a czy ty przypadkiem nie studiujesz? też mam ten problem ale ja zakładam w ING konto student bo mam najbliżej a za utrzymanie konta płaci się tylko 2 zł. Reszta za free;)

Gość Koktakil
W Spółdzielczym odpada bo żeby byc klientem tego banku trzeba wpłacić udział i wkład. Tak jak w SKOKach. W Getin banku można otworzyć darmowy rachunek TOP oprocentowany na bodajże 4%. W Kredyt Banku też jest podobnie. Wpłaty i wypłaty darmowe raz w mieciacu.

Gość Emmett Fitz-Hume
Ponieważ kilka osób poleca ING- ja odradzę konto w tym banku ponieważ ING nie uczestniczy w III sesji elixir. Żeby Twój przelew trafił tego samego dnia do odbiorcy musi być zlecony przed południem (do godz. 11 o ile dobrze pamiętam) i- w drugą stronę- jeżeli ktoś przeleje Ci kasiorę po południu, to na koncie w ING będzie ona dopiero po godz. 8 następnego dnia roboczego. Jeśli ktoś zleci przelew np. z Inteligo po godz. 11:30 w piątek, to na koncie w ING kasa będzie dopiero po godz. 8:00 w poniedziałek. Lipa.

to fakt, ze sesja wychodzaca jest ost w poludnie, a przychodzaca jakos popoludniu ale i tak konto jest fajne

Gość Emmett Fitz-Hume
Fajne ale niepraktyczne 🖐️ Miałem i nie polecam.

Gość frygga
mały odkrywca - nie, jeszcze nie studiuję, skończyłam technikum i planuję przez rok popracować zanim się wreszcie zdecyduję podjąć jakiś kierunek. Kilka znajomych również polecało mi ING, dzięki za to info o przelewach, trochę problem, ale dla mnie chyba nie aż taki, aby rezygnować z tego banku. Bo jeśli jest dużo głosów za to chyba się zdecyduję. Najwyżej przeniosę (choć nie wiem czy jest taka możliwość, możecie mnie również oświecić w tej kwestii :) ). Oprócz tego jak już jesteśmy w temacie: jak to jest z NIP-em? Bo jest chyba potrzebny do założenia konta? Gdzie się załatwia takowy? (Tak, wiem, google nie gryzie, nie mam czasu na czytanie rozległych artykułów, więc tak w skrócie mnie to ciekawi ;) )

Gość a mnie sie podoba
wbk, super bank

Gość Szalej Jadowity
Millenium

Gość nie wiem skad to sie bierze
a ja polece konto w Banku Spółdzielczym. nic się nie płaci za karte i wyplate z bankomatu. i wcale nie trzeba kupowac udzialow zeby miec mozliwosc zalozenia konta. wystarczy comiesieczna wplata na konto ( w przypadku pracy to wyplata)

Gość marlena78
najlepiej w mBanku to jest konto darmowe wystarczy wejść na www.tanibank.info tam się składa wniosek z umową przyjeżdża kurier pozdrawiam

Gość darmowe nie znaczy
najlepsze :) przekonasz się w czasie awarii systemu :D

Gość nrre
Dobre warunki oferuje mBank i z tego co wiem, bo się pytałem ludzi w pracy to z biegiem czasu nie robią jakiś jaj ze zmianą warunków i zmianą cennika, tak jak inne firmy. Planuję u nich założyć konto. Znalazłem nawet stronę gdzie dają pendrive za założenie rachunku - www.pendrivezakonto.pl . Wygląda to wszystko dość przejrzyście, bez ściem i zakamuflowanych kosztów.

Gość Marcel91
Jak widać, mają szacunek dla klienta :) dla mnie bomba!

Gość tunisa1
Onitka - i jaka pozytywna piosenka :) z chęcią wrzuciłabym sobie na telefon żeby zaczynać nią dzień :)

Gość gość
Również potrzebuję założyć konto osobiste. Takie z jak najtańszymi wypłatami z bankomatów, darmowymi przelewami i jak najtańszym prowadzeniem rachunku.

Gość lissowska
Jeżeli to ma być konto osobiste, to obecnie najkorzystniejszą ofertę maja w mBanku (wiesz, to się zmienia, ale mBank zawsze pozostaje w czołówce). Dla niektórych minusem jest to, że mBank nie ma placówek - dla mnie nie jest to problemem. Odsyłam też do tego zestawienia: http://www.tanie-konto.pl/porownanie-kont-osobistych/ znajdziesz tam ranking z kilkunastoma ofertami z największych banków. Ranking otwiera właśnie mBank.

Gość gość
Tu masz wszystko w jednym miejscu, zobacz i wybierz, jasno i przejrzyście. Chyba wszystkie banki i oferty jakie tylko są. http://pasaz.mundumo.com

Gość gość
Ja korzystałam z serwisu Opiekun Finansowy Online (www.careww.pl) i jestem naprawdę zadowolona. Dostępne jest tutaj szczegółowe porównanie pożyczek proponowanych przez kilkanaście różnych firm, można szybko wybrać najkorzystniejszą ofertę dla siebie. Strona pozwala także wybrać konto osobiste.

Gość Onomatopeja41
W zasadzie zależy czego dokładnie oczekujesz, jeżeli chodzi Ci o jak najmniejsze koszta to może Tmobile Allior Bank? Więcej na temat kont bankowych możesz przeczytać np. tutaj: http://www.business-catalog.pl/ . Ewentualnie możesz pomyśleć nad mBankiem, sam mam i jakoś specjalnie nie narzekam - tylko ten interfejs mógłby być lepszy...

Gość gość
Witam, Finansami zajmuje się od ponad 10 lat. Posiadam w ofercie kredyty, pożyczki, konta osobiste, kredyty konsolidacyjne, hipoteczne oraz wiele innych. Najlepsze warunki, negocjowane specjalnie dla państwa to mój atut! e-finanse.5v.pl Polecam, Sławomir Radzikowski

Gość poliloli
Na tej stronie - http://bankowe-konta.info/ znalazłam fajne zestawienia kont (standardowych, dla firm, studentów, młodzieży - także niepełnoletniej), myślę, że warto poczytać i dowiedzieć się więcej, wychwytują najlepsze oferty i ukryte w umowach druczki.