Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani doktorowa

nie zdana matura z mat.,można na studia?czy rok czekamy?

Polecane posty

Gość pani doktorowa

pomóżcie, pytam w imieniu dobrej znajomej, której syn nie zdał matematyki:(

Gość na studia nie
ale do szkoły policealnej można.

Gość pani doktorowa
ajj czyli faktycznie nie można na studia.. cholera:( a szkoła policealna.. czyli? co np? jaki kierunek?

Gość ....Maćka....
teraz dużo osób idzie na technika farmacji ale to wbrew pozorom nie jest taki łatwy kierunek dla faceta najlepiej zrobić kurs na wózek widłowy albo prawa jazdy typu C- pełno jest teraz tego typu ogłoszen

Gość ja chodze na technika farmacji
i dopiero co szkoła się zaczęła to ja już kuje po nocach :( bardzo dużo nauki, zajęcia mam 5 dni w tygodniu bo jest dużo materiału ale mam nadzieję że będzie warto. Znajoma poszła na technika weterynarii i póki co chwali sobie :)

Gość pani doktorowa
czyli nie tylko szkoła policealna tylko technikum? dobrze rozumiem? czy ten technik farmacji itp to też w szkole policealnej?

Gość pani doktorowa
*ale też technikum miało byc:)

w szkole policealnej uzyskuje się tytuł technika :) właśnie w szkole policealnej można zrobić technika farmacji

Gość ....Maćka....
nie technikum. tytuł technika farmacji można uzyskać po prywatnej szkole policealnej albo panstwowej szkole medycznej (?) w każdym razie szukajcie na stronach takich szkół jak Cosinus, Żak itp

Gość ....Maćka....
z której części kraju tak w ogóle jest ten znajomy?

Gość Oj nie można na studia

Gość pani doktorowa
właśnie o to mi chodziło:) dzięki a wiecie jak ja myślałam.. że jak oblejesz maturę np z matmy to możesz iśc na studia, które nie wymagają matematyki do przyjęcia, np.. hmmm... filologia angielska..

Jeśli będzie chciał iść już teraz do szkoły i akurat na ten kierunek to niech się spieszy bo większość szkół zaczynała zajęcia od początku września, przynajmniej u mnie tak było i w pobliskich miastach też

Gość pani doktorowa
woj świętokrzyskie, kielce

Gość fhnfcng
to ze keidys byla amnestia na jeden przedmiot nie oznacza ze teraz tez jest, nie zdal przedmiotu - nie ma matury proste nie :o

Gość pani doktorowa
on dopiero dwa dni temu odebrał wynik poprawki, niestety zły wynik

matematyka teraz na maturze jest obowiązkowa, tak jak język polski i język obcy więc trzeba ją zdać, żeby móc iść na studia. Gdyby np zdawał dodatkowy przedmiot geografię i oblałby to wtedy mógłby iść na studia gdzie nie wymagają tego przedmiotu ale obowiązkowe przedmioty musi zdać

Gość ....Maćka....
trochę późno się zabraliście za szukanie młodemu szkoły. Wrzuć w google 'szkoly policealne, woj świętokrzyskie' i podzwońcie czy trwa jeszcze nabór. Ja jednak na jego miejscu zainteresowałabym się jakimś kursem na wózek widłowy czy prawa jazdy albo coś innego po czym będzie miał kase bo np w woj śląskim technik farmacji jeśli nie ma znajomości może liczyc tylko na staż.

Gość pani doktorowa
dzięki za pomoc:) teraz wiem już wszystko wiecie co, tak na marginesie to porąbana ta nowa matura, dużo osób jej nie zdaje:( ja na szczęście byłam ostatnim rocznikiem ze starą maturą i bardzo się cieszę bo było tak fajnie, łatwo i z kilogramami ściąg;)

Gość ....Maćka....
hehe no niestety, też współczuję tym rocznikom które mają obowiązkową maturę.

Gość pani doktorowa
..Macka.. on chyba do końca wierzył że zda i pójdzie na studia.. ta znajoma odrazu stwierdziła, że teraz to rok poczeka i poprawka, ale mi się wydawało że można na studia nie związane z oblanym przedmiotem.. nie wiem skąd ja to wzięłam

Gość pani doktorowa
ojjj nie nie, technik farmacji to nie dla niego sprawa;) troszkę nie jego "dyscyplina";)

Gość ....Maćka....
"ale mi się wydawało że można na studia nie związane z oblanym przedmiotem.. nie wiem skąd ja to wzięłam" zdawałam maturę trzy lata temu i uwierz mi tyle się od tego czasu pozmieniało że nawet ja się w tym już nie moge połapać;) A na jakie studia chciał iśc twój znajomy?

Gość a wlasnie powiedzcie mi czy
jesli poszlabym na technika farmacji teraz a pozniej na studia w tym kierunku to studia trwalyby normalnie 5 lat czy jako ze dwa lata uczylam sie na technika to studia trwalyby 3 lata bo tak slyszalam ale nie wiem ile w tym prawdy

Gość ....Maćka....
no calkiem możliwe że studia farm. po techniku moglyby trwać krócej. Np kiedyś było tak że pielęgniarką można było zostać po studium pielęgniarskim, teraz taka pielęgniarka żeby mieć licencjata z pielęgniarstwa robi roczne studia pomostowe i ma dyplom lic.

Gość pani doktorowa
a w sumie to na wszystko jedno jakie;) chciał je miec i tyle:) a pracę to tak jakby już ma.. w rodzinnym biznesie

Gość persefonae
ale tytuł technika ma się chyba po 2letniej szkole, a do takiej trzeba dostarczyć świadectwo maturalne z pozytywnym wynikiem. Bez świadectwa przyjmują na roczne kursy typu masaż albo florystka... Chyba, że przez ostatnie 2 lata coś się zmieniło w przepisach...

technik farmaceutyczny, to zawod wyuczany w szkolach policealnych badz medycznych, do takich nie potrzeba matury tylko swiadectwo ukonczenia szkoly sredniej.