Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konstanty ildefons gałka

dlaczego katolicy sa tacy ciemni ?

Polecane posty

"ciemni" -czy nie widzą jak kler mydli im oczy -jak wciska głupote - jak pierze ich mózgi-jak zmienia Pismo święte - jak nie stosuja się do nauk boga tylko do nauk ludzkich ludzie -katolicy dlaczego wierzycie w stek kłamstw ?

ja wierzę w obietnice donalda :classic_cool:

Gość oświecony
spakuj tornister bo dawno po pierwszym dzwonku

jestem osoba dorosła - rozumiem poglady mocherów lub babc u schyłku wieku ale młodych madrych wykształconych ludzi ? nie widzicie zła ? podszyw dzieki

nie mogę znaleźć piórnika i dlatego nie idę

Gość nie są ciemni raczej
wykorzystani przez facetów w sukienkach,wiesz człowiek ma potrzebę wierzenie w coś co przynosi mu ulgę,nadzieję i miłość i wiele innych emocji,banda cwaniaków wykorzystała ufność ludzi/ale są też księża z powołaniem,świadczę głową swą/ i trzepie na tym kapitał - z rydzem na czele:O

to czego nie szukja gdzie indziej ? jest tyle religii a oni tkwia w ciemnocie ? 21 wiek a niczym sredniowiecze

Gość oświecony
moher pisze się przez samo "h" , jednak wróć się do szkoły 🖐️ później podyskutujemy

Gość oświecony
pytanie powinno brzmieć : " ... to dlaczego nie szukają ...... " Ty nie umiesz pisać poprawnie w swoim języku ojczystym, a chcesz dyskutować na publicznym forum?

dobrze chłopie ze cie oswieciło .zal.

słuchaj profesorze oswiecony - pisze poprawnie i tak pisac bede nawet na tym forum , zas ty czytac nie potrafisz . pytanie bzrmiało : dlaczego katolicy sa tacy ciemni ? nie zas sprawdzajcie moja ortografie i interpunkcje pewnie katolem jestes bos taki obuzrony ha ha ha

nie sa lepsze ale jest tyle niejasnosci w katolicyzmie , moze winnych nie ma ? sparwdzałes?

spojrz chcby na dekalog - brak jednego przykazania - toc to głupi dojrzy

chyba nie potrafisz czytac. ksiadz i wyjasnienia ha ha ha nie badz smieszny

Gość kwiotek 120
siema ateisto 🖐️ ja tez nie rozumiem katolików. Nie chodzi mi o to by sobie nawet nie wierzyli w tego boga - skoro mają taką potrzebę - ja to nazywam - silną potrzebą płaszczenia się przed kimś. ale niech nie stosują się do "zasad" kleru. jak by to powiedziec.. kler ma akurat co do moralnosci najmniej, bo nie wiem jak nazwac to, ze jeszcze tuz przed Wielka REWOLUCJĄ Francuską - przed 1789 rokiem we Francji 4 latki w kopalniach pracowały... a srednia długosc zycia wymosiła 34 lata...przypomnę, że wtedy terenami władało 97% kler - 3 % mieszczanie...wiec gdzie tu dobroc i troska kleru... gdyby nie ateisci - to głupi katolicy - dzis nie wiem czy mielibyscie dostep do lapa i innych bajerów , ipodow, mp3, GPS, kamer i wszyskich udogodnien, które zawdzieczacie własnie nam, tym "OŚWIECONYM"- jak to z pogardą macie styl o nas pisac... ciekawe, która z matek, tak szczerze latajaca do kosciólka, mogłaby patrzec, na to, jak jej dziecko w kopalni pracuje... no nie wiem chyba jakS szmata i nie piszcie czasem, ze to bzdury, bo wszystko jest udokumentowane, chociazby w ksiazce "Polityka Papieska w 20 wieku" Karlheinza Deschnera, jednego z czołowych historyków na świecie, konstanty - tez nie rozumiem tej ciemnoty..:O:O:O:O:O:O:O:O:O

tak !

w ogóle jak na kogoś kto nie wierzy, sprawiasz wrażenie mocno zainteresowanego i poinformowanego, choć żadnego przykładu nie przedstawiłeś, więc może to tylko mydlenie oczu

a dekalog to nie przykład ? aty nie dajesz odpowiedzi tylko zadajesz pytania heh

tak tak a wy dalej bierzcie śluby, żeby ksiądz miał na utrzymanie swoich dzieci:) Dla białej sukienki, chwalenia się przed psiapsiólami i obrączek:) choroba XXI wieku: PRÓZNOSC :)

Gość hehehheee
ja jestem wierzącą praktykującą katoliczką, ale nie jestem ciemna. I przynajmniej potrafię pisać w języku ojczystym, nie to co jaśnie oświecony ateista. :p

Gość kwiotek 120
órwana.... nie chodzi o to, z4 jakas religia jest gorsza... chodzi o to, że kazda jest zła,bo kazda ma w swoich załozeniach to samo.. popatrz Ty wierzysz w Boga katolickiego, inni w innego , wiec jak tu mówico prawdzie i o tym, że ktos istnieje - ten bog a nie inny?? to tak samo wyglada z religiami i ich przywodcami jak z firmami - kilka firm dajmy z branzy baterii chce udowodnic, ze ich sa najlepsze - w Danii wygrywa duracelll, bo najlepszą reklamę - jak kosciól katolicki w Polsce:P

he he he to wyjasnij mi prosze : swieto tzrech kóli ? gdzie w pismie sw jest o nich mowa ? prosze

Gość kwiotek 120
bo ma najlepszą reklamę* miało byc..

chodze dla boga a nie dla ksiezy heh słuchasz boga czy ksiezy ? bo jesli chodzisz do kosicoła to słuchasz ksiezy i ich nauke nie majaca nic wspołnego z bogiem

Gość fałszuje biblie to tylko
to swiadkowie jehowi ze nawet imię boże sfałszowali Towarzystwo Strażnica formę imienia Bożego wybrało posługując się tym imieniem w języku angielskim, czyli Jehovah. Otóż hovah przetłumaczone z języka hebrajskiego na angielski (niestety brak jest polskiego słownika) według Strong's Concordance with Hebrew and Greek Lexicon znaczy ruin, mischief. Po przetłumaczeniu na język polski dowiadujemy się, że ruin znaczy ruina, upadek, zaprzepaszczenie, zatracenie, a słowo mischief znaczy figlarność, psota, mąciwoda, podżegacz. Słownik Strong Concordance jest dostępny w Internecie, więc zachęcam by się osobiście przekonać, co znaczy słowo hovah. http://www.superfakty.info/index.php?option=com_content&view=article&id=4:faszerstwo-imienia-boego&catid=1:swiadkowie-odchodza&Itemid=13

a u nas na parafii ksiądz ma dzieci i nikt się temu nie dziwi:D przenieśli go z innej bo miał "mały romans" ale juz ucichło:) tylko ci jego siostrzeńcy z siostrą tak często księdza odwiedzają:o:) ehhh jaki on mocno związany ze swoją siostrą i jej dziećmi:D pisze serio ale jak moja siostra poszła do niego to jej się wypytywał czy współżyje a ona tak, a masz męża? a ona nie. To jej powiedział, że to grzech:D:D:D:D Dlatego chodzę do kościoła, ślubu nie mam, komunii nie przyjmuje w Boga wierzę!!! Ale nigdy w księdza!!!!