Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nigdzie nie byłam

nigdzie nie byłam

Polecane posty

Gość nigdzie nie byłam

Witam, kiedyś marzyłam o podróżach, jeszcze czasem marzę o wakacjach w innym kraju właśnie przeczytałam topik - gdzie wszyscy podróżują i znów się we mnie to odezwało, aż mi się płakac chce NIby oboje pracujemy, ale mieliśmy 100 tys kredytu, jeszcze z 30 do spłaty zostało, i żyjemy tylko na bieżąco, urodziło nam się dziecko i żyjemy z miesiąca na miesiąc, odkładając raz w czas chodzi mi o to, że wszyscy uważają iż człowiek podróżujący jest LEPSZY, bardziej OBEZNANY czy coś w tym rodzaju.... ja czasem tez tak myślę i zazdroszczę... Bo teraz już przestałam marzyć że gdzieś pojadę chociażby na wakacje - do tego dziecko i mąż który nie lubi jeździć, nawet jak wyjedziemy do Zakopanego to po 2 dniach twierdzi że chciałby być w domu... Czy jestem jakaś gorsza od tych co widzieli więcej państw niż ja? To jakiś wstyd że nie znam świata? bo nie byłam? czasem od kogoś czuję że jestem gorsza.... dziwią się, obruszają, wyśmiewają... jak myślicie?

Gość oj weź przestań
Ja też nigdy nie byłam za granicą. Nie uważam się przez to za gorszą. I to nie jest tak, że każdy bogaty, mający czas na podróże człowiek faktycznie podróżuje. Znam takich, którzy albo tego nie lubią albo im się nie chce albo mają tysiąc innych powodów. Zresztą to, że jeszcze nigdzie nie byłaś nie oznacza, że już nie będziesz. Daj spokój.