Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szwedzki i ja

Warto się uczyc szwedzkiego?

Polecane posty

Gość Szwedzki i ja

Czy może on się przydać w Polsce? A może polecacie jakiś inny język oprócz angielskiego i niemieckiego?

Gość Szwedzki i ja
Dziękuje za odpowiedz:) A może ktoś z Was zna ten język?:)

Gość Szwedzki i ja
To chyba dobry znak ,że nikt nie zna:D

Gość ffsdtr
najwazniejsze sa 2 jezyki ze wzgledu na przydatnosc angieslki ze wzgledu na prestiż Francuzki To jest podstawa znajmosc tych 2 jezykow .

Gość Szwedzki i ja
Angielski znam a francuski jakoś mnie nie ciągnie;)

Gość kiok
ze wzgledu na prestiż Francuzki Ale sie teraz zblazniles:O:O Prestizem jest znajomosc ojczystego jezyka i nie robienia tak zenujacych bledow:O:O Wybacz, ale pytanie troche dziwne. Co to znaczy "czy warto uczyc sie szwedzkiego"?:O Jezeli myslisz, ze jak nauczysz sie gramatyki tego jezyka (bo aby go plynnie opanowac, trzeba mieszkac w Szwecji), to nagle beda sie do ciebie dobijac pracodawcy to jestes w bledzie. Czlowiek powienien uczyc sie takiego jezyka, ktory mu sie podoba, a nie dlatego, ze dany jezyk jest w modzie albo jest uwazany za przydatny (oprocz angielskiego, ktory jest podstawa).

najlepiej to na uczyć się niemieckiego, albo hiszpańskiego albo francuskiego i wyjechać z tego kraju

Gość kiok
* i nierobienie

Gość parappapa
myślę, że akurat szwedzki nie warto. w Szwecji przeważ język angielski, który już umiesz. może hiszpański???

Gość ffsdtr
francuzki to podstawa ..

Gość ffsdtr
francuski i angielski sa najwazniejsze .

Gość Szwedzki i ja
Język mi się podoba , Szwecja też bardzo ,nawet planuje kiedys prace w tym kraju ,ale nie wiem czy jesli to z jakiś względów nie wypali to czy ten język mi sie przyda w Polsce?

Gość ffsdtr
Ale sie teraz zblazniles najpierw naucz sie jednego słowa w jednym jezyku to pogadamy .

Gość co to za moda na hiszpanski
A co wy z tym hiszpanskim ? Gdzie on Wam sie przyda ?

Gość kiok
haha, podstawa, ale tylko we francji, gdzie nauczenie sie angielskiego jest nie lada wyczynem. Jezykiem biznesowym jest angielski i nikt nie zrobi oszalamiajacej kariery, bo bedzie znal francuski. Poza tym tego jezyka nie da sie nauczyc z ksiazek. Aby plynnie i mowic i co wazniejsze rozumiec Francuzow, trzeba tam wyjechac i obcowac na co dzien z jezykiem. Znam 2 jezyki analfabeto, bo mieszkalam w dwoch krajach, takze takie teksty to nie do mnie:O

Gość kiok
co to za moda na hiszpanski A co wy z tym hiszpanskim ? Gdzie on Wam sie przyda ? Dokladnie, smieszna moda, ktora napedza zyski szkolom jezykowym. Hiszpanie, ktorzy z racji narodowosci znaja biegle hiszpanski maja problem z praca we wlasnym kraju jak i za granica, bo nikt nie uzywa hiszpanskiego w Europie, ale oczywiscie moda to moda:D

Gość Szwedzki i ja
Tak ,wiem że angielski , hiszpanski , francuski , niemiecki...ale tak sobie wykombinowałam ,że może warto uderzyć w nisze? Sama nie wiem co lepsze. W Hiszpanii kiepsko stoją ,wiec nie widze zbyt wielkiego sensu uczenia sie tego jezyka , chyba tylko dla własnej satysfakcji.

Gość kiok
Jak Cie ciagnie to szwedzkiego, no to zamiast myslec, to zacznij nauke. Pamietak tylko, ze wymowa szwedzka dla Polaka jest bardzo trudna z racji ogromnej ilosci samoglosek, ktore jeszcze dziela sie na krotkie i dlugie.

Gość ffsdtr
w takim razie jestes dziw kaą eksportową . Normalny Polak ( nie z patologi ) jedzie za granice tylko w celach turystycznych , a nie zeby tam mieszkac

Gość kiok
haha, debilu przestan sie juz produkowac, bo i tak sie juz niesamowicie zblazniles, od teraz ignorek, pa🖐️

Gość ffsdtr
haha, podstawa, ale tylko we francji, szmato Po francusku mowia w Belgii , SZwajcarii i w połowie KAnady .. .Nie tylko We Francji

Gość Szwedzki i ja
Chyba to mnie najbardziej pociąga w tym języku:) Jest też całkiem zabawny , nie uważacie?;) Poduczyłam się już troche z kursu na płycie (wiem ,że to nic ,ale tylko żeby sie osłuchać troszke) i dość przyjemnie mi się go uczy. A wyzywanie emigrantów od dziwek :O :O Szkoda słów , zero kultury:O I człowiek ,który tak traktuje innych ma sie za "prawdziwego Polaka":O

Gość ffsdtr
no i ze wzgledu na to ze jest trudniejszy niz jezyk wakacyjny jak Hiszpanski czy Niemiecki . Ma prestiż .

Gość kiok
Njalepiej ignorowac takich typkow, to ich najbardziej boli:D Tez troche sie uczylam szwedzkiego, ale ta wymowa jest zabojcza. Jak juz sie ucze jezyka, to chce w miare poprawnie wymawiac, a w przypadku szwedzkiego to dosyc trudne, chociaz dunski to jest dopiero masakra:D

Gość Szwedzki i ja
Wymowa faktycznie straszna:D Można sobie jęzor połamać;)Ale musze przyznac ze nawet mnie to pociaga;)

Gość kiok
No to sie nie zastanawiaj, tylko sie ucz! Gramatyka na szczescie jest prosta w porownaniu na przyklad do jezykow romanskich.

Gość Szwedzki i ja
Dzieki z wszystko:)

Gość tghgfjh
zalezy, bo mnie sie bardziej czeski przyda niz np. angielski