Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

o_kruszynka

proszę o poradę!

Polecane posty

Mój 6-miesięczny kot, oprócz suchej karmy Royal i saszetek Animondy i Royal (innych nie chce), mięsa drobiowego i wołowego - przemrożonego, surowego, mieszanych (lub nie) z gotowanymi warzywami, "dobiera się" do takich pokarmów jak - smażone kotlety - porywa z patelni i ucieka, zup - pomidorowa, grzybowa - potrafi stać na kuchence i chlipać z garnka, a także słodyczy - ostatnio w nocy ukradł pierniki, bo nieumyślnie zostawiłam na szafce. Czy to jest normalne? Daję mu jogurt naturalny, czasem śmietanę no i te w/w karmy. Coś mu się może stać, że tak podkrada "ludzkie" jedzenie? Poradźcie...

Gość lalka98
najwyżej zdechnie

Gość superslim
to normalne:) mój też je "tylko" Purinę, ale chętnie wpieprza chipsy, czekoladę, płatki śniadaniowe, jogurty, sos do mięsa...:)

Mój też tak podkrada :-D Ale troche nadgryzie zwykle i zostawia. Za to zupa zostawiona na kuchence + kot z łebkiem w garnku = bezcenne :-D A szczególnie, jak krzyknę, a on wyciąga łebek z garnka z miną "przecież ja nic nie zrobiłem" i dyskretnie się oblizując

Gość o__kruszynka
jakoś się przyzwyczaje,jak bedzie pierdział u mnie wszyscy pierdza, a najbardziej to mój 99 letni dziadek

wiatrów nie ma, na zdychanie też mu się raczej nie zbiera, ma mega błyszczącą sierść i oczy... mina jak wychodzi z garnka - bezcenna, racja, jest takim uparciuchem, że nawet jak ścierką dostanie po ogonie, odczeka 10 min i biegnie z powrotem w poszukiwaniu czegoś co może zawinąć. Czyli, że to normalne? I te słodycze też?

Gość o__kruszynka
tylko jego ptaszek taki mizerny

Słodycze przed nim chowamy, bo podobno czekolada jest szczególnie niebezpieczna dla kotów. A ze śmietaną i jogurtem naturalnym też uważaj, bo może dostać biegunki. My dajemy naszemu kotu najwyżej oblizać to aluminiowe wieczko np. po jogurcie :-)

sugar - od samego początku jadł jogurt, bo weterynarz tak mi kazał - nie więcej niż łyżka jogurtu do miseczki. Staram się chować słodycze, ale czasem coś zostawię - mama, ja, albo mój facet i on tylko "czai" a później chyc! i zjedzone. A jaki zadowoloooony wtedy... Ręce mi opadają czasami :D tyle ma energii

Wy piszecie o minach Waszych kotów... a żebyście widzieli moją minę jak weszłam kiedyś do kuchni, a na stole kot ze schabowym w pysku :o :D Z czterech kotletów został jeden (i pół, ale już nie wyrywałam tej połówki kotu ;) ), no cóż, na obiad mieliśmy ziemniaki z jajkiem :P do tej pory myślę jak on te trzy kotlety zmieścił...

A jedzą wasze koty ćmy? Ostatnio jak spałam u koleżanki, to w nocy trzask jak cholera, wyskakuję z łózka jak poparzona a w przeciwnym kącie pokoju lampa stojąca się przewraca. Myślałam, że zawału dostane :D A tu się okazało, ze kot zauważył ćmę i chciał ją złapać :D Podobno to jego przysmak. A co ciekawsze, takiej zdechłej się nie tknie :P Wasze tez tak mają?

kotleta też ukradł z patelni - zjadł połowę - bo kotlet był wielki, jeśli chodzi o jego tycie - wagę ma w normie, nie jest tłusty ale nie jest chudy, bo ma apetyt. poza tym, czytajcie ze zrozumieniem - ja piszę, że on to PODKRADA, a nie, że go w ten sposób karmię.

ćmy nie dorwał jeszcze :D ale ma różnego typu zabawki - woreczki foliowe, skórki od marchewki i pierniki, których nie zmieścił i postanowił nimi pograć w piłkę.

a właśnie - kiedy można mu podać te preparaty "odkłaczające" - zauważyłam, że zaczął się lenić. Daje to coś? Ma 6-mcy

No te moje kotlety też właśnie były wielkie heh... Ciem (chyba tak to sie odmienia????? :) ) mój nie jadł, ale kot moich rodziców uwielbia.... Obierki ziemniaków! Ale muszą być świeżo obrane :D jak obieram ziemniaki to siedzi z mordką przy garnku i prosi się o te obierki, naprawde dużo ich zjada, a nic mu nie jest po nich...

Mój poluje i zjada ćmy, muchy, komary... Odkłaczacze pomagaję - szczególnie taki w tubce, firmy gimpet. Na kłaczki pomaga też żyto - możesz mu kupić w zoologicznym "trawkę dla kota" do wyhodowania (nie polecam, słabo rośnie) albo kupić zwykłe ziarno w saszetce i samodzielnie wychodować na ligninie, jak rzeżuchę ;-)

bezimienna - rozumiem, że Ty nie srasz - cóż, no jakiś robot musi z Ciebie być. Mój kot jak koń to raczej nie - przeciwnie, robi mało, co podobno świadczy o tym, że dobrze się odżywia. sugar - te odkłaczacze to mogę od "już" mu podawać?

Możesz mu już podawać, ale takie porcje wielkości ziarnka grochu. Takie pasty powinno się podawać od chwili, kiedy kot zaczyna pierwszy raz linieć - a z tego, co napisałaś, twój już zaczął