Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beti28

adhd?

Polecane posty

Gość beti28

ma ktos z was dziecko z adhd?moj syn ma 4 lata i ma bardzo duzo zachowan zwiazanych z ta choroba?czy u takiego malego mozna stwierdzic ze jest chory?

Gość beti28
np. wcale nie lubi podglądać koleżanek jak sikają

Oczywiście, że można stwierdzić adhd u dziecka w tym wieku. Moi znajomi mają małą córeczkę ze stwierdzoną tą choroba. Jeżeli masz takie wątpliwości to najlepiej udaj się do specjalisty ;)

Gość beti28
no własnie jutro mam wizyte bylam rok temu ale tylko mi pogadala i odesłała pani psycholog ,a jakie najbardziej sa objawy niepokojace?

Gość skolim
najbardziej niepokojące objawy: sranie do majtek

Gość beti28
unnoticed a jak ci teraz idzie w zyciu?masz duzo klopotow zwiazana z ta choroba?

Gość unnoticed do beti28
Czy mogę Ci mówić po imieniu ?

spadać pomarańcza :O unnoticed jest tylko jedna :D heh ogólnie nie żebym była jakaś nawiedzona, co to to nie. jestem osobą hmm.. narwaną (jeśli można to tak określić). bardzo impulsywną przez to. czasami coś zrobie zanim najpierw pomyślę. ale to normalna choroba ! matko :O.. to nie koniec świata. mam ADHD i co ? i nic ;).

Gość błagam opanujcie się
nadpobudliwość ruchowa to jeden z wielu objawów adhd dobry psycholog prowadzi obserwcję zachowań dziecka przez ok 3 lata zanim postawi diagnozę! w tym czasie rodzice, wychowawcy muszą dzielnie współdziałać i pracować z maluchem złe wychowanie daje w zachowaniu dziecka objawy podobne do adhd toteż nie zastanawiaj się na razie nad tym czy twój brzdąc ma adhd tylko bądź mądrą mamą - konsekwencja, stanowczość, nie reagowanie na fochy i histerie, ...... i wiele innych rzeczy które na 100% nie zaszkodzą dziecku " małpia miłość"jest gorsza niż jej brak, jeśli chodzi o późniejsze zachowania dziecka niestety obecni rodzice wolą zapewnić dziecku luksus materialny , zapominają o potrzebie bliskiego kontaktu Mówią - chcę mu dać wszystko - co to jest to wszystko - basen ,angielski, piłka nożna, a dziecko pada na twarz Rodzice bardziej myślą o tym co powiedzą o nich i jego wspaniałym potomku inni a nie o prawdziwych potrzebach dzieci Dajcie dzieciom dzieciństwo, dużo ruchu, ale tego które samo sobie wybierze - plac zabaw, gonito z kolegami, pozwólcie mu biegać po kałużach, grzebać w piachu - to nic nie kosztuje a dziecko uczy sie relacji z innymi, samo steruje swym wysiłkiem! Dobry rodzic obserwuje bacznie maluszka, ukierunkowuje go na różne działania, a nie posyla na przeróżne zajęcia, bo to w dobrym guście Rodzice muszą bardziej kochać swoje dzieci niż siebie i o tym pamiętajcie!!!

Pierwszy krok, to pójście do specjalisty - diagnoza to podstawa. Potem, jak już mamy problem zdiagnozowany, to próbujemy ze specjalistą dobrać jakąś terapię. Bardzo popularna jest ostatnio terapia oparta na diecie eliminacyjnej, stosuje ja m. in Vimed. Myślę, ze skoro tak dobre centrum medyczne wdrożyło taki program w swoja ofertę, to musi on działać.