Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fibia morska

Mój facet powiedział mi że mam brzydkie zęby :O

Polecane posty

Gość fibia morska

Nosiłam aparat i mam proste, używałam pasków wybielających i są białe. Ale nie po drugiej stronie;/ Niestety mam małe dziurki, zawsze brak mi kasy na dentystę bo ja tylko ze znieczuleniem i prywatnie bo bardzo si boję. Także są trochę zaniedbane, na dolnych zębach od strony języka właśnie mam sporo brązowego nalotu z którym walczę. Dziś całowałam się z chłopakiem i zaśmiałam się przy nim i zobaczył moje zęby wszystkie i powiedział że mam brzydkie i żebym coś zrobiła z tym :O Aż mi się płakać zachciało. Tylko on sam nie spojrzy nawet na siebie że ma strasznie krzywe a i tak go kocham. Ja mam małe dziurki i ten nalot, poza tym są zdrowe. A on mi zrobił taką przykrość ;/

Gość fibia morska
A specjalnie dla niego kupiłam sobie nową sztuczną szczękę.

na zęby to się wydaje ostatni grosz :p zresztą możesz isc na NFZ i zapłacić jedynie za znieczulenie około 10 zł :p próchnica + taki nalot (zapewne też kamień) wyglądają nieestetycznie no i częto smierdzi :)

Gość fibia morska
nie chodzę do dentysty bo prywatnie za jeden ząb plus znieczulenie wziąłby ze 100zła albo więcej. i strasznie się boję dentysty. wybielanie jest tanie a na aparat straciłam mnóstwo kasy. co to ma do rzeczy? dbam o zęby, myję je 3 razy dziennie plus używam nitki itp. po prostu nie byłam u dentysty już kilka lat. chyba 5-6

Gość fibia morska
nie śmierdzi mi z ust, ale dlaczego on mi tak ubliżył? wcale nie był delikatny w tym co mówił :O to było coś w stylu amerykańskiego: "what the fuck?" :(

no faktycznie nie był zbyt delikatny :p ale radze Ci isc jak najszybciej do dentysty, bo pozniej nie bd Cie stac na leczenie kanałowe i jedyne wyjcie to bd usunąć chore zęby :p co do nalotu od wewnetrznej strony - hm nie polecam domowego wybielania, bo to bardzo niszczy szkliwo, ale moze spróbuj białej perły (tam są takie nakładki, które pokrywają zęby z kazdej strony), koszt około 50 zł mozesz jeszcze isc na piaskowanie, chyba 100 zł za całe zęby, ale muszą być zdrowe ja bym nie chciała się całować z osobą, która ma próchnice i kamień, czy tam nalot :(

Gość ZNACHORZY Z KOZIEJ BÓBKI
się znaleźli. nalot/kamień można usuwać mechanicznie, można zmienić dietę, by zminimalizować ilość i nic więcej- nie da się go pozbyć raz na zawsze, co do reszty - kwestia leczenia

Gość art123
powiedział to co go u Ciebie razi, jak będziesz tłusta też to możesz usłyszeć. Widocznie tak to źle wygląda że nie dał rady a Ty masz focha? zbieraj kasę i w te pędy do stomatologa bo w dzisiejszych czasach tylko wiesnioki mają w paszczy dziury i kamień. On Ci to powiedział a inni tylko widzą i myślą" ale masakre ma w ryju" co z tego że nie śmierdzi jak wygląda jakby śmierdziało?

Gość tghgfjh
bo twoj facet ma racje, krzywe zeby mogą byc o ile są zadbane, to jest poprostu obrzydlistwo miec takie cos w gębie w cale bym sie nie zdziwiła jakby sie juz nie chciał z tobą całowac, moj eks jak bylismy jeszcze razem to sie wystraszył moich zebów bo najpierw myslał ze mam takie dziury ale mu wytłumaczyłam ze to srebne to polomby, w spadku dostałam skłonnosc do powstawania próchnic mimo higieny

Gość Szalej Jadowity
dziur się nie wybiela:) ja tam tez mowie mojemu facetowi zeby leczyl zęby, bakterie próchnicze przenosza sie przez śline, po cholere maja atakowac jego zeby jesli o nie dba?

Gość fan 4 kopytnych wiwi
myj zęby sięgnij po porady i zbieraj na dentyste

Gość fan 4 kopytnych wiwi
to jest pewnie dla niego troszkę obrzydliwe nikt nie chciałby sięcałować z osobą z bezydkimi zębami boji się pewnie o bakteria jak wpomniała tamta osoba sbaj o nie myj je pstą najlepiej z fluorem ale nie jestem dentystą myj zęby dokłądnie myj z każdej strony

Gość arara
Zbieraj na dentyste. Powierci Ci troche w ząbkach i po krzyku. Da się to przeżyć przecież. A skoro nie podobają Ci się również jego zęby, to zawsze możecie iść razem do dentysty.