Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już_prawie_mama

pas podtrzymujący brzuch

Polecane posty

Gość już_prawie_mama

Drogie mamy! jak ubierałyście się w czasie ciąży? mnie przeraża perspektywa powyciąganych swetrów i wiszących koszul... używałyście kiedyś pasów podtrzymujących brzuch? wyszperałam przed chwilą coś takiego: http://milutek.pl/La,Belly,Pas,ciazowy,nadruk,Blyszczace,stopki,Czarny_2_2_0_2372_0.html zwłaszcza obrazek jest przeuroczy i można to nosić naubranie. co tym myślicie? nie bedzie uciskać brzucha? Podpowiedzcie proszę jakieś propozycje pozdrawiam!

Gość poszukująca programu
zrób sobie pierogi

Gość agbt
Wydaje mi się, że te pasy sprawdzaja się, jak masz ubrania sprzed ciąży, które robią się cześciowo za małe, np bluzki "podjeżdżają pod górę", albo masz sporo spodni biodrówek, które można nosić choćby i do połowy ciąży, to wtedy taki pas uzupełnia brakujący materiał. Mi się na przykład nie przyda, bo ja większość ciuchów miałam dopasowanych do tali i pomimo, że zchudłam w pierwszych trzech miesiacach ciąży, to i tak już w 8 tygodniu musiałam w spodniach guzik rozpinać, a pod koniec 2-go miesiąca już w większości nie mogłam chodzić.

ja taki mam. super wlasnie pod ciuchy, jak sie bluzki nie dopinają na brzuchu :) nie uciska brzucha, ale i nie podtrzymuje jako tako. ot go o prostu lekko otula. jest na tyle elastyczny zeby pozostawac na miejscu, ale na tyle miekki ze nie ściska.

moja kolezanka taki nosila aby bylo cieplej w brzuch (oczywiscie w zimie) bo, nie wiadomo dlaczego, akurat w brzuch jej bylo zimno

Według mnie taki pas to dobra rzecz jeżeli ktoś ma dużo bluzek właśnie podjezdzających pod górę choć i tak większość nieciążowych rzeczy nie mieści si przecież na sporym brzuchu , co najwyżej do góra 6 miesiąca. Spodnie i tak trzeba kupić z gumką by nie zsuwały się z bioder a pas nie utrzyma dobrze zwykłych niedopiętch nieciążowych spodni. Jak dla mnie pomysł dobry tak jakoś do 6 m.c - no wszystko zależy od tego jak komu szybko brzuszek się powiększa:)

Gość madzisuu
Witam, chciałabym odnowić wątek pasa ciążowego podtrzymującego brzuch :) Jestem w 6 miesiącu ciąży i zaczęły mi dokuczać bóle mięśni brzucha (oprócz pleców oczywiście). Przeczytałam, że najlepiej jest zaopatrzyć się w pas podtrzymujący brzuch. Jednak na rynku jest dość spory wybór i nie wiem, który kupić. Czy któraś z Was używała taki? Jeśli tak to proszę o opinie (wraz z marką/nazwą pasa/firmy).

czesc dziewczyny(-:ja tu z innego forum(-:jestem w 9 miesiacu ciazy i wlasnie mialam 3 rozne pasy ale akurat u mnie sie nie sprawdzily.Ja bardziej kupilam z tego wzgledu zeby sobie brzucha strasznie nie rozciagnac,bo potem wiadomo rozstepy etc.Na szczescie rozstepow nie mam jak na razie,a cala ciaze najlepiej chodzilo mi sie w legginsach(-:ten pas byl poprostu niewygodny)-:na poczatku to jeszcze ale potem jak dzidzia zaczela sie ruszac to zrezygnowalam z niego na koszt kremow i balsamow do brzuszka(-:teraz jak urodze mam zamiar kupic ten pas pociazowy na wciagniecie brzuszka,zobaczymy czy sie sprawdzi(-:pozdrawiam!

Gość madzisuu
Ja niestety od samego początku ciąży cierpię na okropne bóle kręgosłupa. O pasie podtrzymującym brzuch dowiedziałam się dopiero jak zaczęły mnie boleć mięśnie brzucha. Czytałam, że ból jest wynikiem rozciągania się mięśni. Niektórym kobietom mięśnie potrafią się tak bardzo rozciągnąć a raczej rozejść, że po porodzie muszą przejść operację. W takiej sytuacji wygoda jest dla mnie mniej ważna. Nie wiem też który w moim przypadku będzie lepszy: podtrzymujący czy ortopedyczny. Najlepiej gdyby niwelował zarówno ból mięśni brzucha jak i kręgosłupa. Niestety mieszkam w mieście gdzie nie ma porządnego sklepu ani apteki gdzie mogłabym się zaopatrzyć w taki pas i przy wyborze sugerować się doświadczeniem sprzedawcy.

Gość Ewela19
Mnie wystarczyły 2 na całą ciążę w neutralnych praktycznych kolorach (miałam jasny szary i czarny). Nie kupowałam, żadnych specjalnych ubrań ciążowych, bo szkoda mi było na nie pieniędzy, ani nawet specjalnie nie przytyłam. Spokojnie mieściłam się we wszystkie bluzki, spódnice i spodnie sprzed ciąży (biodrówki, leginsy, jegginsy i bawełniane dresy). Miałam też kilka tunik sprzed ciąży (takich ze zwykłych sklepów, nie dla ciężarnych), które bardzo się przydały na okres ciąży(największy wybór jest w skandynawskich sieciówkach i są naprawdę niedrogie, szczególnie na wyprzedażach posezonowych). W sumie moje ciało poza brzuchem niespecjalnie się zmieniło. Czasami tylko bardzo puchły mi i sztywniały łydki, tak że miałam problem z wciągnięciem botków, ale ze spodniami nie było problemów, bo większość jeansów jest dziś gumowanych więc się rozciągają. Także mówię ci, szkoda pieniędzy na garderobę ciążową. Wystarczy tylko mądrze jeść, nie opychać się słodyczami, ruszać się regularnie i spokojnie wystarczą takie 2 pasy, żeby osłonić brzuch, a reszta to normalne ciuchy które masz w szafie. To tyle.

Gość Ewela19
* leggingsy, jeggingsy (literóweczki... przepraszam)

Gość oj nie zawsze wystarczy madrze
jesc zeby sie nie powiekszyc....

Gość Ewela19
Aha, z doświadczenia polecam zwykłe gładkie pasy, bez żadnych nadruków i napisów, bo do wszystkiego pasują i się nie opatrzą tak prędko jak te z nadrukami. Na takie z napisami i rysunkami to fajnie popatrzeć tydzień, a później nie można znieść ich widoku w lustrze.

Gość zabka198686
Jestem w 8 miesiacu ciazy bardzo dokuczaly mi bole kregoslupa i kupilam sobie pas ciazowy ortopedyczny na allegro i nie zaluje bardzo pomaga podczas dnia, zakladam rano sciagam wieczorem i juz nie martwie sie ze nie bede mogla sie ruszac z powodu plecow

Gość Ewela19
Wiem, że nie zawsze ale jeśli wykluczymy przyczyny hormonalne, to można i da się ładnie wyglądać w ciąży.

Gość madzisuu
Ewela19 - chyba nie doczytałaś o jakie pasy chodzi...

Gość madzisuu
zabka198686 - jakiej firmy kupiłaś ten pas?

Gość Ewela.19
O ile chodzi o takie pasy jak z pierwszego linku, to wydaje mi się że bardzo dobrze zrozumiałam o co chodzi. One nie mają innych właściwości poza osłanianiem brzucha i części bioder czy pleców. To nie są pasy ortopedyczne. Autorce chodziło o zwykły pas. Nie czytałam reszty wypowiedzi, tylko pytanie autorki. Jeśli szukasz czegoś co odciążyłoby twój kręgosłup, to nie jest to produkt dla ciebie - powinnaś z pewnością poszukać ortopedycznych, bo te zwykłe nie mają żadnych cud właściwości (akurat wiem, bo miałam takie). One nawet nie podtrzymują brzucha, a po prostu go zakrywają kiedy zwykłe ubrania robią się przykrótkie. Są całkowicie elastyczne (materiał zbliżony go materiału z którego zrobione są zwykłe leggingsy). Powinnaś raczej poszukać profesjonalnych pasów w aptekach i dobrze zaopatrzonych drogeriach. Poszukaj przez Google Images: 'pas ciążowy podtrzymujący brzuch' albo 'ortopedyczny pas ciążowy' i zobaczysz, że te są inne - specjalnego przeznaczenia i całkowicie inaczej wyglądają, niż ten z linku autorki.

Gość Ewela.19
Te które wkleiła Zabka, to są właśnie przykłady takich profesjonalnych. Za takimi się powinnaś rozejrzeć Madzisiuu. Powodzenia.

Gość madzisuu
Ewela19 - Szkoda, że nie czytasz pozostałych postów ponieważ autorce tematu już chyba Twoja wypowiedź się nie przyda a temat w trakcie "rozmowy" trochę się zmienił. Poza tym napisałam: Niestety mieszkam w mieście gdzie nie ma porządnego sklepu ani apteki gdzie mogłabym się zaopatrzyć w taki pas i przy wyborze sugerować się doświadczeniem sprzedawcy. Poczytałam jeszcze trochę i podyskutowałam z moim narzeczonych i chyba zamówię ten: http://moda.allegro.pl/pas-ciazowy-intensywnie-podtrzymujacy-oppo-i1678404744.html

Gość zabka198686
tez zastanawialam sie nad tym pasem ale z mezem zdecydowalismy ze lepiej zaplacic wiecej niz meczyc sie z takim bolem plecow przez ostatnie miesiace, bole plecow nie dawaly mi normalnie chodzic a pozniej nawet lezec, zaluje ze w 1 ciazy takiego sobie nie kupilam

Gość madzisuu
Ja to się bardziej boję o ten brzuch bo do pleców to się już chyba przyzwyczaiłam :P Są też takie: http://www.ceneo.pl/11707259