Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdhgddhdhdhdhdht

CHODZISZ DO LICEUM WEJDZ..

Polecane posty

Gość gdhgddhdhdhdhdht

Jest ktos moze z pierwszej badz drugiej klasy tecchnikum/liceum i ma podrecznik : Matematyka. Zbiór zadań do liceów i techników. Klasa 1. Zakres podstawowy . Autor: Marcin Kurczab, Elżbieta Kurczab, Elżbieta Świda. Niech napisze, chcialabym tylko zeby mi napisał jedno zadanie. bardzo bym prosiła :)

Gość gdhgddhdhdhdhdht

Gość kjboldfzo
ja mam :) które zadanie potrzebujesz?

Gość gdhgddhdhdhdhdht
nie jestem pewna ktora to strona ale ok. 205 i temat "rozwiazywanie zadan z funkcji liniowej" zadanie 13 i 16

Gość kjboldfzo
strzelam, że to te :): 13) Funkcja liniowa f jest opisana wzorem f(x)=(2-a)x+3. Wyznacz liczbę a, dla której: a) punkt A(-5,7) należy do wykresu funkcji f b) wykres funkcji f oraz wykres funkcji g, określonej wzorem g(x)=-0,75x+6, przecinają oś OX w tym samym punkcie. 16) Dane są dwie funkcje liniowe: f(x)=2x+6 oraz g(x)=-1/2x+1. a) Oblicz, dla jakiego argumentu obie funkcje przyjmują tę samą wartość. Ile ta wartość wynosi? b)Wyznacz zbiór tych argumentów, dla których funkcja f przyjmuje wartości mniejsze od 4 i jednocześnie funkcja g przyjmuje wartości mniejsze od 3. c) Naszkicuj wykresy obu funkcji we wspólnym układzie współrzędnych i sprawdź na rysunku poprawność swoich obliczeń. proszę :)

Gość gdhgddhdhdhdhdht
wydaje mi sie ze to te:) dziekuje bardzo :) :)

Gość gdhgddhdhdhdhdht
a moglabys/moglbys sprawdzic czy sa z tylu odpowiedzi do tych zadan ?